6 livsmedel som ökar din energi

Har du någonsin känt lust att lägga huvudet på skrivbord och ta en tupplur? En orsak till detta kan vara att du äter fel mat. Se här vilka livsmedel kommer att ge dig energi att gå igenom dagen perky.

6 livsmedel som ökar din energi

Det finns inget värre för mig än att hålla sig vaken efter lunch på jobbet. Jag brukade ha en cantina på mitt kontor byggnad och maten serveras det var okej, men det tog mig timmar att smälta. Jag minns att jag knappt höll mina ögon öppna för timmar efter lunch. Sen började jag lite forskning om vilken mat jag skulle äta att vitalisera min kropp och hålla sig vaken.

När jag började äta rätt mat min energinivå ökade markant. Jag stannade fokuserad på jobbet för långa timmar och när jag kom hem kunde jag fortfarande göra mina sysslor. Min kropp kändes lättare och jag kände väl, mer levande.

De bästa sakerna med dessa "energi" livsmedel är att de kommer att hjälpa din process viktminskning och inte lämnar dig hungrig på samma gång. Du kan ha dessa "energi boosters" för frukost, lunch och även som ett mellanmål. Äta dessa livsmedel gjorde min sömnighet / lågenergihus problemen försvinner, plus att jag förlorade ett par pounds utan ansträngning längs vägen.

Ett. Äpplen och bananer

Dessa frukter kommer inte bara hålla din energi upp, men är också bra för att förebygga vissa sjukdomar. Äpplen är fulla av mineraler, vitaminer och antioxidanter och bananer är de bästa källorna till kalium som hjälper till att upprätthålla normalt blodtryck. Du kan lägga till dem i din smoothie eller bara ha dem som ett mellanmål.

2. Veggie soppa

Veggie soppa (via cleananddelicious.com)

Gör en veggie soppa av tomater, paprika, selleri och persilja. Alla dessa ingredienser kommer att öka din energi. Du kan puré det och underlätta smälta processen. Du kan också mos dessa ingredienser rå, tillsätt lite salt och peppar och har själv en otroligt läckra vegan måltid.

Röd paprika är fulla med vitamin A och C och antioxidanter och selleri är sprudlar av fibrer och vitaminer C och D. Liksom persilja den har en urindrivande effekt så att säga bye bye till svullna ben.

Tre. Havregrynsgröt

Havremjöl (via www.fitness.com)

Det finns inga hälsosammare kolhydrater än havre. De kommer att göra underverk för din matsmältningssystemet. Blanda dem med några låg fetthalt yoghurt och strö lite kanel på det. Havregrynsgröt gör för en stor frukost.

4. Grönsallad

Den är fylld med vitaminer och mineraler och det smälter lätt. Lägg några körsbärstomater, lätta ost, rödlök (när inte på jobbet) och täck den med lite ljus dressing, företrädesvis olivolja och citron. Du kan äta så mycket du vill så länge du tar det lugnt med saltet.

Fem. Torkade fikon

Torkade fikon (via en.wikipedia.org)

När jag har cravings för något sött och mörk choklad är inte i mina händer når jag gå för torkade fikon. Torkade fikon hjälpa lösa upp slem och gifter från kroppen.

Mörk choklad är också ett utmärkt val för att öka din energinivå. Den innehåller också antioxidanter. Om du är på en diet så ta inte mer att 1-2 ml per dag.

6. Blåbär

Blåbär (via yakimablueberries.com)

Inte bara att de kommer att ge dig energi, men de kommer att hjälpa dig gå ner i vikt i magtrakten. Jag gillar alla bär men i blåbär är jag kär. De främjar även hjärnans funktion. Lägg dem i din gröt eller smoothie, har dem som ett mellanmål, blanda dem i din müsli, och bara försöka att äta dem regelbundet.

Aktuella artiklar