Hur man lever ett lyckligt äktenskap

Kom ihåg dessa ord "för bättre och sämre?" Vad de flesta par gör är delad när det kommer till värre. Varje äktenskap har sina upp-och nedgångar och det viktiga är att lära sig att hålla ditt äktenskap glad även när tiderna blir tuffa.

Hur man lever ett lyckligt äktenskap

Mina damer, jag är en frånskild. Varför är detta viktigt? Eftersom det var precis vad jag behövde för att förstå vad ett lyckligt äktenskap handlar om. Nu, i mitt andra försök jag kan säga att jag har lärt mig min läxa.

Fråga dig själv vad som är viktigast för dig. Är det eviga kärlek, pengar, hälsa, familj, frihet?

Vi förväntar oss ibland att lösa våra liv med att gifta sig. Vi känner dig ensam eller rädd för att vi kommer att hamna ensam så vi gifta. Några av oss gifta för pengarna och social status. Några gifta eftersom kön är fantastisk. Och vissa är bara ren romantiker som tror att deras äktenskap kommer att bli en saga.

Missförstå mig inte här, jag försöker inte prata dig ur gifta.

Vad jag försöker göra är att lista de vanligaste orsakerna till äktenskap i dag och jämföra det med vad äktenskapet egentligen är när vi tar bort de rosa glasögonen. Sedan kommer det att stå klart hur man lever ett lyckligt äktenskap.

Våra önskningar och drömmar driva oss till den romantiska handlingen att säga jag Dos. Efter några år, de första problemen börjar. Mest gift par skilsmässa efter en grov patch. Alla våra drömmar om kärlek eller pengar eller vad anledningen till att vi gifte i första hand faller i rännstenen.

Hur man har ett lyckligt äktenskap?

Vad jag har lärt mig från min misslyckat äktenskap är att om du vill att ditt äktenskap ska vara lycklig du måste vara glad. Du måste vara nöjd med dig själv, vad du har uppnått när du var singel. Det finns inget värre att en olycklig kvinna. Förvänta dig inte ditt äktenskap att fixa dig. Du går in i ett äktenskap som en individ och du kommer att vara en bra livskamrat endast om du väntar det bästa av dig själv.

Varför är detta så viktigt?

Mannen är familjens överhuvud, men kvinnan är halsen. Huvudet kan inte stå utan en hals. Du måste vara stark och beslutsam. Dessutom är kvinnan själen i huset så om du inte är nöjd med dig själv ditt äktenskap kommer att drabbas. Och sist men inte minst, är du ansvarig för dina egna handlingar och beslut. Kasta inte skulden på honom, det tar 2 att göra en enda röra.

Saker kommer att få tuff och bara om du spelar som ett lag du kommer att överleva. Människor tenderar att överdramatisera situationer. Vad är verkliga problem i livet? De är sjuk, ett barns död, våld i hemmet, och plötslig konkurs. Du ska veta att andelen skilsmässor bland par som gick igenom dessa problem är mindre än bland par som inte har drabbats av de förödande motgångar. Nu frågar dig själv varför?

Eftersom vi inte är riktigt allvarligt när vi säger att jag gör. Jag gör innebär att ha en partner i livet. En partner är någon som alltid är där för att fånga dig när du faller, för att vara din bästa vän.

En partner är någon som kommer att förlåta dig när du agerar oberäkneligt och skratta när dina PMS driver alla galna.

Du är en partner om du osjälviskt ge honom kärlek, förståelse och stöd. Du är en partner om du berättar för honom när han är fel och inte bara låta honom glida.

En mer knep till en långvarig lyckligt äktenskap talar. Utan kommunikation din relation kommer aldrig att fungera. Du ska känna sig fria att säga vad som skadar dig, vad gör dig lycklig, retar det du och vad gör du vill explodera. Kämpa inte, prata. Aldrig gå till sängs som fiender. Prata ut. Nej, han kan inte läsa dina tankar och inte förvänta sig att. Du är ett team, minns du?

Nu frågar er vad är kärlek?

Försök att definiera det. Jag fick reda på att kärleken är lika tillit. Jag kan vara avslappnad runt någon bara om jag litar på honom. Jag kan osjälviskt ge bara det jag vet kommer inte att sälja mig. Jag kan älska bara till den som jag vet kommer att hålla mig när jag är pank och laga mig med kyssar. För mig... sant, är evig kärlek förtroende. Du bör vara medveten om att känslan av lust och fjärilar i magen försvinna. Vad finns kvar är tillit och respekt. Fysisk attraktion blir en helt annan, djupare innebörd. Du ansluter känslomässigt, andligt och därefter fysiskt. Sex är viktigt i äktenskap men romantik är mycket viktigare.

Låt mig sammanfatta detta:

  1. Ange ditt äktenskap när du känner dig färdig som människa
  2. Kvinnan är en kapten så du måste vara både klok och feminina
  3. Du måste vara partner i livet och kärleken, superhjältar om du gillar
  4. Prata är viktigt. Du lever inte i varandras huvuden
  5. Inse att kärleken ger, inte tar

Det tar lite hårt arbete för att göra ditt äktenskap sist i dessa tider av snabba förändringar. Oavsett hur stark och självständig eller hur osäker och brutit ditt äktenskap bör inte vara om dig. Det bör handla om att samarbeta för ett vackrare liv. Inte enklare, vackrare.

Aktuella artiklar