4 sätt att tillaga lax

Om du gillar att äta fisk, är det mycket möjligt att lax är bland dina favoriträtter. Det är en av de hälsosammaste fiskarter i marknaden eftersom det är packat med extremt viktiga omega-3 fettsyror, vitamin D och protein - allt bra inte bara för driften av din organism, men också din hud och hår.

4 sätt att tillaga lax

Som om det inte var tillräckligt bra, är denna skönhet mat också lågt kaloriinnehåll och låg halt av mättat fett och smakar bara fantastiskt! Det finns många bra sätt att förbereda och servera lax, och här är några av de bästa.

Ett. Rå och lätt

Rå lax är en viktig del av många traditionella rätter, bland vilka den japanska är förmodligen mest populära med rå lax sushi. Rå lax är de rikaste i friska komponenter och är lättast att förbereda, så det är ett perfekt val för upptagna tjejer som inte har mycket tid att spendera i köket och måste leda en hälsosam livsstil.

2. Grillade medel friska

Grillning är bland de friskaste och enklaste sätten att förbereda laxen. Du kan göra det antingen i ugnen med en bordsskiva grill eller, om du har en trädgård kan du grilla den utanför. Grilla laxen håller mycket av det ursprungliga smak. Här är några grillning tips:

  1. Dess mycket lättare om du går med lax biffar än hela fisken. Om du ändå vill grilla hela laxen, är det nödvändigt att du gör tre snedstreck på varje sida av fisken så att luften kan cirkulera genom hela stycket.
  2. Förhindra bränning fisken genom att placera det så långt från värmekällan som möjligt. Grillen bör upphettas minst 5 minuter innan fisken är placerad.
  3. Du vill inte din lax att hålla sig till grillen. Det vanligaste misstaget med oerfarna kockar (ja, jag vet att du är en också) är oljning grillen istället fisken själv.
  4. Krydda laxen men du vill men inte salt det innan förbereder som saltet kommer att suga ut alla juicer som du vill behålla inuti fisken.

Tre. Bakning ger möjligheter

Även om bakning laxen tar mer tid än andra metoder för framställning av denna fantastiska fisk, låter det din fantasi ta ledningen i köket. Du kommer att behöva en ugnsform där du kommer att sätta lax bitar och allt du vill använda som krydda. Lax har en ganska unik smak, så du kan bara lägga till lite citron och olivolja, men du kan också spela kock och prova olika smakkombinationer. Lägg intressanta exotiska kryddor och marinader eller olika grönsaker och frukter - man vet aldrig vad som kommer att fungera för dig!

4. Rostad är kul

Om du letar efter en crispier smak, är detta valet för dig. Återigen, glöm inte att olja fisken, inte bakplåten. För en fyllig smak, gör långsam rostning. Placera den på mitten hyllan i ugnen och värm på cirka 200 grader i en halvtimme. Kolla upp det då och då och vänd på den för att se till att det tillagas lika på båda sidor så att din krispiga lax kan serveras som en utmärkt mellanmål eller förrätt.

Här är en bra video förklaring på hur man lagar lax. Kolla in det.

Aktuella artiklar