3 bästa holländska ugn dessert recept

Inte en massa saker är så roligt som matlagning i en holländsk ugn. Jag har så många fina minnen av camping när jag var liten och vi lagade vår mat på elden i en holländsk ugn. Jag delar 3 av mina favorit holländska recept ugn dessert med dig. Kolla in dem.

3 bästa holländska ugn dessert recept

Ett. Frukt skomakare

Det enklaste dessert du kan göra i en holländsk ugn är frukt skomakare. Det är bäst om du lyckas få färsk frukt och använda dem direkt. Förutom frukt, måste du ha: smör, mjöl, socker, mjölk, bakpulver och salt.

Sätt ¼ kopp smör i botten av din holländska ugn och låt den smälta i elden. Blanda din frukt med lite socker, beroende på din smak och sötma av själva frukten, och sätta dem över smöret. Gör en smet i en separat skål av ½ kopp mjölk, ½ kopp mjöl, ¼ kopp socker, 1 msk bakpulver och en nypa salt och häll detta över frukten.

Lämna den holländska ugnen på ett medium eld långsamt laga din läckra dessert medan du delar läskiga historier runt lägerelden. Nästan ingenting i den här världen kan toppa det.

2. Cherry holländsk ugn paj

Jag älskar helt enkelt detta recept. Det är så lätt att göra det och det är så läcker. De ingredienser du behöver är: 12 gram färska eller frysta körsbär, 2 stora ägg, ¼ kopp socker, ½ kopp mjölk, ½ kopp mjöl och lite smör att smörja botten av holländska ugnen.

Om du använder färska körsbär måste du grop och hejda dem, kanske så frysta körsbär vara en bättre lösning. I vilket fall som helst, sila körsbären från överflödig vätska. Smörj botten av den holländska ugnen och sprid ut körsbär över. Vispa ägg och socker i en separat skål tills de blir fluffigt och ljus i färgen. Tillsätt mjölken och mjölet och blanda väl tillsammans.

Häll smeten över körsbär och baka i ugnen eller på medium brand i 30-40 minuter eller tills gyllenbrun. Strö över florsocker. Detta är egentligen inte en paj förstås, men det inte smaka något mindre bra än en riktig paj skulle.

Tre. Apple fluff

Detta recept är något som var oundvikligt på min familj camping resor. Vi skulle alltid hitta färska äpplen att plocka och göra denna super äpple fluff. För att göra det själv, behöver du: 4 stora äpplen, 6 ägg, 1,5 dl mjöl, 1,5 dl mjölk, lite smör, en nypa salt, kanel och socker.

Blanda kanel och socker ihop och lägg dem i en plastpåse. Mängden socker beror på hur söta äpplena är. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i plastpåse också. Snurra runt för att belägga varje skiva i socker och kanel.

Gör en smet av ägg, mjölk, mjöl och salt. Smörj Ducth ugnen med smör och sprida de belagda äpplen över. Häll smeten och grädda tills gyllenbrun. Det är bäst serveras med lite glass, men det smakar perfekt utan det också.

Dessa är mina tre favorit holländska ugn recept. När du väl prova dem, kommer de att vara din favorit också.

Gör berätta hur de vände ut och hur du gillade dem.

Aktuella artiklar