20 superfoods du behöver för att lägga till din diet omedelbart

Om du letar efter ett bra sätt att få fart din hälsa rutin och kasta några pounds, införliva superfoods i din kost är vägen att gå. Läs vidare för att ta reda på vilka superfoods du behöver äta och vad de kan göra för din hälsa.

20 superfoods du behöver för att lägga till din diet omedelbart

Superfoods är naturliga, obearbetade livsmedel med hög halt av näringsämnen som ger fantastiska hälsovinster. Det finns en hel del surr som går runt just nu om superfoods och hur att se till att de finns med i din dagliga kost kan hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv.

Det finns en hel del livsmedel som lovar viktminskning eller anspråk på att vara hälsokost, men efter att ha tagit en närmare titt på de ingredienser du kommer att tycka att de är faktiskt mer skadligt för din hälsa än något annat.

En hel del av kost, låg fetthalt eller fettfri mat är bara fylld med kemikalier och bearbetas till döds. Medan de kan tekniskt vara låg fetthalt eller fettfri, innehåller de oftast andra ingredienser som kommer att vara skadligt för din hälsa och din midja.

[Läs: 10 livsmedel som ger dig energi ]

Det bästa du kan göra när det kommer till din kost är att äta så många naturliga och färska livsmedel som du kan och undvika bearbetade livsmedel som påstår sig vara bra för dig. Här är en lista över fantastiska supermat som du bör lägga till din måltid plan STAT!

Ett. Äpplen

Äpplen innehåller massor av antioxidanter och fibrer. De gör stora snacks och äta ett äpple innan slukar en stor skål carb pasta har visat sig minska mängden kalorier du kommer att hamna tidskrävande.

2. Olivolja

Detta är en fantastisk superfood! Vi använder all olja i matlagning och det är bra att ha ett hälsosamt alternativ. Olivolja har en hög halt av monosaturated fetter, vilket har visat sig förbättra hjärthälsa.

Det är också en viktig ingrediens i den nyaste hälsa vurm, medelhavskosten. Den kan användas i matlagning, drizzled över en smaskig sallad och många fler kreativa sätt. Olivolja fungerar också som en anti-inflammatorisk, anti-oxidant och anti-mikrobiella.

[Läs: 8 mat som håller dig ung och frisk ]

Tre. Tomater

Tomater (via www.naturalfoodpantry.ca)

Tomater är en tumme och gemensam superfood som är rik på antioxidanter och kan minska risken för hjärtsjukdomar och benskörhet, samt minimera UV-skador. Var noga med att alltid inkludera dem i dina sallader.

Också försöka halvera en stor biffstek tomat och rostning det med lite oregano strös på toppen för en läcker och hälsosam sida skålen.

4. Bananer

Bananer är en låg kalori mat (110/serving) och de är packade med kalium och vitamin B-6. De gör ett bra mellanmål och smakar bra över naturell yoghurt och granola.

Fem. Morötter

Minns hur mamma alltid sa till dig att äta dina morötter eftersom de skulle hjälpa din syn? Tja, det visar sig att hon var rätt! Morötter är packad med betakaroten som GÖR förbättra synen och även saktar ner åldrandet celltillväxt. Tack, mamma!

6. MÖRKA CHOKLADKAKOR  

YUM! Slutligen finns det en läcker, söt behandla som är faktiskt bra för dig! Men inte få inför dig själv, om du vill att skörda de positiva hälsoeffekterna av choklad, måste du vara säker på att du äter mörk choklad, inte de saker som är finns i de flesta godis.

Ändå kan småäta på någon mörk choklad tillfredsställa dina cravings för sötare saker i livet. Plus det är fyllt med sammansatta flavanols, en typ av antioxidant som minskar inflammation, sänker blodsockret och förbättrar positiva och negativa kolesterolnivåer.

[Läs: världens dyraste choklad ]

7. Bönor

Speciellt för dig vegetarianer ute, bönor är en stor och super viktig mat för att införliva i din kost. De ger en hel del protein och fiber och de är naturligt låg fetthalt.

8. Mango

Mangos, medan läckra, är också en SUPER superfood som är fylld med över 20 olika antioxidanter, vitaminer och mineraler inklusive vitamin A, C, E, fibrer, kalium och järn! De hjälper till att förbättra din syn, hud, minne, och viktigast av din sexlust!

9. Granatäpplen

Granatäpplen har viktiga folat och sjukdomsbekämpande antioxidanter och de är låga i kalorier och högt i fiber. De är också fylld med vitaminer C och B, kalium, folsyra och järn. Jag gillar att strö granatäpplekärnor i min sallad eller lägga till några till min favorit smoothie.

Granatäpplen sägs spela en roll i att förhindra cancer och hjärtsjukdomar. De kommer också i juice form som är fantastiskt för matlagning.

10. Avokado

Avokado är förmodligen en av mina favorit superfoods. Liksom olivolja, avokado är ett av de livsmedel som har "bra fett" i dem. De bidrar till att stärka den goda sortens kolesterol och de innehåller mer än 25 olika viktiga näringsämnen, inklusive vitaminer A, B, C, E och K. Plus att de är en stor källa till fiber och protein (bra för vegetarianer!). Ät dem i skivor med lite pressad lime eller som ett tillägg till ett antal olika rätter.

11. Lax

Lax är en välkänd superfood som är rik på omega-3 fettsyror samt protein, selen och vitamin D. Det är bra för hjärthälsa och det ökar din ämnesomsättning. Många lax förespråkar föredrar vildfångad lax till odlad uppkommit på grund av risken för PCB i vissa odlade populationer.

[Läs: 4 sätt att tillaga lax ]

12. Spenat

Som barn du kanske inte har velat äta din spenat, men som vuxen är det något du behöver ha i din kost. Det är så packat med vitaminer A och K som du bara behöver en kopp för att nå din dagliga rekommenderade dosen av dessa vitaminer!

Spenat kan ha varit den ursprungliga superfood, och det är oklart varför, eftersom det har fiber, protein och folsyra (bara för att nämna några) och det gynnar din hälsa i ett stort antal olika sätt. Prova att blanda spenat greener i din sallad mix, lägga till det i en pastarätt, och smyga in den i ett antal andra smaskiga plattor.

13. Blåbär

Blåbär kan vara små, men de har det högsta antalet antioxidanter av alla frukter. De är också hög i kalium, C-vitamin och fibrer. Det sägs att de kan sänka din risk för hjärtsjukdom, cancer och inflammation.

14. Sardiner

Sardiner kanske inte vara ett populärt mellanmål för alla, men de är värda att ompröva för sina kraftfulla hälsofördelar ensam. De kan hjälpa till att förebygga cancer, förbättra benhälsa, och fungera som en anti-inflammatorisk. Som lax, de är höga i omega-3 och låg i kvicksilver.

Om du inte är ett fan, prova att blötlägga dem i mjölk i en timme. Det borde bli av med fishiness. Dessutom, nästa gång du är på humör för en tonfisk sallad smörgås, prova att ersätta tonfisken med sardiner!

15. Apelsiner

Apelsiner är en annan smaskiga frukt som är läcker på egen hand, Juiced eller blandas med andra livsmedel. Det hjälper artrit, förhindrar njursten, och innehåller mycket kalcium, som bidrar till friska ben och tänder.

16. Vanlig yoghurt

Vissa säger att vanlig yoghurt är den perfekta maten. Det innehåller mycket protein, hälsosamma fett vänliga och massor av kalcium. Det sägs att bidra till att förebygga cancer och det bidrar också till att förhindra vaginala infektioner och magsår.

Vanligt grekisk yoghurt innehåller ännu mer protein än andra sorter. Yoghurt är en stor, frisk substitut för majonnäs och gräddfil. Det kan kombineras med ett antal superfood frukter för en läcker och hälsosam frukost och mellanmål.

17. Havre

Gå vidare och lägg lite havre till att yoghurt och frukt parfait! De är höga i olösliga fibrer och en bra källa av lågt glykemiskt komplexa kolhydrater.

[Läs: 11 sätt att vakna upp havregryn recept ]

18. Beets

Bortsett från att vara en fantastisk färg som kan få fläckar på händerna och bänkskivor (var försiktig!), Rödbetor är också en läcker rot veggie som är laddade med fibrer, kalium och folat. Beet sallader med spenat gröna och lite getost är en av mina personliga favvo och ger två av de fantastiska superfoods på denna lista.

19. Parmesanost

Tack gode Gud att det finns minst en ost på den här listan! Återigen, glöm det motbjudande "låg fetthalt" ostar på marknaden. De är fruktansvärt för dig. Om du älskar ost och du vill ha ett hälsosamt alternativ, prova parmesan strös lätt över din favoriträtt.

20. Kronärtskocka

Kronärtskockor är låga i kalorier och högt i fiber, vitamin C och K, folsyra, magnesium och kalium. Jag älskar dem ångas med en smaskig yoghurt sås att doppa i. Kom ihåg att det är viktigt att äta bladen och inte bara hjärtat.

Denna lista med grymma superfoods kommer att komma igång på vägen till att leva ett hälsosammare liv. Nyckeln till att få en hälsosammare kost är att lägga dessa livsmedel och eliminera så många förädlade livsmedel som möjligt.

Det finns många andra stora superfoods också. Om du är tveksam om ett livsmedel värde, göra en snabb Google-sökning med namnet på den mat + superfood och du kommer att få all den information du behöver.

[Läs: 11 snabba och nyttiga snacks ]

Aktuella artiklar