3 steg till högre självförtroende

Känsla ner om dig själv? Skulle du ge något att titta i spegeln och vara stolt över den person som tittar tillbaka på dig?

3 steg till högre självförtroende

Självförtroende kan göra eller bryta en persons ande. Det kan betyda skillnaden mellan att acceptera din lott i livet och trycka mot världen för att se hur långt du verkligen kan gå. I grund och botten, överlever du antingen eller frodas.

Så, hur du uppnår högre självförtroende så att du kan sväva som örnarna?

Ett. Vet vem du är

Detta kan låta enkelt och du förmodligen tänker, "Jag vet vem jag är, och jag är fortfarande inte självsäker." Tja, det är lite mer komplicerat än så.

Du måste veta de specifika egenskaper som du har som är bra. Skapa en lista. Det är inte att vara arrogant att veta vad man är bra på. Det är att vara självsäker. Det finns en skillnad, så sluta skaka på huvudet och göra listan.

Är du en god lyssnare? Skriv ner det. Hjälper dig andra när de behöver det? Se till att du lägger till det. Vill uppmana dig att arbeta och lägga fram så mycket ansträngning som du kan? Inkludera dessa också.

Skapa en så komplett lista som möjligt. Om du verkligen har problem med detta eftersom du är så van att bara fokusera på dina "dåliga" egenskaper, ta hjälp av en vän. Be dem nämna vad de tycker om dig och skriva ner det.

Förutom att veta vem du är, det är lika viktigt att veta vem du är. Det är där processen blir lite mer komplicerat.

Nu när du känner dig bra om dig själv, måste du göra en andra lista. På den här, kommer du att skriva ner alla negativa saker som din inre röst säger till dig. Om det säger att du aldrig kommer att gå ner i vikt, skriv ner det. Om det står att du är för ful för att hitta den speciella personen, skriv ner det också.

När denna lista är klar, ta en titt på varje uttalande och objektivt fråga dig själv om det är sant 100% av tiden. Så, till exempel, om du säger själv att du aldrig kommer att gå ner i vikt, fråga dig själv om det är sant hela tiden. Nej? Du har gått ner i vikt innan och vet att du kan om du verkligen sätter ditt sinne för det. Sedan korsa det utanför listan.

Gå igenom ett objekt i taget och stryka alla osanna påståenden. Chansen är stor att du blir kvar med mycket få, om någon, på vad som var en gång en ganska lång lista. Detta bör bidra till att påminna dig hur fel din inre kritiker kan vara.

2. Acceptera vem du är

Nu när du vet vem du är, och vem du inte är, är det dags att acceptera dig själv precis som du är. Är du perfekt? Nope. Namnge en person som är. Du kan inte? Exakt. Så, varför du tror att du måste vara?

Visst kan du ha vissa vanor eller saker du skulle vilja byta till bättre själv, men det betyder inte att du inte har massor av bra kvaliteter just nu. Acceptera att du har goda kvaliteter betyder inte att du är egenkär eller arrogant. Det betyder bara att du känner igen dina styrkor. Du vet var du excel. Det är inget fel med det.

Det verkliga testet på om du accepterar dig själv? När någon betalar dig en komplimang, hur du reagerar?

Om du berättar för dem tackar dig, så är det bra. Men, om du antingen försöka avleda komplimang eller berätta varför det är inte sant, har du en del arbete att göra på detta område.

När någon ger dig en komplimang, acceptera det nådigt, även om du inte riktigt tro det. Tänk på att personen är uppriktiga i vad de säger. Om du bara rycka bort det eller tala om för dem att de har fel, det lämnar du både känsla obekväma. Säg tack, acceptera deras vänliga ord och njuta av det faktum att någon annan tycker att du är ganska speciell.

Tre. Älska dig själv

Detta är förmodligen den svåraste av de steg att erövra. Du gjorde en lista över dina positiva egenskaper. Du kan även acceptera vem du är. Men hur gör man steget att älska dig själv, fel och alla?

Först, sluta prata negativt på dig själv. När du märker att du slå dig själv eller förringa dig själv för vissa beteenden eller tankar, muntligt säga "STOPP!" Om du kan, säga det högt och aktern. Det är nog inte en bra idé om du är i mitten av butiken om du inte vill att någon ska tro att du är redo att råna platsen, men vid minsta, säger det under din andedräkt.

När du har stoppat den negativa tanken, omedelbart ersätta den med en positiv tanke. Det behöver inte vara av denna värld och något otroligt, men det behöver vara positivt.

Till exempel, om du är ute för att äta och du vill beställa Chokladtårta för dessert, kan du höra ditt sinne börjar berätta hur du aldrig mer förlora de tjugo pounds eftersom du har ingen självkontroll. Den minut som tanken kommer in i ditt sinne och börjar formulera, säga stopp (under dina andetag när du är i offentligt), och ersätta den med en mer positiv tanke. Kanske ska du påminna dig själv om att du är kapabel att förlora vikt, vilket framgår av de tio pounds du har redan förlorat.

Du kan besluta på denna punkt att beställa en bit av kakan och fullt uppleva och njuta av det, och därigenom tillfredsställa ditt sug. Eller kan du välja att beställa den och bara äta hälften så att du kan smaka, men ändå stanna på vägen för att uppnå dina mål. Kanske tysta din inre kritiker och erkänna att du kan beställa det om du vill utan skuld och skam får dig att inte längre önskar det. Oavsett vilket beslut du gör, kommer du att göra det som inte bygger på självförakt, men på egenkärlek.

Precis som en förälder älskar sina barn varje dag av sitt liv, trots att man inte alltid gillade deras beteenden, är det samma sak med egenkärlek. Du är en person som förtjänar kärlek och respekt. Se till att du får det, börjar med dig.

Aktuella artiklar