5 livsmedel bör du alltid ha till hands för snabba och enkla måltider

Någonsin gå in genom dörren efter en lång dag på jobbet, titta i kylskåpet och skåp och vet att det finns ingenting i dem som är snabb och lätt att göra? Har inte tanken på att släpa undan i köket efter att ha kört non-stop bara lämna dig avrunna ännu mer?

5 livsmedel bör du alltid ha till hands för snabba och enkla måltider

Vi vet alla att vi bör skapa en komplett veckomatsedel innan vi ger oss in på vår matinköp resa för att försäkra att vi kommer att ha allt vi behöver till hands. Men, ibland livet blir bara i vägen. Något kommer upp som inte tillåter dig att komma till butiken när du hade planerat eller du har glömt att lägga till några viktig ingrediens i din lista.

Du behöver inte vara begränsad till en middag av jordnötssmör och gelé smörgåsar (inte att de är dåliga) bara för att livet kom i vägen eller dina planer ändrats. Så länge du håller några grundläggande häftklamrar på sidan kan du piska upp en snabb måltid som kommer att vara lika tillfredsställande som om du hade tillbringat hela dagen arbetar på det.

Vilken mat bör du hålla lagras på hela tiden om du hittar dig själv i en knipa och för trött för att göra så mycket åt det?

Pasta

När du har ingenting annat å laga, kan pasta spara alltid dagen. Allt du behöver är lite vatten att koka det i och du redan har det mesta av din middag maträtt komplett.

Det finns en mängd olika pasta att välja mellan. Du kan gå med långa spagetti nudlar, eller något mindre like armbågen makaroner. Om du är hälsomedvetna, kan du hålla vete pasta på sidan, eller gå till några som är ekologiska eller glutenfri.

Det bästa med pasta är att du kan koppla ihop det med så många saker. Lägg till lite protein, såsom marken hamburgare, tärnad kyckling eller konserverad tonfisk till den. Om du vill ha mer fibrer (vilket är bra för dig), inkluderar vissa grönsaker som broccoli eller sparris.

Samma idé variation sak gäller när det kommer till såser. Dina måltider kan vara mycket olika beroende på om du använder smör, olivolja, spagetti sås eller någon form av alfredo som din "sås" i valet.

Ris

Som pasta, ris är ganska enkelt att laga mat också. Kasta den i vattnet, låt det koka och sedan fluff upp för att tjäna det. Om du vill ha snabb, går för ögonblick. Men om du behöver lite tid att bara slappna av för en minut före att äta, använd den verkliga affären och njuta av tiden med fötterna upp med en drink i handen.

Och, har ris hälsosamma alternativ samt. Välj multi-grain eller vildris för olika texturer och smaker. Välj brunt ris över sin vita motsvarighet när det har fler vitaminer och näringsämnen eftersom den är mindre bearbetas.

Lägg några konserverade tomater och kryddor till det kokta riset för en spansk stil middag, eller sätta in någon soja och honung för en teriyaki smak. Blanda i kokt korv, räkor eller kyckling om du är sugen på en Jambalaya.

Frysta stek grönsaker

Håll din frys fylld med stek grönsaker och du kommer alltid att ha en måltid som ligger bara några minuter från att vara komplett. Du behöver inte ta tid att tina dem före tillagning. Bara olja och värme en kastrull (eller wok) och kasta dem i.

Om du är okej att gå vegetarian för en måltid, kan detta vara tillräckligt för middag om du äter dem på egen hand eller med någon tofu kastat i. Eller, om du har några överblivna kycklingen i kylskåpet från gårdagens middag, kan du hacka upp och lägga till mixen.

Servera dem över ris (se ovan) för en måltid som är lite mer tillfredsställande och längre livslängd på din mage. Du kan också steka upp dem och lägga till dem i din pasta med lite tomatsås för en meatless marinara laddad med vitaminer och mineraler, om du vill.

Frysta hamburgerpatties

Om du ammar en kött och potatis typ av familj, kan denna ingrediens spara bara den dagen för dig. De flesta kött kan inte tina snabbt och blir utesluten som alternativ om du inte har planerat ett par dagar i förväg. Däremot kan nötköttpatties gå från frysen till stekpannan med inga problem alls.

Det fina med hamburgare är att alla kan göra sin egen precis som de gillar dem, vilket gör för en lycklig familj. Ställ ut ketchup, senap, lök, relish, marinera, stek sås, majonnäs eller skivor ost och låt varje person gör sin egen lilla mästerverk. Den enda begränsningen för vad du kan placera på toppen är vad kryddor lurar i kylskåpsdörren.

Du är inte fast bara äta dem som hamburgare heller. Bara för att de kommit så färsbiffar betyder inte att du måste hålla dem så. Hacka upp dem och lägga till dem i din pasta eller ris, eller lägg dem i din stek för en fullständig, snabb och enkel måltid.

Naturligtvis kommer de att ha en lite annorlunda smak och konsistens än den färska grejer, men var är känslan av äventyr i det? Live på kanten lite.

Potatis

Potatis är ofta tänkt som sidorätter, som de är bra för, men de kan också vara en viktig stapelvara i en måltid samt. Och, de är super lätt att laga mat.

Om du har några saker du vill få gjort före att äta, bara kasta dem i ugnen inlindad i folie i 45 minuter till en timme vid 350 grader. Eller, om du är utsvulten eftersom du missade lunchen, mikrovågsugn en spud i tre till fem minuter (beroende på storlek) tills den är mjuk och squishy. Hursomhelst kommer du att sluta med en varm, redo att äta potatis.

Fyll det med kokta grönsaker och ost för en måltid som är extremt fyllning och kommer att tillfredsställa dina smaklökar utan att lämna dig hungrig i en timme. Kasta på en bits par bacon och lite ljus cream cheese att ha en fettsnål måltid som inte smaka som du räknar kalorier alls.

Du kan också skära upp och steka den med lite olivolja, mald kalkon och italiensk krydda för en komplett måltid på bara några minuter. Eller, koka dem med lite kalkon korv och morötter för en tröstande varm middag på en blistery kall dag.

Om du håller dessa fem matar till hands, har du alltid en måltid tillgängliga för dig på ett ögonblick. Självklart, om du inte gör det, är det alltid pålitliga jordnötssmör och gelé.

Aktuella artiklar