Är du beroende av kaffe?

Du kan inte prata innan ditt morgonkaffe? Har hoppa din IQ ett par punkter efter en kopp din favorit märke? Du kan vara beroende av kaffe. Detta är inte ett skämt, är detta beroende verklig. Kolla in de tecken på koffein beroende.

Är du beroende av kaffe?

Koffein är den vanligaste stämningen förändra drogen i världen. Kaffe är en kraftfull stimulans och dess effekter är nästan omedelbar. På grund av denna kvalitet, kan dess konsumtion leda till beroende.

Kaffe gör dig att känna dig mer alert, vaken och full av energi. Koffein kan också hittas i dietprodukter, läsk och te. I själva verket är de flesta dietprodukter baserade på koffein. Och 70% av alla läskedrycker har koffein i dem. Root beer, apelsin läsk, cream soda, och citron-lime drycker innehåller koffein i mängder som liknar de i coladrycker.

3 koppar (8 ounce per kopp) kaffe är ett tryggt intag. Allt ovan som kan leda till biverkningar som darrningar, sömnlöshet och plötslig trötthet när koffeinhalten i blodet avtar.

Inte undra på att vissa människor agerar som om det är en fråga om liv och död när de ber om en kopp kaffe. Jag får det här, det gör jag verkligen. I själva verket, när jag kommer hem från jobbet det bättre att vara lite kaffe för mig eller hela helvetet bryter lös.

Mood förändra effekterna av koffein beror på mängden koffein konsumeras och konsumentens tolerans mot koffein.

Hur kan du upptäcka koffeinböjelse?

Det finns flera symptom på koffein beroende. De vanligaste är:

  • Huvudvärk, sömnlöshet och låg koncentration
  • Oförmåga att skära ned eller sluta

Koffein missbruk är inte alls så farligt som drogberoende och kan botas relativt lätt. Dock har koffein tillbakadragande vissa symtom som inte är mycket trevlig. Några av dessa är illamående, kräkningar, depression, dåsighet.

Du borde verkligen ta ditt intag av koffein ner till en måttlig nivå.

Aktuella artiklar