Själv acceptans - konsten att älska dig själv

En glad, meningsfullt liv är ett mål som vi alla försöker att nå. Listan över saker som bör göras för att göra våra drömmar har karriär prestationer, ekonomisk framgång, och en lycklig familj stift på toppen. Hur kommer det sig att även när vi stolt kan säga att vi förstått allt vi ville ha, en känsla av något som saknas plåga oss? När det gäller att leva ett komplett liv vad är en huvudingrediens?

Själv acceptans - konsten att älska dig själv

År av läsning populära självhjälpsbok, allt från struntprat till ett fåtal som verkligen förändrat mitt liv till bättre, som vägen mindre rest och 7 vanor mycket effektiva människor, följde med en mängd möten med atherapist, visade att krydda som gör en skillnad är själv acceptans.

Konsten att älska dig själv med alla dina fel och flöden är en hörnsten i ett uppfyllt, lyckligt och tillfredsställande liv.

Under vår barndom, betonade föräldrar eller vårdnadshavare om vikten av ödmjukhet, empati, ge och ta hand om de andra. Någonstans längs processen, de glömde att nämna att samma kärlek och medkänsla bör skänkas på oss själva också.

De flesta av oss förväntas vara all godhet, intelligens och perfektion för att bli älskad. Som ett resultat, som vuxna, vi medvetet och omedvetet tillämpar samma modell, tenderar vi att döma oss hårt, försöker leva upp till djupt rotade höga förväntningar, en gång satt på oss. Därför blir vi benägna att underskatta våra framgångar medan överskatta misslyckanden. Tydligt, orsakar detta en ständig kamp med en brist på självkänsla, skuldkänslor andhostility mot oss själva. Sådan inre konflikt kan ibland leda till tillstånd som depression, ångest och olika psykosomatiska sjukdomar.

Ovannämnda skuldkänslor tillåter inte oss att acceptera och älska oss själva som vi är. Många omtänksamma människor tror fullt och fast att för att vara en god människa, får de aldrig vara lätt på sig själva.

Ändå älska dig själv betyder inte att du kommer att bli narcissistisk, pretentiös snobb du fruktar att tillbringa tid med. Tvärtom kommer en djup inre frid uppnås genom att erkänna dina fel och lära av dem, gör dig mer öppen, empatisk och glada.

Det tog mig två år av terapi för att slutligen inse att självförtroendet inte står för inbilskhet och att själv acceptans och självförsörjning inte har ett likhetstecken mellan dem.

För att spara tid (och pengar) Låt mig bara säga att konsten att älska dig själv leder ner till 3 viktiga saker:

Ett. Betona fördelarna

Introspektion är ett utmärkt sätt att lära sig så mycket du kan om dig själv, och det ger bäst resultat om vägledas av en terapeut. Ändå kan du göra en hel del själv med en hjälp av personer du litar på. Skriv ner alla dina dygder. Fokusera på dem, påminna dig ofta att du är en exceptionell person på många sätt som förtjänar allt hon har.

2. Bekräftelse av de brister

Precis som du omfamnade dina dygder, bör du kramar också dina fel. Carl G. Jung hävdade att var och en av oss har en "skugga" - en mörk sida som är irrationell, impulsiv, driven av instinkter, som vi försöker undertrycka. Att tala metaforiskt, är "Shadow" vad som orsakade att utbrott när man minst ville ha det, varefter du frågat dig själv "Hur kunde jag ha sagt / gjort något liknande? Det är inte likt mig."

Att leva ett lyckligt och autentiskt liv måste vi sträva efter att acceptera vår mörka sida för vad det är. På detta sätt kommer vi att införliva det och avfärda sin dåliga inflytande.

Hur? Om du är medveten om att t.ex. du har ett dåligt humör och tenderar att skrika under stress, erkänna det för dig själv. Fall inte i rationalisera och förklara varför, bara erkänna att det är vem du är.

Andra, hitta ett sätt att släppa ut den ackumulerade dålig energi, öva avslappningsteknik, NLP, engagera dig i en sport, prata med en vän. Försök att förutse nästa situation där du kan reagera på icke önskvärda sätt, och tänka dig att reagera annorlunda.

Att vara människa, men ibland kommer du inte att kunna undgå den nämnda ilska utbrott.

Vad göra då? Förlåt dig själv omedelbart och fortsätta söka efter andra sätt att uttrycka negativa känslor.

Assimilera din skugga och vända sina negativa aspekter till positiva är en lång men oundviklig uppgift på din väg till ett lyckligt liv. Läs mer om det på Samhället av analytisk psykologi och psykologi idag.

Tre. Förlåtelse

När du förstår att du inte behöver vara perfekt för att förtjäna lycka och kärlek, måste du vända dig med medkänsla och kärlek. Du kan inte skylla dig själv för medfödda natur, utseende, intelligens - allt du kan göra är att försöka ditt bästa för att göra det mesta av vad som givits.

Naturligtvis innebär detta inte att du inte kommer att ta ansvar för dina handlingar (bära följderna och lära av tidigare misstag är oundvikliga) men genom vet, du har lärt mig att goda människor ibland kan göra dåliga saker. Säg till dig själv att du gjorde det bästa du kunde under omständigheterna, förlåta dig själv och gå vidare. För att citera min terapeut:.. "Skyll inte på dig själv för vad du gjorde i det förflutna nu vet du vad kunde ha gjorts annorlunda, förbereda dig för nästa omgång Snart nog kommer du att ha en make-up examen. "

Behärska konsten att älska dig själv kommer att bringa lycka inte bara till dig utan till alla som är nära dig också. Hur långt processen är du?

Aktuella artiklar