Possessiva pojkvän: Varför pratade du med honom?!

För vissa människor, kan habegär tyckas gulligt. En hel del romantiska komedier skildra possessiva pojkvänner som seriefigurer som är djupt förälskad och bara kan styra sin karaktär. Faktum är att känslor är en av viktiga skäl relationer slut.

Possessiva pojkvän: Varför pratade du med honom?!

Ohämmad habegär, som besatthet, tenderar att växa med tiden, livnär sig på sig själv och multiplicera. Om du har haft en possessiva pojkvän, du förmodligen inte kommer ihåg honom som en sympatisk figur som bara älskade dig för mycket.

Mer troligt, beslöt man att lägga lite avstånd mellan er två när du insåg hans'' tillgivenhet'' blir outhärdlig.

En kvinna som jag har jobbat med hade ett år långa äktenskap med en man som bara kan beskrivas som maniacally possessiva. Under de första månaderna, trodde hon att han bara ville uppge sin kärlek för henne efter att hon gick till jobbet. Men, eftersom veckorna gick förbi, blev hans dagliga samtal längre och mer frekventa.

I en punkt, uppskattade hon att han kallade henne mer än 30 gånger per dag (de flesta ägde rum under 8 timmar hon tillbringade på jobbet), och krävde att hon förklarar hennes varje rörelse utanför sitt hem, även om hon gick till få matvaror. Äktenskapet slutade efter 18 månader.

Detta behöver inte vara fallet med varje fall av possessiva beteende. Här är några faktum du bör ha i åtanke när du arbetar med en possessiva pojkvän.

Var är du? vem är du med?

Possessiva beteende har oftast sina rötter i låg självkänsla. Om du är i ett förhållande med en man som har lågt förtroende, kommer han förmodligen, i bakhuvudet, rädda att förlora dig. Troligtvis kommer han att se potentiella hot i varje människa du är i regelbunden kontakt - gillar dina manliga vänner och arbetskamrater. Använd varje tillfälle att konstatera att du har någon avsikt att fuska, och förklara för honom att du har hittat allt du känslomässigt behöver i honom.

Bygga upp sitt självförtroende genom att betona sina starka kostymer och alla de saker som du tyckte om honom i första hand. Också, kolla in 7 tips om hur man handskas med en svartsjuk partner.

Kom ihåg, känns en riktigt självsäker person inte behovet av att vara possessiva.

Ljuger du för mig?

Possessiva partner kommer att be er, direkt eller indirekt, att ändra dina rutiner. Till exempel, visste jag en kvinna som hade en pojkvän som inte gillar att hon höll på att gå ut med sina vänner efter att de började leva tillsammans.

Varje gång hon gjorde det, gick han ut med sina vänner, och fick mycket berusade med flit, så hon var tvungen att sköta honom de närmaste dagarna. Detta sätt, hoppades han att indirekt ändra hennes vanor.

Acceptera inte någon regel som du inte kommer överens om. Om du konfronteras med dem, förklara för din pojkvän att du är villig att byta, men att du vägrar att bli tvungen att göra något. Varje fråga kan lösas genom dialog, och utpressning eller ultimatum bör inte tillåtas i en sund relation.

Du kan inte gå ut på en flicka natt ut!

Genitiv är ett allvarligt problem. Om det uppstår, försök att ta itu med det genom att tala och genom att vara överens med din pojkvän eller make. Men, om det fortsätter, tveka inte att nå för drastiska åtgärder. Om du känner för att hans beteende inte förbättras, är chansen att det inte kommer att stagnera, men i själva verket bara bli värre, som i exemplet från början av artikeln.

Brake upp eller skilsmässa kan verka som en hård drag mot en man som kommer att bekänna sin odödliga kärlek till dig, men tro mig, kan den vridna känslor som ligger bakom den kärleken drar bara ner dig.

Att handskas med en possessiva pojkvän eller make måste ha en gräns. När du når det, kommer han antingen att byta, eller måste hitta någon annan kvinna att vara possessiva om.

Aktuella artiklar