De fyra vanligaste matlagning misstag - och hur man undviker dem

Tittar du någonsin matlagningsprogram och undrar varför vissa människor var välsignade med förmågan att förvandla slumpmässiga ingredienser till läckra måltider och du blev välsignad med förmågan att kvitta brandvarnaren? Vill du älskar att kunna skapa kulinariska mästerverk värda utmärkelser och toppbetyg i stället för middagar hunden vänder näsan på?

De fyra vanligaste matlagning misstag - och hur man undviker dem

När det kommer till matlagning, kan ett felaktigt drag ta din måltid från utsökt till oätliga. Fråga bara de tävlande på tv-serier som Iron Chef. Största utmanare i den kulinariska världen har avspark för mindre förseelser såsom bitar av ingående beståndsdelar inte skärs samma storlek eller använder fel garnering.

Men vad händer om din sevärdheter inte satt ganska så högt och du bara vill skapa en måltid som är bättre än okej? Du önskar inte att ställa in ett världsrekord i smaken, du skulle vara nöjd med din familj säger, "Wow, mamma som var läcker!"

Precis som det är viktigt att veta vad man ska göra, måste du veta vad man inte ska göra. Här är fyra av de vanligaste misstagen du kan göra i köket och vad man ska göra för att övervinna dem:

Överkokning

Ingenting kan slå en kvalitet bit protein i en tuff lapp av Rawhide snabbare än matlagning det för länge. Om du befinner dig i denna situation, är den enda fördelen att middagsbordet är tyst som din familj testar styrkan i sina tänder och käkben genom att försöka tugga "meal" i tillräckligt små bitar för att faktiskt svälja det utan att få det in i deras hals.

En av de första reglerna för matlagning är att alltid kontrollera dina måltider innan du tror att de borde göras. Det är alltid bättre att vara proaktiv än reaktiv när det gäller kök överlevnad. Så, om det är tänkt att ta något 25 minuter att laga mat, kolla det på 18-20 minuter. Du kan alltid laga det mer, men du kan inte laga det mindre.

Lerkruka potten matlagning är bra för den som vill vara säker på att laga sina måltider noga men har en tendens att koka det i processen. Det kommer att hålla maten fuktig och välsmakande och kommer inte att betona din familjs ansiktet ben och muskler vid matdags.

Undercooking

Precis som du kan koka mat, kan du undercook också det. Speciellt när det kommer till protein som kyckling och fisk, vill du verkligen vara säker på att de inte är rå alls som rosa insidan kan förstöra någons aptit, stänga av dem till resten av måltiden oavsett hur bra det kan vara.

För att undvika risken att du kommer att räkna dina måltider gäster ut eller, värsta fall, göra dem sjuka av salmonella, vidta försiktighetsåtgärder för att se till att du inte undercook din mat. Ett av de bästa sätten att undvika denna kulinariska misstag är att investera i ett livsmedel termometer eftersom det kommer att ta bort gissningsleken från ekvationen. Det finns flera på marknaden så att du har ett brett utbud att välja mellan.

Ibland är det lätt att undercook bakverk som kakor och barer dessert. Du vill inte att de ska vara bergfast så du tar ut dem ur ugnen för tidigt bara för att inse att de inte var helt klar. Även om det finns definitivt en fin linje mellan gjort svampiga och försöka lämna dem i ugnen tills ingredienserna förlorar den "råa" look.

Använda fel matlagningsmetoder

Som någon övre kock kommer att säga, det sätt på vilket du laga en mat påverkar dess smak och konsistens. Välj en metod som inte tar fram det bästa i dina ingredienser och måltiden kommer att falla platt på ansiktet.

Till exempel, för att få rött kött som är mört och saftigt, är det bäst att sear det i en kastrull med lite olja på hög värme för att täta juice inuti. Sänk sedan värmen och fortsätt att koka köttet till önskad ömhet. När det är gjort på det sätt du vill det, låt det vila innan skivning det så att juicer du inbränd i bo i.

Lär dig att laga mat på ett sätt som tar fram det maximala smak och konsistens av de livsmedel som du gillar att laga mat genom att utforska Internet för råd eller köpa en kokbok. Titta på matlagningsprogram eller be någon du känner som fungerar magi i köket. Ju mer du vet, desto godare dina måltider.

Örter och kryddor

En av de viktigaste skillnaderna mellan en maträtt som imponerar och en maträtt som är forgettable är användningen av kryddor. Örter och kryddor har förmågan att vakna upp en måltid och ta med den till liv. De kan få fram de naturliga smakerna i maten och ta dem till nästa nivå. Ibland är det så enkelt som att lägga till en skvätt salt och peppar och andra gånger det kommer ett steg över det och arbetar med färska örter, t.ex. timjan eller basilika.

Men precis som det är viktigt att använda kryddor när du lagar mat, det är lika viktigt att veta när du ska använda dem. Vissa kryddor går med vissa livsmedel. Till exempel, rosmarin och salvia är bra med kyckling, medan dill och koriander fungerar bra med fisk.

Om tanken på kryddor och örter gör dig orolig, börja i liten skala. Köp bara en och börja använda den. Sedan, när du får mer bekväm, kan du alltid lägga till andra i därifrån. Prova olika recept och lära sig vilka som gör din mun sjunga och vilka som är bättre kvar i någon annans kök.

Om du har gjort misstag som dessa fyra i det förflutna och har alla men gett upp matlagning som ett resultat, är du miste om en stor möjlighet att odla dina kulinariska talanger. Matlagning, som allt annat, tar tid och vanligtvis innebär en hel del trial and error innan du får det rätt.

När du fortsätter att försöka och du är äntligen kunna tjäna som en måltid som alla talar om eftersom de aldrig har smakat en sådan behärskning av de använda ingredienserna, allt blir värt det. Du har tagit dig från kock till kock och ingenting smakar bättre än så.

Aktuella artiklar