Hur du designa dina egna visitkort

När det gäller att främja ditt företag, dina visitkort är ofta dina potentiella kunders första upplevelse med ditt företag. Oavsett om du lämnar det direkt till dem eller gripa tag i en från en bildskärm, vill du vara säker på att deras första intryck är stark nog för att få dem i din dörr.

Hur du designa dina egna visitkort

Det är därför det är viktigt att skapa ett kort som exakt representerar dig och ditt företag. Du vill att folk ska veta en överblick exakt vem du är, vad du gör och hur de kan kontakta dig för att tillfredsställa sina behov.

Följ dessa riktlinjer och du kommer att kunna skapa ett kort som gör allt detta, och mycket mer:

Steg # 1: besluta om en övergripande känsla

När din klient först tittar på ditt kort, vad du vill att de ska se och känna? Till exempel vill du ha deras första tanke vara att du är kreativ, eller professionell? Roligt eller allvarligt?

Om du är osäker på vad detta betyder, ta ut några visitkort som du har. Snabbt blick på några av dem. Genast du får något slags intryck av verksamheten och den personen, eller hur?

Detta är precis vad ditt kort mottagarna kommer att göra också. Så frågan är, vad du vill att de ska uppleva det första gången de tittar på ditt kort? Detta kommer att vara den grundläggande helhetskoncept för att hålla i åtanke när du gå vidare i processen.

Steg # 2: kontaktuppgifter

Vad behöver din potentiella kund att veta om dig? Medan de flesta kort har namn, titlar och telefonnummer på dem, är det mer information bör du inkludera det skulle hjälpa dem att göra det lättare att kontakta dig?

Till exempel skulle det gynna dig att ha din hemsida på det? Åtminstone då de kan undersöka dig och se till att du är den verkliga affären. Kanske du har information på din webbplats som skulle hjälpa dem att lära känna, vilja och litar på dig - de tre nycklarna till att få en ny och potentiellt livslång kund.

Viss ytterligare information som du kommer att vilja överväga är kontor nummer, mobilnummer, faxnummer och kontorstid. Beroende på din typ av arbete och hur mycket du använder korten för nätverk, kanske du också vill överväga att lägga webbadresser till saker såsom din blogg, LinkedIn-profil och mer.

När du vet vilken information du vill ha på kortet, måste du också bestämma hur du vill visa det. Vill du ha det kvar, centrerad eller högerjusterad? Och, vet i vilken ordning du vill att informationen som visas?

Dessutom måste du bestämma typsnitt och teckenstorlek. Vi rekommenderar att du begränsa dig till en eller två teckensnitt och inte bli alltför dekorativa såvida din verksamhet kräver det. Du vill ha den information som är lätt att läsa på en snabb blick.

Steg # 3: logotyper och bilder

Nästa sak du måste bestämma är om du vill lägga din logotyp på kortet. Logotyper är stor att de ansluter din kundbas till dig omedelbart. De börjar att se dig och din logotyp som en, vilket är hur du vill att det ska vara. Så sätter denna ikon på ditt kort rekommenderas.

Om du tar den vägen, måste du räkna ut hur du vill visa det. Vill du använda den som en liten bild i ett hörn av kortet, till exempel, eller skulle det fungera effektivt som ett ljus, bakgrund avtryck?

Om du väljer att inte använda en logotyp, kanske du vill använda en egen bild på kortet. Om ditt företag handlar om att sälja dig, som om du är en författare, personlig tränare eller i någon annan tjänst-baserade industrin, då kanske du vill lägga till en bild så att den ansluter du med din produkt eller tjänst.

Bilder hjälper också dina potentiella kunder kommer ihåg vem du är. Har du någonsin tittat tillbaka på ett visitkort och glömt vad den personen ser ut? Det kommer inte hända om ditt leende ansikte finns rätt framför dem.

Steg # 4: slogan

Slogans är godtyckliga. Om din slogan är en stor del av din verksamhet, kommer du vill hitta ett sätt att införliva det på något sätt. Om inte, eller om du redan har en hel del information om ditt kort, då du kan välja att lämna bort det.

Steg # 5: plocka dina färger

När det gäller effektiv visitkort design, experter rekommenderar att du använder högst två färger för ditt kort bakgrund. Du vill inte att någon ska titta på ditt kort och bli distraherad av en massa olika färgmönster.

Och, vill du vara sparsmakad med färgen på texten också. Återigen, ibland är det bäst att hålla det enkelt. Experter rekommenderar att du använder högst 3-4 olika färger på texten.

En sak att tänka på är vilka färger ditt företags namn och / eller logotyp visas i just nu. Det spelar ingen roll om du har en butik front eller bara en hemsida, kanske du vill överväga att hålla med samma färgschema så att dina kunder känner igen dig direkt.

Steg # 6: designa ditt kort

Nu när du vet i bakhuvudet vad du vill, är det dags att påbörja det egentliga utformningen av ditt kort. Det finns hundratals sajter där ute på internet som hjälper dig genom processen om du är en gör-det-självare. Eller, om du är mer bekväm, gå till en lokal utskrift företag och låt dem hjälpa dig att slutföra din vision.

Några extra göra och inte göra:

- Använd inte icke-typisk storlek kort. Om ditt kort inte passar i någons visitkort register, är det troligt att bara bli av med det.

- Använd papper som är tillräckligt tjock för att stå upp mot normalt slitage från någon dra ut det ur sin plånbok några gånger. Du vill skydda integriteten av kortet så mycket som möjligt eftersom om du använder billigt papper på ditt kort, projicerar den bild som du ska slarva på andra ställen också.

- Alltid, alltid dubbelkolla dina uppgifter innan du ger den slutliga okej. Om ditt kort är tryckta och ditt telefonnummer är avstängd, det kommer inte att hjälpa dig att få affärer. Innan du ger din stämpel av godkännande, be någon annan att titta på det första att se till att du inte är med utsikt över en enkel och kostsamma misstag.

Nu har du den information du behöver för att designa ditt visitkort på ett sätt som speglar dig och tjänsten eller produkter som du erbjuder, är nästa steg att få dem där ute och bara stå vid sidan så att du inte blir trampad av människor rusar för att göra affärer med dig. Hur söt är den bilden?

Aktuella artiklar