Hur man gör hemmagjord salsa lätt

Salsa är ett bra komplement till många rätter, i nästan alla tillfällen, så ska du definitivt vet hur man gör det. Här är en snabb, enkel och rolig recept att prova, tillsammans med några tjänstgör idéer.

Hur man gör hemmagjord salsa lätt

Ordet "Salsa" är spanska för sås, men på engelska den representerar bara en sak - den läckra, kryddig mexikansk tomatbaserade sås alla tycker! Det är lätt att göra, och tar inte mycket tid, och är perfekt för middagar, fester, men också som en enkel och hälsosamt mellanmål för att njuta av medan du läser en bok eller titta på tv.

Salsa är oftast varmt, men det behöver inte vara.

Det beror på vilken typ av chili du väljer att använda. För en mild salsa, använd 2-3 jalapeños eller en serrano. Att göra varm salsa, använd 5 jalapeños eller 2-5 serranos. För super hot salsa sås, använd en (eller kanske två - om du är modig nog) habanero.

Ingredienser:

 • röda tomater
 • chilipeppar
 • lök
 • färsk koriander
 • citron / lime juice
 • salt
 1. Innan hacka chili, kortfattat skölj dem med kallt vatten och torka dem. Sedan skiva chilie, ta bort fröna och hacka den i bitar.
 2. Skär tomaterna i små bitar. Använd 3-5 stora tomater eller 7-8 medelstora sådana.
 3. Hacka upp löken. Du behöver en halv kopp.
 4. Hugga upp koriander blad. Du behöver en halv kopp om detta också.
 5. Lägg alla ingredienser i en skål och tillsätt 1 msk lime eller citronsaft. Om du verkligen måste, kan du använda vit vinäger istället. Det är fusk, men det kommer att göra jobbet.
 6. Krydda tid! Lägg till lite vitlök, men inte för mycket. Lägg en tesked salt och blanda allt. Om du tror att blandningen fortfarande är inte salt nog, lägga till ytterligare en. Glöm inte vad du kommer att servera såsen med.

Och det är det - nu är det dags att servera din läckra salsa.

Du kan servera den med tortilla chips (särskilt majs), pinnar bröd eller råa grönsaker. Du kan använda den som ett uppslag för tacos också. Det går mycket bra med rätter som pinto bönor eller chili nötkött.

Aktuella artiklar