Hur du ändrar ditt liv utan att ändra ditt liv

Du önskar att du kunde kliva ut ur det liv du har just nu i en fräsch, nytt liv och slag börja om? Men, inte idén om att göra drastiska förändringar skrämma dig så mycket att du stannar där du är?

Hur du ändrar ditt liv utan att ändra ditt liv

Ibland väljer vi säkerhet och trygghet, även om vi är uttråkad med det, eftersom det är en känd sak för oss. Vi får inte vara alltför glada med våra jobb, men vi vet att varje fredag ​​ska vi ha en insättning på vårt bankkonto som kommer att täcka våra räkningar. Vi kanske inte längre känner en spänning i vår relation, men det är bättre än att gå ut och försöka starta ett nytt liv på egen hand.

Förändring är skrämmande. Visst, den har ett löfte om många stora och underbara saker, men det har också risken för att saker och ting kommer att bli värre än vad de är just nu.

Som det gamla ordspråket säger, behöver du inte alltid vet vad du har förrän det är borta. Så, vad händer om du låter ditt gamla liv gå och sluta önska att du inte hade gjort en så drastisk drag?

Om du vill ha det bästa av två världar då, helst skulle du kunna förändra ditt liv utan att egentligen förändra ditt liv. Låter det vettigt?

Ännu viktigare är det möjligt?

Svaret är ja, det är möjligt. Du kan förändra ditt liv dramatiskt utan att riskera mer än du är villig att riskera. Hur?

Karriär

Om det är en ny karriär du är ute efter, behöver du inte sluta ditt jobb att utforska nya alternativ. Om det är något du är intresserad av att göra, bara göra det på sidan. Det ger dig möjlighet att se om du gillar det nog att göra det på heltid. Och kommer det också tillåta dig att få lite erfarenhet utan att lida ekonomisk skada av att inte ha någon inkomst tills du blir bättre på det vad det är du vill göra.

Låt oss säga att du vill byta karriär och arbeta inom redovisningsområdet. Kanske på skatt tid, när de flesta revisorer är mycket upptagen, kan du arbeta deltid för en och se hur det går.

Och, om du inte kan hitta en som vill anställa på deltid, kan du ens överväga att bidra med din tid. Du kommer inte få betalt, men du kommer att få kunskap och erfarenhet som hjälper dig att avgöra om det är rätt område för dig. Den kommer också att visa en potentiell framtida arbetsgivare att du är villig att göra vad som krävs för att göra din dröm till en framgång.

Om det är ditt eget företag som du vill starta, igen, kan du bara göra det på deltid tills du bestämmer att det finns tillräckligt med arbete och inkomst för att göra hela tiden switch. Du kommer att binda upp en hel del av din tid när du försöker lista ut det, men det är det mest låg risk sätt att göra det, så det kan vara värt det.

Relationer

Detta är ett område där många kvinnor vill göra en förändring utan att faktiskt göra en förändring. Kanske din relation har förlorat sin entusiasm och du inte vill kliva ur det, vill du bara veta hur man ska föra spänningen igen Eller kanske allt han gör retar dig och du bara vill göra saker bättre.

Det finns ingen enkel eller one-size-fits-all sätt att förändra din relation. Det beror även om du kan kontrollera dig själv och dina handlingar, kan du inte styra någon annans. Så, även om du kanske vill se några renoveringar på detta område i ditt liv, har du några överväganden eftersom det innebär någon annans tankar, känslor och önskningar också.

Om du är i ett förhållande som inte är tillfredsställande dig men du inte vill lämna det, kan du ändra din uppfattning om det. Istället för att fokusera på allt det inte koncentrera sig på allt det är.

Till exempel, inte stanna låst på det faktum att han inte tömmer diskmaskinen eller plocka upp sina smutsiga kläder. Byt fokus till de goda saker han gör för dig, vill ta bilen när den är redo för ett oljebyte eller behålla gården allt trevligt och snyggt.

Kom ihåg varför du blev kär i honom och låt dig känna att kärleken igen. Kanske hur han tuggar sin mat skickar dig över kanten nu, men kommer du ihåg när du funnit det vara förtjusande?

Saker är bara dåligt i din relation om du uppfattar dem att vara så. Om du inte är villig att ändra dina omständigheter, då det enda sättet att åstadkomma förändring är att förändra hur du ser dem.

Själv

Om du är som de flesta kvinnor, den sak du vill ändra mest är själv. Du säger själv att du kan vara glad om du kan bara släppa tidigare misstag och misslyckanden. Sanningen är, du har nog rätt.

När du inte är nöjd med vem du är och var du befinner dig i livet, du kommer inte att vara nöjd med någon annan heller. Du kommer att vara så upptagen slå dig själv att du inte kan njuta av det liv du förtjänar att leva från nu till evighet.

Så, hur vill du förändra sig själv när en hel kropp och själ transplantation är inte ännu en möjlighet?

Du lär dig att acceptera den person som du är: sinne, kropp och själ. Släpp vad du gjorde igår, förra månaden eller förra året och börjar att gå framåt i livet.

Vissa kvinnor är rädda för att acceptera sig för vem de är, eftersom de fruktar att de kommer att sluta försöka förbättra sig själva om de är okej med vem de är. Men, kan du vara bekväm med vem du är, och ändå försöka bättre själv. Det betyder bara att du närmar dig från en position av kärlek kontra en position av avsky.

Det finns inga magiska piller eller dryck som någonsin kommer att göra dig okej med vem du är. Du kan säga att du ska vara bra när du är smal nog eller tillräckligt stark eller tillräckligt framgångsrika, men verkligheten är att om du lär dig att se ner på vem du är, du kommer alltid att se ner på vem du är - oavsett var du befinner dig på i livet.

Om du vill ändra dig själv, måste du göra det från insidan och ut. Du måste ta itu med dina tankar, känslor och övertygelser som du skulle med en god vän - med kärlek och medkänsla. För när du närmar dig på det sättet, kommer du att gå igenom mer förändring än du trodde var möjligt genom att helt enkelt ändra ditt sätt att hantera dig själv.

Sanningen är att du drastiskt kan förändra ditt liv genom att sluta ditt jobb, gå ut på din relation och gå någonstans där ingen vet vilka misstag du har gjort i det förflutna, men du kommer fortfarande vara samma person i det långa loppet. Så, om du vill förändra ditt liv utan att ändra ditt liv, är det bästa sättet att göra det för att konfrontera det rakt på. Det kommer att förändra det enkelt nog.

Aktuella artiklar