5 steg för att förbättra din kommunikationsförmåga

God kommunikationsförmåga är nyckeln i någon form av en relation - inklusive en romantisk en. Om du inte kan kommunicera, går allt annat precis utanför. Läs följande tips om hur man kan utveckla god kommunikationsförmåga.

5 steg för att förbättra din kommunikationsförmåga

Ett. FRAMGÅ

Du kan inte förvänta sig, eller för den delen någon som du pratar med, för att läsa dina tankar halva tiden. Det är viktigt att alltid säga exakt vad du vill att de ska höra, och inte vara rättfram och förvänta sig att få din punkt och förstår vad du menar.

På så sätt missförstånden kommer att föras ned till ett minimum, och personen du pratar med kommer alltid veta exakt vilken sida du är på.

2. Känn din kokpunkt

Och då, om du får en känsla av att du kan komma för nära den, gör vad som krävs för att ta ett steg tillbaka från situationen och stoppa samtalet från att förvandlas till en uppvärmd argument.

Ta ett djupt andetag, gå och hämta ett glas vatten, och svalna innan bli upprörd kommer i vägen för dig att höra vad den andra personen har att säga. Säg vad du behöver utan att påverkas av det faktum att du börjar tappa humöret.

Tre. Icke-verbal kommunikation

Kroppsspråk talar högre än ord, och folk märker hur du står, där du ser ut, är du nervös osv när de pratar med dig, mer så på det undermedvetna spaken.

Så, eftersom det sätt du presenterar vad du behöver säga är viktigt, försök att vara medveten om alla dessa saker och ta kontroll över vad du förmedla nonverbally. Dessutom, eftersom kommunikation är en dubbelriktad gata, se till att du är uppmärksam på kroppsspråket på den person du pratar med.

4. Stå för det du säger

Kommunikation är mer än att bara prata. Att säga ord på det mest perfekta sättet, betyder ingenting om du inte backa upp det med dina handlingar också. I själva verket uttrycker förlorar sitt värde när det visar sig att de var just det - vanligt ord.

Så, leva som man lär, walk the talk, och alltid agera efter vad du har sagt. När någon får intrycket att du är allt prat och inte mycket annat, det finns inte mycket du kan göra för att förbättra den bilden. Detta gäller för varje livssituation - föräldraskap, vänskap, relationer...

Fem. Vara en aktiv lyssnare

Att vara en god lyssnare är en nödvändig egenskap för att vara en god kommunikatör. Reagera till vad du hör, med minst nickar då och då, hålla ögonkontakt och reagera därefter, är ett tydligt tecken på att du har varit att uppmärksamma.

På så sätt ger du den person du pratar med den respekt de förtjänar. Ingen gillar att känna att de pratar med en vägg, och får ingen feedback är just det som gör att någon får den känslan.

Aktuella artiklar