5 skäl till varför du inte ska bry sig om vad folk tycker

Vad händer om vi betygsätta våra prestationer, personlighet, utseende och lycka genom andras ögon? Fortsätt att läsa för att ta reda på varför du inte ska bry sig om vad folk tycker.

5 skäl till varför du inte ska bry sig om vad folk tycker

Vi vill alla bli omtyckt. Det är inget fel med att vilja bli beundrad, godkänt och beröm. Eller finns det?

Tja, det beror egentligen på hur illa du längtar beundran, godkännande och beröm av andra människor, och hur långt är du villig att gå för att få den tillfredsställelse du behöver. Men tror du fortfarande att tillfredsställelsen är värt något av din insats eller energi när du har vidtagit följande skäl beaktas?

Ett. Folk kommer att tro vad de vill tro

Dita Von Teese sa: "Du kan vara den mognaste, mediebranschen persika i världen, och det är fortfarande kommer att vara någon som hatar persikor."

Låt oss säga att du är en persika som desperat vill bli uppätna av någon i synnerhet. Men oavsett hur läckra, frestande och helt enkelt oemotståndlig du gör dig själv verkar, denna person kommer inte ens ta en tugga av dig, än mindre äta dig, och du har ingen aning om varför.

Gör du något fel? Kan det bero på att du inte försöker tillräckligt hårt? Kanske om du var lite mognare kanske du verkar mer lockande? Tja, vad du kanske inte vet är att den person du försöker att bli uppäten av anser att persikor är roten till allt ont, och undviker dem av alla kostnader, oavsett hur läckra de kan vara.

Du förstår, människor i allmänhet har satt fördomar (dock löjligt) om vissa saker som är svåra att ändra, oavsett hur mycket av en insats du gör. Det är omöjligt att veta exakt vad folk tänker, än mindre varför de tänker det.

Även om du kanske kan påverka människors tankar med dina ord eller handlingar, kan du bara göra det fram till en viss punkt. Du kan aldrig ha total kontroll över någons tankar, oavsett hur hårt du försöker. Så varför skulle du slösa med din tid bry sig om att göra det?

[Läs: Ändra din vision - Förändra ditt liv ]

2. Vad folk tycker om dig är ingen av ditt företag

Ju mer du bryr dig om folkets åsikt, desto mer deras åsikt kommer att påverka dig. Om din kärna uppfattning bygger på vad andra människor tror, ​​kommer deras åsikter så småningom bli din verklighet. Vill du verkligen att mögel dig in i människors intryck av dig? Vill du verkligen göra folks förväntningar din prioritet? Vill du att omedvetet ställa dig själv begränsar bygger på att människor tycker om dig?

Människor är helt fria att tycka vad de vill om dig, precis som du är helt fri att tycka vad man vill om dem. Och precis som vad du tycker är ingen annan verksamhet utan din, vad andra människor tycker är ingen annan verksamhet utan deras - även om det handlar om dig.

Tre. Folk bryr sig inte alls lika mycket som du tror att de gör

Du kommer att bli skvallrade om, du kommer att bli dömda och du kommer att bli kritiserad - särskilt om du har turen att vara en super intressant och populär person. Men saken är att oavsett hur mycket folk kan skvallra om dig, döma dig, eller kritisera dig, är vi alla ganska självcentrerad, vare sig vi erkänner det eller inte.

Det behöver inte nödvändigtvis vara i ett dåligt eller själviskt sätt, men vi tenderar att ge en stor betydelse för oss själva. Så sannolikheten är att medan du är upptagen med att oroa om vad de tycker om dig, de är för upptagna oroa sig för att ge dig någon verklig betydelse alls.

[Läs: Själv acceptans - Konsten att älska dig själv ]

4. Du behöver inte någons godkännande

Vara omtyckt, bli beundrad och hyllas känns otroligt. Att få någons godkännande genom något du har gjort eller sagt är en riktigt bra känsla. Men eftersom du inte kan styra någons tankar, kommer det köra slut dig galen.

Tja, vet du vad? Du behöver inte godkännas så mycket som du tror att du gör. Samtidigt som gillade känns fantastiskt, känns det ännu bättre är att kunna acceptera det faktum att vissa människor kommer att tycka illa om dig oavsett vad, och att vara helt okej med det eftersom du inte kunde bry sig mindre.

[Läs: Hur man acceptera och godkänna dig själv ]

Tillbaka till persika exempel, människor som kanske absolut avgudar persikor kan en dag börja tycka dem mindre eller absolut tycka illa dem nästa dag, och människor som absolut hatar persikor kan börja absolut älskar dem - och du har praktiskt taget ingen kontroll över något av detta. Så vad du än gör, gör det själv.

Om folk gillar dig bättre, beundrar dig mer och berömma dig en hel del på grund av något du har gjort för dig själv, ta det som en bonus. Bara inte vara en slav till folkets godkännande. Godkännande är beroendeframkallande, och du kan mycket väl hamna förlora dig själv i processen att ständigt söka efter det.

Fem. De människor som sinnet spelar ingen roll, och de människor som betyder inte tänka

Det är något folk som ogillar dig som gör att du vill göra dem gillar dig ännu mer. Det är något med människor som ser negativt på dig som gör att du vill ha deras godkännande ännu mer illa. Kanske är det en utmaning, kanske vill du bara att bevisa att de har fel - oavsett vad det är, det är en oändlig cykel. När du imponera på en person, du kommer att vilja ha en annan persons godkännande, och när du får den personens godkännande du kommer att vilja göra någon annan människa som du och så vidare.

Varför bry sig om dem när det finns människor som gillar dig, och kommer att fortsätta att gilla dig precis som du är? Ibland är vi så fokuserade på människor som inte betyder att vi hamnar försummar de människor som gör. Dessa är människor som kommer att stödja dig, bryr sig om dig och vara där för dig oavsett vad. Dessa är människor som gör dig att må bra, folk du känner dig bekväm runt och behöver inte imponera. Räkna ut vilka dessa människor är och fokusera på dem istället.

[Läs: Hur att omge dig med bra människor ]

Nu, med alla medel, betyder inte bry inte bli en otroligt oförskämd, okänslig och otroligt egoistisk person som gör vad de vill, eftersom de inte kunde bry sig mindre om något eller någon. Rör handen runt allt du vill, men se bara till att du inte träffar någon - eller åtminstone inte avsiktligt! Vi gör trots allt lever i ett samhälle, och ibland vi faktiskt behöver folk att berätta för oss att vi har passerat linjen eller att vi har gått för långt.

Tanken är inte att sluta bry helt - det är att sluta bry sig tillräckligt för att kunna göra dina egna beslut utifrån dina prioriteringar, dina värderingar och dina ambitioner och inte andras åsikter.

Aktuella artiklar