4 bästa solsemestrar i Europa

Du kan inte tänka mig en bättre semester än en strand semester, rätt? Garvning, simning, coctails och roligt. Om du planerar din semester i Europa i år - kolla in 4 bästa stränderna för att spendera dem på.

4 bästa solsemestrar i Europa

Ett. Ibiza stränder

Ibiza är en ö i Medelhavet, där allt det roliga som händer i sommar. Det är allmänt känt för alla natten partying, fantastiska klubbar, stora folkmassor och hög musik. Det finns också vackra stränder och en hel del aktiviteter att fortsätta.

Å andra sidan, är Ibiza inte bara en partying plats. Det finns en hel del små, nästan dolda, stränder där man kan ha vissa sekretess och njuta av lugn och ro. De är mer populär bland lokalbefolkningen än med turister, så du kanske har några problem att hitta dem.

En av dessa stränder heter Cala d'en Serra och det ligger i nord - östra delen av ön. Du kommer att behöva ta sig dit med bil, men du kan inte täcka alla road körning, du måste passera en del av det till fots. Stranden i sig är helt fantastisk och vattnet är packad med sea life. Ta med din snorkelutrustning, kommer du vill använda det här. Det finns ett café på stranden där du kan ta en drink eller lunch.
Oavsett om du väljer att festa eller om du vill ha en ganska lugnare semester - Ibiza är platsen att gå.

2. Sardinien, Italien

Det är den största ön i Medelhavet och det är en perfekt plats för din strand semester. Det är känt som ön vackra människor och du kanske stöter på en kändis eller två här.

Resa Sardinien är inte bara en strand semester, det ger dig också med några historiska sightseeing. Permanenta bosättningar på Sardinien går tillbaka till 6000 f.Kr., så du kan tänka dig att det finns en hel del gamla ruiner att se och en massa saker att lära sig. Besök Nuraghe Losa ruiner som går tillbaka till 15-13-talet, eller en av 321 Giants 'Graves runt om på ön.

Missa inte att prova det lokala köket, vi talar en italiensk ö här trots allt. Maten är fantastisk och så är vinet. Se till att plocka upp en souvenir eller två för att påminna dig om din underbara semester.

Tre. Kefalonia, Grekland

Har du läst eller sett Kapten Corellis mandolin? Då måste du ha hört talas om Kefalonia. Boken och filmen väckte en hel del nya turister till ön och du bör vara en av dem.

Kefalonia är en av Greklands vackraste öar. Det är oftast populärt med italienarna, på grund av rättvis närhet av Italien till ön. Den har två vackra naturliga attraktioner - Melissani underjordiska sjö och Mytros Beach. Huvudstaden Argostoli erbjuder ett livligt nattliv, men också flera museer som är värda att se.

Kefalonia är en av de största producenterna av olivolja och du bör absolut inte missa all den goda maten de förbereda med det. Oavsett om det är en enkel grekisk sallad eller mer komplexa lammstek - du kommer att älska det. Gör Kefalonia ditt nästa semestermål!

Kolla in videon nedan, och erfarenhet Aghia Kyriaki beach.

4. Korsika, Frankrike

Det är en chic franska ön. En hel del turister flockas här varje sommar för att njuta av de vackra kuststäderna, det varma klimatet, vita sandstränder och utsökt mat. Kolla Korsika för din nästa strandsemester.

Korsika är en mer relaterade till Italien än Frankrike. Språket, som kallas korsikanska, låter mer som italienska än franska, så att du inte riktigt kan förvänta sig en fullständig fransk upplevelse här, förväntar ett kors av två kulturer som kommer att glädja dig.

Stränderna i Korsika är helt enkelt allt vackert och det är omöjligt att tala om vilken du ska välja. Gå överallt och se till att utforska. Det finns en hel del små, dolda stränder som är en riktig himmelriket på jorden. Vattnet är varmt och sanden är vit, men de flesta av stränderna är inte en badvakt. Vänligen ha detta i åtanke och vara försiktig, särskilt om du reser med dina barn.

När det gäller mat, kommer du förväntar köket ska baseras kring havet livsmedel, men det är inte helt sant. Visst, de har fantastiska havet livsmedel, men de är också kända för vildsvin, öring, fläsk specialiteter och ost. Se till att du prova viner också.

Oavsett vilken strand i Europa du väljer för din semester är jag säker på att du kommer att ha en bra tid. Om du väljer en av dessa fyra, garanterar jag att du kommer.

Och om du redan har varit på en av dessa platser, gör dela din upplevelse.

Aktuella artiklar