Hur man kan förbättra din självkänsla

Låg självkänsla kan göra att kvaliteten på ditt liv droppe avsevärt. Det påverkar varje aspekt av ditt liv: socialt, kärlek och yrkesliv. Ta reda på hur du kan förbättra din självkänsla och kontroll över vad som händer i ditt liv.

Hur man kan förbättra din självkänsla

Många människor lider av låg självkänsla. Jag vill kalla detta en sjukdom i modern tid. Numera allt förändras så snabbt att du har att spendera timmar varje dag bara för att hålla dig informerad. Om du vill se bra ut (i enlighet med dagens mått mätt), måste du bannlysa celluliter, växa längre ben, friskare hår och naglar och alltid bära ett perfekt vitt leende!

Glöm andra människors förväntningar, är det enda som verkligen betyder något vad DU tycker är tillräckligt bra.

Om du vill förbättra din självkänsla följ dessa steg:

Precis som alla annan förändring eller justering till din personlighet, kommer detta att vara en process. Ge inte upp om det inte finns några omedelbara resultat. Om du älskar dig själv kommer du att ge dig själv tid att förbättra. Ingen kommer att göra det åt dig, så ta ansvar för ditt liv.

Ett. Andra människor är inte du

Sluta jämföra dig med andra. Ingen är perfekt och ingen kan få allt. Alla har en annorlunda kombination av egenskaper så det är ingen idé att jämföra. Du kan aldrig vara objektiv om andra människors liv, eftersom du kan bara se vad de vill att du ska se. Det viktigaste här är att du anger dina egna normer och att följa dem.

2. Dina egenskaper

Skriv ner dina egenskaper, jag är säker på att du har många och att du är antingen skäms för att visa dem eller omedvetna om deras värde. Vänlighet, ärlighet, empati, hängivenhet... dessa egenskaper är inte lika vanligt som du kanske tror. Var stolt över vad du har!

Omge dig med människor som tar det bästa hos dig, med positiva, stödjande människor.

Tre. Ge

Gör gott för att må bra. Börja hjälpa människor och dina ansträngningar kommer att komma tillbaka för att belöna dig.

4. Utmana dig själv

Acceptera det faktum att du inte kommer att komma någonstans om du backar bort från utmaningar. Förändringar är bra för dig. De kommer att träna din uthållighet, din inre styrka och din förmåga att anpassa sig utan att förlora din identitet. Om du fruktar partierna eftersom du tror att alla är snyggare och mer socialt skicklig än du gör själv gå till en fest. Sätt på något sexigt och erövra din rädsla. Men gå inte ensam, ta med en stödjande vän.

Om du är rädd för att tala inför publik, be din chef att du presentera projektet vid nästa sammanträde. Öva din presentation framför spegeln tills du tycker att det är perfekt.

Fem. Positiva tankar

Människor med låg självkänsla tenderar att tolka allt på ett dåligt sätt. Om någon säger att det du gjorde var ok du genast tänka: "Inte perfekt, inte bra men bara ok, de är bara artig och ville inte säga att jag var dåligt". Detta är inte sant. Ok innebär tillfredsställande. Lär dig att förlåta dig själv för att inte vara perfekt 24/7 och sluta tolka allt folk säger på ett negativt sätt.

Lär dig att älska dig själv så att du kan älska andra. Om du inte uppskattar dina egna kvaliteter hur kan du uppskatta dem i andra? Låt inte andra berätta vem du är och hur mycket du är värd, upptäcka vem du egentligen är och vara stolt över dig själv!

Aktuella artiklar