4 fraser att använda för att hålla din relation intakt

Falling in love är lätt. Du träffa den person av dina drömmar och innan du vet det, du är head-over-helar. Men vad händer när det "nya kärlek" känsla bleknar? När verkligheten sparkar in och du börjar äntligen se och förverkliga sina brister?

4 fraser att använda för att hålla din relation intakt

Relationer tar en hel del hårt arbete. Och om både människor inte lägger fram konsekvent ansträngning, kommer förhållandet vackla, om inte dör helt.

Det behöver inte vara du. Du vill se till att du håller din andra runt ganska länge.

Så, låt oss titta på de fyra fraser du behöver i ditt skript för att uppnå detta mycket mål.

Phrase # 1: "Vad tror du?"

Alla älskar att ha sin åsikt värderas, eller åtminstone medgav. Genom att be din partner för sin åsikt, du berättar för honom eller henne att du bryr dig om vad de tycker. Och inte gör det du mår bra när någon verkligen vill veta hur du känner för en viss situation, händelse eller idé?

Ibland kan vi fastna i oss själva. Vi tänker bara på situationer eller händelser från vår egen synvinkel och inte inser att det finns andra giltiga åsikter som finns. Även om du inte måste hålla med vad någon annan tror, ​​kan du fortfarande vara öppen och objektiv för andra sätt att tänka.

Om du artikulera din åsikt om en viss fråga, uppföljning genom att fråga din partner vad de tycker. Han eller hon kan ha en annan synpunkt som du aldrig ansett att de har haft livserfarenheter som kan leda dem till en annan slutsats.

Frågar någon deras åsikt är den ultimata formen av respekt. Den säger att de är viktiga för dig och du bryr dig tillräckligt för att ta sig tid att ta reda på deras tankar om ett ämne. Respektera och värdera din partner kommer att gå långt i att skapa en solid grund för en varaktig relation.

Phrase # 2: "Jag vill förstå."

När du är i en relation, kan du bli arg på din partner för upprepade göra något som upprör eller irriterar dig. Till exempel, om din man lämnar alltid mindre än en matsked mjölk i behållaren och sätter tillbaka den i kylskåpet, kan du känna ditt blod att börja koka. Eller, om din fru hela tiden använder verktyg från garaget och inte sätta tillbaka dem på den plats som de tillhör så att du kan hitta dem när du behöver dem, kan du börja sjuda inuti.

När sånt här händer är det lätt att ta det personligt. Du övertyga dig själv om att den andra personen gör åtgärden enbart av den anledningen av att få under huden. Och ibland kanske det är sant. Men oftast är det inte. Det är helt enkelt en fråga om dem inte gör det till en prioritet. Eller, kanske de verkligen inser inte hur mycket det stör dig.

Vad är nyckeln till att komma förbi dessa typer av situationer? Det är inte tjata eller klaga eller få små stötar i att försöka förändra den andra personen. Du kan aldrig ändra någon annan. Det mesta du kan göra är att förändra sig själv.

Vänta. Är jag talar om att du måste ändra dig själv när det är den andra personen som begår kränkande beteende? Ja och nej. Innan du blir arg och sluta läsa, lyssna på mig.

Vad jag säger är att du kan behöva ändra din inställning. Kom ihåg frasen nummer ett? Du vill att din partner att känna sig respekterad och uppskattad, rätt? Skrika eller tjata inte kommer att uppnå det målet. Men att försöka förstå dem kommer.

När din partner har lämnat badrummet ljus på för två-hundrade gången, i stället för att bli arg, be om klargöranden. Du kan säga, "jag känner mig själv bli upprörd och jag försöker att förstå." Ge dem en chans att förklara.

Kanske han eller hon försöker minnas men har svårt att göra det till en vana. Eller kanske de är distraherad av någonting annat på gång. Om du har en tydligare förståelse för var de kommer ifrån, du är mindre benägna att ta hela situationen personligen vilket automatiskt minskar ilska faktorn.

När du förstår deras sida, då kan du förklara din position. Som i exemplet ovan, kan du peka ut hur ha ljuset på när ingen är där påverkar elräkningen och hur du försöker titta på din ekonomi så att du kan ha mer kul tillsammans göra saker du tycker om. Låta dem veta varför det upprör dig hjälper dem att förstå varför det är en så stor sak i dina ögon.

Naturligtvis närmar sig dem i rätt tid är nyckeln. Om du försöker att ha en diskussion som denna under sin favorit sportprogram eller höger när de vandrar i dörren efter en lång dag på jobbet, kommer du förmodligen att mötas med inte-så-bra resultat.

Och se till att du är icke-anklagande. Du inte ha detta samtal att påpeka vad de gör fel. Du gör det för att ge dig själv en möjlighet att förstå dem och för dem att förstå dig. Det är nyckeln till kommunikation, är inte det?

Fras # 3: "Jag är ledsen."

Vi gör alla misstag och skadar dem vi älskar någon gång, vare sig avsiktligt eller inte. Det är människans natur. Om och när vi gör, ibland dessa två ord är svårast att komma ur våra munnar. Antingen du kanske inte vet hur man säger det, eller tycker inte du ska behöva.

Låt oss ta det första scenariot.

Du kanske inte vet hur man säger att du är ledsen om du råkar köra över din makes katt eller råkar släppa sin mormorsmors platta på golvet, splittra den i bitar. Du vet att du skadar dem, och du inte tänker, men vad som har hänt har hänt och du känner dig illa om det. Så, för att undvika krångligheter, kan du välja att bara säga någonting alls.

När du är i en intim relation med någon, ibland säger inget mer sårande än att säga något som kan eller inte kan komma ut precis rätt. Den andra personen kan ta din brist på uttalande som en indikator på att du inte älskar dem eller respekterar dem nog att erkänna att dina handlingar har sårat dem.

Om du vill låta din älskade veta att du är ledsen men vet inte vad jag ska säga, säg det. Säg, "Jag är ledsen att jag sårade dig. Jag tycker hemskt men jag vet bara inte vad jag ska säga." Att åtminstone berättar din partner att du erkänner deras smärta och att du vill gottgöra, men är inte säker på hur.

Deras svar kommer att berätta för dig vad du behöver göra för att börja röra sig förbi situationen. De kan berätta för dig att vara ledsen är nog, eller kanske de ska förklara hur de känner som ger dig möjlighet att utforska om det finns något ytterligare som de behöver från dig.

Medge att du inte vet hur man ska få dem att må bättre är en sak, men vad händer när du inte känner för att du ska behöva säga att du är ledsen? Kanske du känner dig motiverad för något du gjorde så att du inte känner dina handlingar kräver en ursäkt.

Här är nyckeln till att vara ledsen, kan du inte nödvändigtvis vara ledsen för vad du gjorde, men du kan fortfarande bli ledsen över att den man älskar har blivit sårad av dina handlingar. Så säger du ledsen är inte nödvändigtvis ett erkännande av skuld eller orätt, det är bara ett kvitto på att du har sårat någon annans känslor och du mår dåligt över det.

Fras # 4: "Jag älskar dig."

Att vilja bli älskad är ett grundläggande mänskligt behov. Det börjar när du är ett spädbarn, och söka kärlek från dina föräldrar, och bär med dig hela livet som du längtar efter kärlek och tillgivenhet för en person destinerad att göra ditt liv komplett.

När du är i en relation med någon och du känner deras kärlek, det hjälper dig igenom tuffa tider. Det är vetskapen om att de har din rygg och kommer att vara där för dig bra, dåliga eller likgiltiga.

"Jag älskar dig" kan vara verbalt eller icke-verbalt. Om du och din partner är verbal, kan det betyda att säga att ni älskar varandra när den dyker in i ditt sinne och du känner för att uttrycka dina känslor. Eller, kanske du se till att du säger dessa tre ord innan sängen på natten eller varje gång du avslutar ett telefonsamtal.

Varje person är unik. Vissa säger att det en hel del, vissa knappt alls. Nyckeln är att hitta vad som fungerar för just din relation.

Om din partner inte säger det en hel del, det gör det inte nödvändigtvis betyda att de inte älskar dig. Det kan bara betyda att de är mer av en icke-verbal kommunikatör. De gillar att använda handlingar istället för ord. De kan visa sin kärlek till dig genom att se till kaffet är klart på morgonen eller genom att köra dina kläder till kemtvätten så att du inte behöver.

Kärlek är den mest värdefulla gåva du kan ge och ta emot. Om du ger det en varm, uppväxtförhållanden, är det säkert att blomstra och blomma till något som är helt fantastiskt.

Sammanfattning

Genom att ta tid att visa din partner att du respekterar deras åsikt, önskan att förstå dem, erkänna om du har sårat dem och låta dem veta att du älskar dem i vått och torrt, kommer du skapa en solid relation.

Naturligtvis finns det inga garantier i livet, men om du vårda din relation och vill se det växa under loppet av tiden, då måste man brukar den. Som en trädgård behöver vatten och gödning, behöver en kärleksfull relation respekt, kärlek och omtanke. Behandla din relation så där och du kommer att ha en riklig skörd för att få dig genom alla årstider.

Aktuella artiklar