Världens dyraste choklad

Under det senaste decenniet har det blivit populärt att äta mörk choklad som innehåller större mängder av coco eftersom det är rikt på antioxidanter och flavanols. Även om vissa av oss kommer att äta choklad för sina hälsofördelar, de flesta av oss älskar det eftersom det är jättegott. Det är inte lätt att stå emot den massproducerade och omfattande advertized godis, men de som har råd med det, istället för att strypa ner på en Snicker bar kommer att gå för något sublimt.

Världens dyraste choklad

Handgjorda gourmet choklad är delikatesser som utformats särskilt för vuxna. Chocolatiers kan generellt välja mellan massproduktion och billiga ingredienser för allas smak, och producerar mindre mängder av lyx, dyra choklad. De som valde alternativ nummer 2 är producenterna av några av världens dyraste choklad.

Ett. Amedei Porcelana

Amedei Porcelana (via wayfaringchocolate.com)

Detta är en mörk choklad som gjorts av Amedei, en Tuscany-baserad chocolatier. Det kallas världens dyraste choklad trots Forbes gav exempel på choklad som säljer till ett mycket högre pris. Priset för denna delikatess är i närheten av 70€ per pund. Den är gjord av så kallade poreclana coco, hemma i Venezuela, som var känd som "Maracaibo" Coco Bean i kolonialtiden.

2. Vosges haut chocolat

Priset för denna gourmet juvel är ca 55€ per pund. Detta är en mjölkchoklad med söt indisk curry och kokos. Vissa tryffel innehåller Chipotle chili, ingefära och wasabi. Om du gillar kryddig, och skulle inte emot att spendera några extra dollar på små lyx, kommer du definitivt hitta något för din smak på Vosges chocolatier.

Tre. Pierre Marcolini

Pierre Marcolini (via 10thirty.wordpress.com)

Denna fantastiska fest kommer från landet av världens mest kända chokladtillverkare-Belgien. Denna choklad, från de finaste coco bönor, kostar 80€ 0,50 per pund.

4. Godiva "g" samling

För 90€ ett halvt kilo, kommer du att få uppleva smakerna av den nyligen introducerade varumärket Godiva. Denna chocolatier stolthetar sig också på kvaliteten på de coco bönorna som användes i produktionsprocessen, samt på den mängd andra ingredienser.

Fem. Chocopologie av Knipschildt

Chocopologie genom Knipschildt (via www.healthfiend.com)

Enligt Forbes magazine detta är den dyraste choklad i världen. Till priset av 1950€ ett halvt kilo, det är definitivt en av dessa lyxprodukter för de med en djup plånbok. Denna produkt är inte tillgänglig i butiker och det måste beställas. Knipschildt chocolatier grundades 1999 av Fritz Knipschildt, en kock från Danmark.

Aktuella artiklar