8 livsmedel för att hålla dig ung och frisk

Det kan finnas någon trolldryck som kommer att få dig att leva för evigt, men ändra din kost och göra smartare matbeslut kanske ge dig några fler år! Ta reda på vad du bör äta för att hålla sig frisk och ungdomlig!

8 livsmedel för att hålla dig ung och frisk

Det är väl känt att äta hälsosamt inte bara hjälper dig att stanna i god form, men också hjälper dig att ålder-bevis din hälsa och skönhet. Olika krämer och lotion kan göra susen, men deras effekt är tillfällig - man måste vara ung på insidan för att se ung och vacker i alla åldrar.

Att göra rätt val av mat hjälper dig att hålla sig ung och frisk, så här är vad du bör äta för att titta och känna yngre:

Ett. Kiwi

Kiwi är packad med vitamin C, E och K, och vad du behöver för att hålla dig ung är vitamin E, som neutraliserar skador orsakade av UV-strålar. Plus, kiwifrukt är super läckra - vad mer kan man begära?

2. Blåbär

Om du letar efter mat för att hålla dig ung - antioxidanter är precis vad du behöver. Forskare har upptäckt att antioxidanter förhindrar cancer och hjärtsjukdomar. Blåbär är en perfekt källa till antioxidanter - äta dem färska eller dricka ett glas blåbär juice varannan dag och dessa indigo-färgade bär kommer att hålla dig ung och frisk!

Tre. Nötter

Nötter inte bara hjälpa dig att bränna fett, men också hjälpa huden hålla ungdomlig och frisk. Mandlar, valnötter och hasselnötter är rika på omega-3-fett som återfuktar huden och håller den smidig och mjuk.

4. Yoghurt

Yoghurt är rik på goda bakterier som hjälper till att reglera immunförsvaret. Också, det håller dig säker från Escherichia coli och salmonella. Yoghurt är full av kalcium, vilket bidrar till att förhindra av benskörhet - en annan anledning att dricka det regelbundet!

Fem. Grönt te

Listan över grönt te fördelarna är oändliga! Det kan hjälpa dig att snabba upp din ämnesomsättning och bränna fett, reglera blodtrycket, stärka immunförsvaret, och även minska risken för cancer! Förutom allt detta, kan det hjälpa med rynkig hud och solskador. Fantastiskt!

6. Mörk choklad

Nej, det är inte ett skämt - mörk choklad kan hjälpa dig hålla sig frisk och ungdomlig. Dess höga kakao bidrar till att upprätthålla en hälsosam cirkulationssystemet. Ät en kvadrat en dag och se till att du har choklad med en halt av kakao på minst 70%. Forskare har upptäckt att mörk choklad ger många fördelar för din hälsa. Ta reda på mer om det.

7. Olivolja

I medelhavskosten, kretsar allt kring olivolja. Studier har visat att människor som äter på en medelhavskost tenderar att leva längre. Olivolja minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke, samt de enkelomättade fetter som det innehåller är mycket viktig för att hålla pigga och friska.

8. Fet fisk

Fet fisk kan vara orsaken till att det japanska folket lever längre än någon annan nationalitet i världen! Fördelarna med fet fisk är många - från att öka ditt immunförsvar och minska risken för hjärnskador och stroke att hjälpa dig att bränna fett och är en fantastisk källa till vitamin A och D och omega-3 fettsyror.

Om du gillar att äta hälsosam mat som smakar bra, missa inte dessa 5 nya idéer som vi tar med till bordet.

Aktuella artiklar