Läckra sista minuten recept

Du har just satt framför TV: n för att titta på dina favoritprogram när telefonen ringde. Det är ett samtal från din vän säger att ett par av dem är på väg till ditt hus. En sur leende visas på ditt ansikte (ja, du är glad att se dem, men de verkligen kunde ha ringt tidigare) och du börjar tänka på några snabba recept.

Läckra sista minuten recept

Först av allt - inte panik! Det finns massor av läckra sista minuten recept och du behöver mindre tid då du brukar tänka. Ta ett djupt andetag, hoppas att det finns något i ditt kylskåp, för om du måste köra till affären kan du lika gärna glömma det, och göra en av dessa.

Ett. Pasta

Göra pasta tar 15 minuter. Litterär! Jag vet att de flesta av er inte tror mig just nu och du tänker något i stil med "yeah right, det tar 15 minuter om du är en mästerkock", men ärligt talat - det är bara en ursäkt för att inte prova.

Nu för att göra matten. Pasta behöver 6 till 8 minuter att laga mat. Vatten behöver ungefär 5 minuter att koka om du gör det på spisen. Om du har en av dessa elektriska värmepannor - det tar ett par sekunder. Medan vattnet kokar och pastan kokar kan du göra såsen.

Ok, du har inte tid att göra spaghetti och köttbullar, men pasta alla carbonara är möjlig. Medan pastan kokar, skär upp några remsor av bacon och stek dem på olja. Vispa två ägg, 1 kopp gräddfil och 100gr ost tillsammans. När bacon är klar, häll ägget-gräddfil-cheese blandningen och tillsätt kokt pasta. Låt stå i en till två minuter och smaka. Klart och gjort! Och det tog 13 minuter.

2. Canapes

Canapes är små, utsökt plockmat. Jag personligen älskar dem. De är mycket dekorativa, även fint om du vill, super läckra och otroligt lätt att göra.

De ingredienser du behöver är: bröd, smör och resterna från kylen. Min favorit kombination är en liten bit bröd, ett tunt lager av smör, en bit parmaskinka en bit mozzarella och en grön oliv. Allt ska säkras med en tandpetare och beströdda med färsk hackad persilja blad eller gräslök.

Det bästa med kanapéer är att du kan göra vad du vill med dem. Du kan även blanda frukt med kött om det är din kopp te. Om du har lite kyckling kvar från lunch, bara skiva den i tunna bitar, lägg ett par andra ingredienser och göra kyckling snittar. Låt fantasin flöda och dina gäster kommer säkert att älska det.

Tre. Smördegsprodukter bites

Nästan varje hem har några smördeg i frysen. Om din inte - väl se till att du köper den ASAP. Med ett par andra saker, blir smördeg en läcker sista minuten mellanmål.

Att ha en muffin pan kommer att vara till stor hjälp här. Rulla din smördeg och skär den i fyrkanter stora nog att passa muffin pan. Om du inte har en muffin pan, bara klippa smördegen i fyrkanter bita storlek och ordna dem på en plåt.

Sätta vad du vill på smördegen. Du kan göra det pizza stil - med lite tomatsås, skinka och ost, du kan fylla den med svamp, eller så kan du fylla den med frukt. I grund och botten, kommer allt du hittar i kylen att göra susen.

Smördeg behöver ca 15 minuter att göra. Det beror lite på storleken (små bitar fungerar bättre om du verkligen har bråttom) och dess tidigare temperaturen, men det är om detta. Du kan stänka med sesamfrön och ge din sista minuten mellanmål en glimt av glamour.

Du ser? Det är inte så svårt, eller hur? Läckra recept behöver inte alltid galen tid. Ibland är 15 minuter allt du behöver för att göra något riktigt bra.

Aktuella artiklar