5 hälsosamma livsmedel som smakar gott

Många kvinnor bryr sig om vad de äter, men ibland är du bara trött på allt det mat med så lite smak. Om du inte kan sätta salt, inte kan äta socker och kan inte äta kött är det inte mycket smak kvar, finns det? Tja, skulle det vara, bara titta på dessa 5 nya idéer för hälsosam mat som smakar gott vi tar med till bordet.

5 hälsosamma livsmedel som smakar gott

Många kvinnor bryr sig om vad de äter, men ibland är du bara trött på allt det mat med så lite smak. Om du inte kan sätta salt, inte kan äta socker och kan inte äta kött är det inte mycket smak kvar, finns det? Tja, skulle det vara, bara titta på dessa 5 nya idéer för hälsosam mat som smakar gott vi tar med till bordet.

Ett. Grönsakssoppa

Vi vet alla att en soppa är en bra start för din måltid. Det kan vara mycket låg i kalorier, mycket frisk och det kommer att ta upp en del utrymme i magen, så att du äter mindre av huvudrätten och efterrätten. Kycklingsoppa smakar bäst, naturligtvis, men det är inte den enda som är bra. Kolla in det här receptet.

Ta alla möjliga olika grönsaker du har hemma - broccoli, morötter, potatis, persiljerot, selleri, kanske tomater och lägg allt i en stor kastrull med vatten att koka. När grönsakerna mjuknat, ta en stavmixer och blanda ihop allt tills du får en fin krämig soppa. Nu behöver du bara en nypa salt, och voila - en fullt frisk och smakrik grönsakssoppa. Dessutom är det ett bra sätt att göra dina barn äter vissa grönsaker.

Du kan också lägga någon gräddfil in i denna soppa, kom bara ihåg att det kommer att lägga till fler kalorier.

2. Vegetabiliska friterad

Vegetabiliska Fritters (via recipesden.blogspot.com)

Liknar göra en grönsakssoppa, kan du göra läckra grönsaker friterad i stort sett alla typer av grönsaker du har hemma. Jag brukar använda zucchinis, morötter och potatis, men du kan lägga aubergine eller någon annan grönsak som tål matlagning och inte har mycket vatten - så är det bäst att undvika gurkor och tomater till exempel.

Slipa alla grönsaker och sila dem från överflödigt vatten. Om du använder potatis se till fint mala dem eftersom de inte kan ätas råa. Lägg 1-2 ägg, beroende på hur mycket du förbereder, nypa salt och peppar och lite mjöl eller ströbröd, tills du får en massa som inte fastna på händerna.

Fördela massan i 4 eller 8 lika stora delar och gör vegetabiliska hamburgare. Du kan steka den friterad i olja eller grilla dem eller baka dem i ugnen i en hälsosammare måltid. De är mycket välsmakande och perfekt om serveras med någon typ av yoghurt dip.

Tre. Fisk

Varje typ av fisk är hälsosamt för dig och du bör äta det minst en gång i veckan. Fisk är den enda källan till omega 3-fettsyror som är viktiga för din hälsa och ditt immunförsvar. Oavsett vilken typ av fisk du väljer att laga mat, kommer du inte vara fel, men jag ska ge er två av mina favorit fisk recept.

Först är lax, och jag tror att det smakar bäst om grillad med en antydan av olivolja och lite salt. Det är allt. Inga speciella kryddor eller marinader, bara lax, lite salt och lite olivolja. 5 minuter på en grill kommer att göra fint, och du har en fullt frisk och otroligt välsmakande måltid. Servera med några färska grönsaker och det är det.

Om du inte gillar lax, kan du prova öring. Jag pressa lite citronsaft över den, tillsätt lite salt och lägg ett par vitlöksklyftor. Lägg allt i en ugnsform och tillaga i ugnen. Den behöver bara 15 -20 minuter och det smakar fantastiskt. För en extra råd - om du inte vill att ditt kök för att lukta som fisk, tillsätt en äppelskivor i samma ugnsform, eftersom det absorberar lukten av fisk.

4. Risottos

Risotto är ett bra val för hälsosam mat som smakar gott. Om du använder brunt ris i stället för vitt det kommer att bli ännu bättre och godare. Du kan bara göra en grönsak risotto, eller grönsaker och kyckling eller skaldjur risotto.

Du behöver ris och grönsaker och eventuellt kycklingkött eller vissa skaldjur. Stek grönsakerna först och sedan hälla vatten eller grönsakssoppa över och tillsätt riset. För en hälsosammare måltid, ogiltig hälla vin i risotto. Tillsätt köttet och låt allt koka tills riset är gjort, och det är det. Du kan också välja att lägga grönsakerna sist, om du vill att de ska stanna fräschare. Detta är en komplett, hälsosam och smaklig måltid.

Fem. Citron kyckling

Citron Kyckling (via cook-eat-love.com)

Du hör alltid hur du bäst ska välja kyckling eller kalkonkött för en hälsosam kost. Men du har bara haft det tillräckligt med grillade kycklingbröst och du vill ha något som smakar lite annorlunda och välsmakande. Prova citron kyckling. Du kan även förbereda hela kycklingen så här, eller bara ben kyckling eller kycklingbröst, beroende på vilket du gillar bäst.

Pressa lite citron över varje köttbit, strö över salt och peppar, tillsätt några vitlöksklyftor och vissa grönsaker i en ugnsform och grädda allt i ugnen tills köttet är gyllenbrun. Detta är en grundläggande recept och du kan uppgradera den hur du vill. I varje fall citron kyckling smakar bra och är en frisk idé för en lunch.

Vi har gett dig 5 idéer för hälsosam mat som smakar gott. Nu finns det inga fler ursäkter för dig att inte börja äta hälsosamt. Prova våra recept och du kommer att se hur hälsosam mat är mer än bara ångade grönsaker och smaklös saker.

Aktuella artiklar