7 enkla steg för att hjälpa dig sluta förhala

Tycker du att du sätter saker och lägga saker till din att-göra-listan är så lång att du inte vet var du ska börja? Även om du har blivit en mästare på förhalning, kan du börja korsa saker som aldrig sinande att-göra-lista om du vet hur.

7 enkla steg för att hjälpa dig sluta förhala

Förhalning är inte alltid en dålig sak. Faktum är att i vissa fall kan det faktiskt gynna dig. Om du lägger upp att göra med ett problem, till exempel, kan det löser bara sig själv på egen hand. Eller, kanske om du har tur, kommer någon annan att ta hand om din uppgift för dig.

Men alltför ofta, kommer ingen in och räddar oss från vårt berg av tvätt, hög av damm eller högen av rätter. Ingen stormakt flyger in och slutför våra deklarationsblanketter, sorterar vårt garage eller fixerar trasiga gräsklippare. Så, vad gör du när den enda person som kan göra något är du, men du har ingen önskan att göra det i detta ögonblick?

[Läs: Hur får man mer gjort på kortare tid ]

Även om det kan verka som en omöjlig bedrift att ta hand om din att göra-lista en gång för alla, det är faktiskt ganska lätt att göra. Du behöver bara veta hur man gör det. Redo att unbury dig från allt som har varit hopar sig i evigheter? Bra. Låt oss börja. (Ja, nu.)

Steg # 1: gör en lista

Om du är en procrastinator, kan du faktiskt redan har en lista, eller tio, kringspridda som innehåller alla de saker du skulle vilja göra men har ännu inte gjort. Medan själva listan kan verka som en stressfaktor allt på egen hand, med alla önskade uppgifter på en plats som faktiskt kan vara en bra sak. Det håller dig framåt och fullborda vad du behöver göra.

Så, antingen konsolidera alla dina andra listor eller, om du förhala utan att göra listor, gör man nu. Skriv ner alla de saker du vill åstadkomma inom de närmaste 30 dagarna. Antag att du har all den tid och energi i världen att avsluta dessa uppgifter och lämnar ingenting ut som du vill ha gjort.

[Läs: Hur man sätter ett mål som leder till framgång ]

Var noga med att inkludera några positiva förändringar som du vill göra. Till exempel, om du har skjutit upp att förlora vikt, lägga det till listan. Eller, om du har tänkt att sluta röka, skriva ner det. Rensa ditt samvete precis allt du vill åstadkomma genom att sätta allt på papper.

Steg # 2: skära ner listan

När du har din lista klar till det bästa av din förmåga, är det dags att trappa ner det. Vad? Hur ska du lära dig att inte skjuta om du korsar saker din lista, eller hur? Bära med mig här eftersom det är en mycket rimlig förklaring.

En av de främsta anledningarna till att människor procrastinate är att de känner sig överväldigade. Det finns så många saker att göra att det är nästan lättare att göra något av dem än att försöka ta itu med ännu en. När allt är vilken skillnad det kommer att göra om du kan passera en punkt av på en lista som innehåller 200, eller hur?

Dessutom kan du alltid lägga till dem i en senare lista, men nu ska vi hålla det enkelt så att du börjar gå framåt. Stryka de poster som håller minsta prioritet för dig för nästa månad och sätta en linje genom dem tills du bara kvar med 10 uppgifter. Känns det bättre redan?

Steg # 3: prioritera

Okej, nu när du har en mindre, mer hanterbara lista du behöver för att sätta frågorna på det i prioritetsordning. Du kan göra detta ett par olika sätt. Du kan räkna dem 1-10, eller ens kategorisera dem. Kanske några av objekten är likartade, såsom städning i garaget och tar allt du inte behöver det för att donera till välgörenhet. Det är ungefär som två steg, men var och en involverar andra så kanske du vill att klumpa dem i en liknande kategori och prioritera dem så.

Detta kan vara ett svårt steg för dig eftersom allt på listan är viktig att göra, eller hur? Du skulle inte ha skrivit ner det annars. Även om det är säkert sant, vissa saker är viktigare för dig att göra än andra. Det är upp till dig att avgöra vilken som är vilken eftersom det är olika för alla.

[Läs: Blanda sex förhalning-busting teknik ]

Steg # 4: fokusera på toppen av din lista

När du inser vilka saker är viktigare för dig, är det dags att plocka de bästa 2-3 objekt och börja arbeta på just dessa saker. Oroa dig inte om allt annat på det just nu. Så, låt din skuld och ångest gå eftersom du får till dessa andra saker snart nog.

För dessa top par artiklar, komma med en sak du kan göra idag som kommer att sätta dig ett steg närmare att kunna ta bort dem från listan. Du behöver inte fylla i dem under de närmaste 24 timmarna, bara komma med en åtgärd som kommer att få dig att flytta i den riktningen.

[Läs: 5 steg för att förbättra ditt fokus ]

Till exempel, om du har att få din bil fast på listan, kanske du kan åta sig att få uppskattning på kostnad idag. Eller kanske du vill börja skriva din första roman och kunde sätta några ord på papper. Oavsett vad det är du vill göra, komma med minst en åtgärd som man rimligen kunde slutföra idag som hjälper dig att verkligen åstadkomma det.

Steg # 5: agera

Detta steg är där den verkliga procrastinator oftast faller. Avsikter är bra, men åtgärder, inte så mycket. Kom dock ihåg, du är inte vidtar åtgärder för att slutföra projektet, du börjar bara det eller göra en del av det. Det är en helt annan tanke.

Det är mycket lättare att magen tanken på att ta en eller två mindre insatser än det är att tänka på att genomföra stora projekt som är både tids-och energikrävande. Ibland bara bryta ner saker i mindre bitar är allt du behöver för att få bollen i rullning.

[Läs: Hur man bygger självdisciplin ]

Steg # 6: upprepa processen

När du har gjort det genom dag och avslutade dessa åtgärder, gör samma sak i morgon. Kom upp med bara en sak du kan göra i morgon för dina topp några saker som kommer att flytta dig närmare där du vill vara och, viktigast av allt, åta sig att göra det. Eftersom punkterna på din lista blir klar, gå vidare till nästa dem i prioritet och följa samma process med dem.

Det kan tyckas som en lång väg, men låt oss inse det - åtminstone du ska flytta i rätt riktning istället för att bara stå stilla. Detta är inte en tävling till mål. Det är helt enkelt en skön promenad som tar dig precis där du vill vara utan att göra dig olycklig i processen.

Steg # 7: fira

Den kanske viktigaste steget av alla är att fira dina framgångar. När du har möjlighet att äntligen börja korsa saker din att-göra-lista, är det dags att njuta av allt som du har gjort som ett sätt att slutföra processen.

Kanske bara att kunna minska din lista är seger nog. Vikten har lyfts från dina axlar och du känner dig bättre redan. Om så, är det bra. Men, var inte rädd för att klappa dig själv på ryggen för ert engagemang och åtgärder för att göra det hela möjligt.

Du kan köpa dig en bok som du har velat läsa eller fira med en glass sundae. Det spelar ingen roll vad du gör, det betyder bara att du belöna dig själv. Det kommer att vara en känsla som håller dig att gå tillbaka till din lista och korsar saker snabbare än någonsin tidigare.

Förhalning kan suga energi ur dig och gör du fruktar livet. Det är dags att sätta energi tillbaka och leva ett liv fullt av prestationer (och belöningar).

Aktuella artiklar