7 användbara tips för kvinnor som reser ensam i europa

Varje år tusentals kvinnor gå på en turné och resa genom Europa ensam. Det är inte så illa som du kanske tror, ​​kan det bli ännu bättre än reser som ett par. Fortfarande finns det några saker du behöver veta. Kolla in 7 användbara tips för kvinnor som reser ensam i Europa.

7 användbara tips för kvinnor som reser ensam i europa

Ett. Besluta om en plats

Det finns så många vackra saker att se i Europa. Beroende på vad du letar efter, erbjuder Europa en mängd olika saker att välja mellan, såsom medeltida saga städer som Brygge i Belgien, en hel natt partying i Amsterdam, Nederländerna, lugna stränder i Frankrike eller non-stop festande i Ibiza. I vilket fall som helst, det finns några läxor att göra.

Först och främst bestämma vad du vill se och göra på din resa till Europa. Surfa på internet för att hitta de bästa platserna. Läs andras erfarenheter och vittnesmål och gör ditt bästa för att sätta ihop din resa på ett sätt att få ut det mesta av det. Reser ensam och vill besöka Europa? Här är top 3 platser för en semester.

2. Leta efter saker att se

När du har bestämt på plats (er) du kommer att besöka, ta lite tid att ta reda på vad är de bästa saker att se där. Det kan vara ett visst museum eller ett monument, eller kanske en restaurang som serverar speciell mat.

Jag skulle föreslå att du ordnar din resa på ett sätt att se åtminstone en sak av kulturell eller historisk betydelse, prova minst en lokal maträtt, se naturen runt den plats och tillbringa en natt ute och festade. På så sätt kan du täcka allt.

Tre. Lär dig ett par fraser

Även om du oftast hitta folk som talar engelska var du än reser i Europa, kan det vara en bra idé att lära sig minst ett par fraser på det lokala språket. Detta är särskilt viktigt om du ska resa till en liten stad i stället för en huvudstad eller en typisk turistort.

Av, naturligtvis, är det bäst om du kan faktiskt tala språket, men du kan inte riktigt lära sig ett nytt språk för varje resa. Jag lär alltid fyra grundläggande fraser på språket i ett land jag reser till - "jag är hungrig", "jag är törstig", "Jag är vilse" och "Jag talar inte ditt språk". Det är en bra idé att ha en ordlista över de vanligaste fraserna på hand eller, ännu bättre, installera en översättare app med röstigenkänning på din smartphone. Är du intresserad av att lära viktiga resor fraser på 10 olika språk? Läs en artikel.

4. Resa ensam men känner mig inte ensam

Du kanske tror att du kommer att känna sig helt ensam under hela din resa om du väljer att resa ensam, men det kan lätt ändras. Lär dig att inte känna sig ensam.

Det enklaste sättet är att besluta att bo på vandrarhem, i stället för ett hotell. Vandrarhem har oftast större rum med fler bäddar, så att du har möjlighet att träffa någon där. Var inte blyg, presentera dig själv och göra några nya vänner. Vem vet, kanske din nya bästa vän eller kärleken i ditt liv är bara i sängen bredvid dig.

Fem. Hur man ska möta nya människor?

Bortsett från att vistas i vandrarhem, det finns andra sätt att träffa nya människor under din resa genom Europa. Det faktum att du är kvinna innebär att du förmodligen kommer att finna det lättare att träffa andra människor än du skulle göra om du var en kille eller reser som ett par.

Turistattraktioner är alltid fullsatt med människor du kan möta. Om du inte vet hur man startar en konversation - din kamera kan vara till stor hjälp. Be någon att ta en bild av dig, eller erbjudande om att ta en bild av någon annan.

Om du ska vistas längre och du är i en stad som har ett universitet, fråga om du kan hyra en av de engelska eleverna att vara din guide. Du kommer att hjälpa en elev genom att ge dem ett jobb och du har en lokal guide och eventuellt göra en ny vän.

Ät i mindre, mer trångt restauranger i stället för på ett hotell restaurang. Om du kan hitta en självbetjäning restaurang, som en elev matsalen, kommer du antagligen upp inte äta ensam.

6. Lockar inte tjuvar

Att resa till en ny plats är alltid bra, så låt inte något förstöra upplevelsen för dig. Var inte en tjuv magnet, du vet aldrig vem som finns omkring dig.

Behåll dina pengar och ditt pass med dig hela tiden, aldrig lämna dem i ett hotellrum. Bär en dagsryggsäck stället för en handväska och bär den summa pengar tillräckligt för en dag i en pengar bälte. Lägg inte alla dina pengar på ett ställe, och om du kommer att lämna en del av det i hotellrummet, se till att det är göms undan.

Har aldrig lämna din kamera eller din plånbok obevakad. Lämna allt det dyra smycken du har hemma. Försöka smälta in så mycket som möjligt och inte se ut som en turist. Om du inte dra någon uppmärksamhet till dig, kan du locka inte tjuvarna heller.

7. Ta hand om dig själv

Även reser ensam kan verkligen vara roligt och bra, du är fortfarande en kvinna och du måste vara ganska försiktig. Du kommer förmodligen locka män som skulle vilja prata med dig och de flesta av dem kommer att ha goda avsikter, men man vet aldrig. Så, att vara alert.

Om du bär något för självförsvar, måste du absolut kolla om det är lagligt i det land du ska besöka. Europa är inte så liberalt när det gäller vapen och själv föremål försvar eftersom Europa, och i många länder även pepparspray är olagligt.

Lär dig att säga nej i det lokala språket och om någon stör dig, vara fast i att säga nej till dem. Var inte rädd för att göra en scen om du känner dig hotad. Om du inte kan bli av någon stör, börja skrika på hjälp och skriker tills någon kommer och hjälper dig. Oroa dig inte om du kommer att se ut som en galning, är det ändå bättre än att bli sårad.

Om du inte vill att någon av de lokala män att ens närma dig, är det enklaste sättet att göra det för att bära en vigselring, oavsett om det är äkta eller falsk. Berätta inte för någon att du reser ensam och bär en bild av en verklig eller en falsk make i din plånbok. Smälta in och inte klä sig provokativt, och du kommer inte ha några problem.

Åh, och Glöm inte att göra en checklista semestern. Här är de punkter som absolut måste vara på dessa listor.

Följ dessa användbara tips för kvinnor som reser ensam i Europa och du kommer att bli bra. Starta ett äventyr för livet.

Aktuella artiklar