3 hetaste saker att göra i Egypten i våras

Egypten är en plats varje person bör se minst en gång under sin livstid. Det finns något för alla, vare sig du letar efter historia eller bara vill ha kul. Kolla in 3 hetaste saker att göra i Egypten i våras.

3 hetaste saker att göra i Egypten i våras

Ett. Besök pyramiderna i Giza

Pyramiderna är vad Egypten är mest känd för. Du kan inte åka till Egypten och inte se pyramiderna, det skulle vara som du aldrig ens gick. Det spelar ingen roll om du kommer själv eller i en grupp, du absolut måste se pyramiderna i Giza.

Pyramiderna i Giza och Sfinxen är de sista underverk i gamla världen. De är världens äldsta turistattraktion. Nästan alla hotell i Kairo kommer att boka dig på en tur för att se pyramiderna i Giza. Turnén är inte riktigt dyrt, särskilt i jämförelse med det verkliga värdet av turnén. Se till att du tar med din kamera, men tänk på att du kommer att behöva betala några extra pengar för att ta bilder. Det kostar vanligtvis mellan 1 och 1, 5 $ för att ta bilder och runt 16 $ för att spela in en video.

Glöm inte dina solglasögon, en hatt och solkräm, kommer du att vara i öknen trots allt. Turnén varar mellan 3-4 timmar, så ta tillräckligt med vatten och kanske lite mat. I vilket fall som helst, missa inte pyramiderna, de är vad Egypten handlar om.

2. Ta en tur på kamel genom öknen

Det är inte som om du har en chans att rida en kamel varje dag i ditt liv. Det är mest troligt att detta kommer att vara en gång i livet upplevelse. Det är en av de coolaste saker att göra i Egypten.

Be för kamel turer på resort du vistas i. De brukar redan erbjuder organiserade turer, och även om de inte gör det, kan de hjälpa dig att hitta någon som gör. Tänk på att egyptierna gillar att pruta, så du behöver inte komma överens om det första priset du erbjuds, speciellt om du ska på en privat rundtur. Priserna för grupper är oftast fast inställd.

Klänning i lätta kläder och ta med solglasögon, solkräm, en stor hatt och vatten. Se till att du ta reda på hur djupt in i öknen turnén går, vissa bara in i öknen, medan andra tar dig mycket längre. Inte irritera din kamel, kan det spotta på dig. Tänk på att du kommer att lukta på kamel för ett par timmar efteråt. Ändå är det hela helt värt det.

Tre. Kryssning ner Nilen

En av de hetaste saker att göra i Egypten är att boka en kryssning på Nilen. Det är den största floden i världen, och cruising på det är något du kommer att minnas för resten av ditt liv.

Kryssningar varar vanligen mellan tre och fem dagar och går från Aswam till Luxor. Nilen kryssningar är verkligen mycket populärt och kan vara allt mellan en kryssning på en enkel båt till en fullständig lyx, all inclusive kryssningar med pooler, spa och badtunnor. Du kan också boka en privat kryssning om din budget tillåter dig, och välja de platser du vill se.

Den allmänna tur kan du se den fantastiska Konungarnas dal, Edfu templet, Kom Ombo och underbara Philae templet i Aswan. Se till att få ett myggmedel men är du cruising på den största floden i världen trots allt. Även om det inte har rapporterats fall av malaria på Nilen kryssningar, rädda dig från den irriterande surrande och klåda bites.

Innan du börjar din resa till Egypten, se till att du har informationen om de vacciner du behöver ta. Låt ingenting förstöra din perfekta semester. Du kan hitta information om vaccinering och medicinering innan du går till Egypten på den här länken. Vänligen berätta hur din semester var och vad din favorit sak att göra var.

Aktuella artiklar