Övertyga din partner för att få en valp

Det finns inget sötare än en valp springer runt i huset, och du har bestämt att du desperat vill ha det. Men det finns ett hinder: din partner. Han vill verkligen inte att valpen. Tja, det finns ingen etablerad och säker metod för att få honom att ändra sig, men det finns några taktiker som du kan prova, för att förbättra dina chanser att få ett husdjur. Kolla in tipsen nedan, använda dem, och kanske du kommer till slut lyckas övertyga din partner att få en valp!

Övertyga din partner för att få en valp

Börja långsamt och inte vara irriterande

Alltid inleda valpen konversationen långsamt och inte någonsin låter alltför krävande eller påträngande. Var noga övertygande och lyssnar tålmodigt på alla dina partners oro, som visar att du absolut förstå dem.

 • Börja med subtilt att ta upp ämnet då och då och sätta tips här och där. Följ hans reaktioner och agera taktfullt. Om han säger nej första gången, ge inte upp, men inte fortsätta annoyinghim om och om igen, varje dag. Använd taktik för att övertyga honom.
 • Om du har vägarna förbi en djuraffär, stanna och visa honom den sötaste möjliga valp i skyltfönstret, och fråga honom om han gillar det. Han kommer inte att kunna säga nej! Avsluta samtalet där och inte fråga mer. Betygsätt hans reaktion och använda den för andra ändamål.
 • Snacka om valpar och hundar på ett positivt sätt, tala om hur bra de kan vara och säger att de alltid har varit människans bästa vänner. Om du har barn, berätta för din man att en valp kan vara stora företag för dem. Men inte någonsin överdriva! Var försiktig och gå långsamt.
 • Om din partner tycker att du inte har tillräckligt med utrymme för att hålla en valp, börja med att få huset omorganiseras. Städa upp röran, kasta bort onödiga saker och organisera rum på ett mer bekvämt sätt. Visa honom att du har utrymme!
 • Alltid lyssna på hans argument, visa din förståelse och aldrig motsäga honom. Det är en bra idé att få honom att tro att du även dela några av hans bekymmer.
 • Och framför allt, ge honom tid att tänka.

Försäkra honom om att du, och bara du, kommer att ta upp allt ansvar

Låt din partner vet att du kommer att ta hand om valpen, och att han inte kommer att behöva ta på någon form av ansvar - detta kommer förmodligen mjukna honom och gör din övertygande taktik mycket enklare.

Men oroa dig inte! När du får valpen, kommer han att bli kär i den och allt kommer att förändras!

 • Säg till honom att du regelbundet kommer att gå valp, även under natten om det behövs, och att du alltid kommer att ta honom till veterinären själv.
 • Du kommer att köpa honom mat, mata honom, ren honom och bada honom.
 • Försäkra din partner att du kommer att göra vad det tar att träna valpen på bästa möjliga sätt, och att han inte behöver oroa sig för någonting. Han kommer att ha en perfekt hund.
 • Om din man är oroad över vad du ska göra med valpen när du åker på semester, agera i förväg och ha ditt svar redo! Hitta närmaste kennel, och låt din partner vet att du redan har börjat lägga lite pengar avsatts för att betala för det.
 • Var beredd på korta resor ut ur staden. Prata med dina vänner och hitta någon som är villig att ta hand om din valp en gång i en stund, och informera dig om hund vandrare.

Få honom att förstå varför du vill ha en valp så illa

Ha en plan och en lista med goda skäl till varför du vill ha en valp, och berätta för din partner om alla fördelar med att ha en hund. Använd dessa argument till din fördel, även om du har att göra upp några av dem. Försök att vara så övertygande som du kan förklara din sida av historien.

 • Väljer att anta ett härbärge hund. En av de bästa taktik för att övertyga din partner att få en valp är att berätta för honom att genom att anta en hund, du är faktiskt rädda sitt liv. Med ett härbärge hund är alltid ett bra och respektfullt gärning.
 • Berätta för honom hur hundar kan vara terapeutiskt och hålla dig gott sällskap under tider när han är borta för arbete.
 • Glöm inte att tala om hälsa och motion! Att ha en valp kommer att ge er båda möjlighet att tillbringa mer tid i den friska luften, ta regelbundna friska promenader och stanna i god form.
 • Fokusera på det faktum att hundar är väldigt smart och att de kan tränas att skydda huset, varnar för rånare och inkräktare, och utföra många andra användbara uppgifter. Förklara också alla fördelar med att ha en vakthund, speciellt när din partner reser för arbetet, lämnar dig ensam hemma!

Aktuella artiklar