5 sätt att lämna ett missbruk relation

Våld i familjen är sällan självklart, oavsett hur ofta det nämns i media. Offren har ofta svårt att erkänna sig som deras partner missbrukar dem.

5 sätt att lämna ett missbruk relation

Manipuleras att tro att de är att skylla för den situation, många kvinnor drabbas av våld under åren, särskilt om de har barn.

Misshandlade kvinnor chockerande vittnesmål borde få oss alla att försöka känna igen tecken på ett missbruk personlighet så vi kunde hjälpa de behövande kvinnor.

Bara genom att nämna ordet "missbruk" tänker de flesta på fysisk misshandel, blåmärken och skador samtidigt glömmer att psykisk misshandel också orsakar livslånga trauman. Vissa kvinnor vars make ständigt underskattar dem, tortera dem med svartsjuka, kalla dem namn och är på alla sätt respektlöst, trösta sig säga "Åtminstone han inte antasta mig''. De böjer sitt huvud och lida i tystnad.

Det är inte svårt att känna igen dem.

Offer för känslomässiga övergrepp, inklusive barnen, är blyg, osäker, förtvivlad, tyst och hade svårt att få vänner.

Det är dags att stoppa detta. Livet är för kort för att spendera det i elände, du kan leva ett bättre liv. Så hårt som lämnar ett missbruk relation kan vara, det finns inget annat sätt att förändra ditt liv. De åren kan ungdom, känslor investerade i dina relationer, hålla dig från att säga det, men de är inte viktigare än de kommande åren och framtiden för dina barn. Det är aldrig för sent att lämna och ta kontroll över ditt liv igen.

Separation kräver dock stor försiktighet och förberedelse.

Snälla, kolla in följande text och de angivna länkarna till användbara webbplatser.

Kom ihåg att detta är ett första steg mot ett lyckligt och meningsfullt liv, du kan göra det, du förtjänar mer, allt du behöver är att hitta en bortglömd inre självförtroende och tro.

Hur man lämna ett missbruk relation?

Ett. Vistas eller lämnar

Första steget på din framgångsrika väg ut ur ett missbruk relation är att vara mentalt förberedd.

Rädslan för det okända förhindrar oftast kvinnorna från att lämna. Dessutom har vissa kvinnor utsatts för övergrepp under så lång tid som ett annat liv verkar praktiskt taget omöjligt.

Ekonomiskt beroende och bristen på stöd från familjen är en annan vanlig orsak att vistas med förövaren. Det sägs att en kvinna lämnar en missbrukande partner för sju gånger i genomsnitt, innan släppa relationen helt.

Om du inte är säker på om att stanna eller lämna, fråga dig själv följande frågor:

 • Hur länge har du varit utsatt för övergrepp?
 • Hur många gånger har du gett din partner "en andra chans"?
 • Är din partner redo att söka hjälp?
 • Finns det en historia av missbruk i sin familj (både psykiskt och fysiskt våld)?
 • Har missbrukar han alkohol eller droger?

Det ärliga svaret på dessa frågor kommer att berätta för dig om du ska stanna och kämpa eller lämna en gång för alla.

2. Planerar att lämna

Säkerheten är det första du måste ha i åtanke när man planerar att lämna ett missbruk relation. Var mycket försiktig, måste din partner misstänker inte att du planerar att lämna honom.

Om du har någon som du litar på och kan vända sig till, informera honom om din plan och hålla alla nödvändiga saker på sin plats.

Dock vara medveten om att vänner och särskilt familjemedlemmar som inte är helt bekant med din situation, kan försöka övertyga dig att stanna, eller ännu värre, informera din partner om din avsikt.

När du har gjort ett beslut, göra en detaljerad plan. Kontakta en närmast säker plats eller ett härbärge och se hur länge du och dina barn kan bo där. Efter detta, informera barns lärare att de kan vara ute ett tag, och se hur de kan kompensera missade klasser. Du kan planera flykten under semestern och skicka barnen till en släkting eller en vän som bor utomlands, det är hur du ska vara säker på att de är säkra.

Om du planerar att lämna staden eller ett land, kolla jobberbjudande till den planerade destinationen. Få rekommendationer från din chef eller söka ett annat jobb. Många kvinnor är rädda att de inte kommer att kunna försörja sig själva och barnen när de lämnar. Det är precis vad förövaren vill att du ska tänka, men är långt ifrån sanningen. Även om du är en hemmafru eller din inkomst är minimal, bör du inte stanna och stå övergreppen. Rådgivaren i skyddsrummet kan hjälpa dig att hitta jobb eller du kan ansöka om social hjälp tills du får tillbaka på fötterna.

Här är vad du bör förbereda och hålla på säker plats:

 1. Födelsebevis för dig och dina barn
 2. Sociala kort
 3. Pass
 4. Skola och medicinska journaler
 5. Försäkring kort
 6. Pengar
 7. Inteckningar i ditt namn eller gemensamt ägande
 8. En lista över världens brett stöd centra med nödnummer telefonnummer

Tre. Få juridisk hjälp

Om du planerar att lämna ett missbruk partner, bör du överväga att hitta en juridisk rådgivning. Support center erbjuder gratis juridisk rådgivning. De kommer att informera dig om dina rättigheter, ge dig domstolen vägledning och stöd samt hjälpa dig att få en familjevåld besöksförbud.

Se till att du visa dem bilder och läkarintyg som styrker att missbruket. Detta är särskilt viktigt om din partner är Dr Jekyll / Mr Hyde typ, vilket innebär att han är en framgångsrik, respekterad medlem av samhället ingen någonsin skulle tvivla eller om han har haft tidigare problem med lagen (särskilt om han anklagades med våldsamt beteende eller så) och du vill få ett besöksförbud.

4. Vad du kan förvänta dig när du lämnar

Fattar beslutet att lämna ett missbruk partner är svårt i sig men trogen är det ännu svårare. Det är inte svårt att förstå, särskilt om barn är inblandade.

Efter att ha lämnat sin partner, kvinnor går igenom olika arenor av sorg, skuld och introspektion. Å ena sidan kan en nyvunnen frihet att du känner dig glad och entusiastisk, och å andra sidan, kanske du känner att ilskan mot din förövare påverkar ditt liv.

Använd all den hjälp du kan få till övervann förvirrande känslor efter separationen, prata med en terapeut varje härbärge har, utbyta tankar med kvinnor som gick igenom samma. Kom ihåg att dessa förändringar är normala och att du kommer tillbaka på fötterna snart nog.

Fem. Håll borta

Ovan nämns att många kvinnor lämnar sina förövare flera gånger innan de slutligen stannar borta för gott. Vad gör kvinnor går tillbaka till förövaren?

Vanligtvis visar sin partner upp ber om en andra chans, och lovar att han kommer att förändras. Dessutom visar han djup ånger, lovar att han kommer att söka hjälp. Pleading, tiggeri och gråter är alla en del av pjäsen.

När de förena, de par går igenom en så kallad "Honeymoon fas". Under denna fas, visar en partner en mirakulös återhämtning, ger dig presenter och är helt ägnas åt dig och barnen.

Ändå räcker det precis så länge som det tar för honom att få kontroll och makt igen. Den gamla beteendemönster upprepar snart nog.

Oavsett om du är ett offer för kränkande behandling eller vill hjälpa någon som lider det, är det viktigaste att ha tro. En våld-fritt liv är möjligt, du har lidit så många vedermödor och du har rätt att förvänta sig mer av livet nu. Du är skyldig dig själv.

Om du har några extra resurser och ides om hur man kan hjälpa kvinnor lämnar ett missbruk relation, vänligen dela det. Du kan bara rädda någons liv.

Aktuella artiklar