Bästa tipsen för stressfri resa

Traveling kan ofta vara stressande, men det behöver inte vara alls. Här är våra bästa tips för stressfri resa så att du kan komma med en utvilad och redo sinne.

Bästa tipsen för stressfri resa

Hur att undvika sista minuten resor katastrofer

Active Travel erbjuder ett utmärkt sätt att upptäcka världen, stimulerar både sinnet och kroppen. Men när man planerar en resa, är det viktigt att du till fullo är beredd på alla sista minuten hicka som lätt kan spåra ur en annars perfekt upplevelse. Som ett resultat erbjuder denna guide råd om hur man kan undvika sista minuten resor katastrof, så att du har en stressfri semester.

Oavsett om du är en veteran äventyr resenären eller helt enkelt på väg bort för en helg stadssemester, kan komma med en detaljerad resplan ta lite tid. Men när du har listat alla de sevärdheter du vill se och arbetade ut exakt var du ska bo, är det lika viktigt att du förbereder dig för några av de sista ups minuten slip som verkligen kan förstöra allt ditt hårda arbete.

Key råd för stressfri resa

Även om det är frestande att dagdrömma om alla drinkar du kommer snart att slurping på en tropisk strand, är nyckeln till att njuta av en resa bort faktiskt att finna i de förberedelser du gör innan du ens satt sin fot på en plan.

Vet vilken tid dina flygningar är

Det kan låta som det mest uppenbara restips i världen, men det är fantastiskt hur många människor faktiskt inte bryr sig om att kontrollera de exakta avgångstiderna för sina flygningar. Inte basera inte dina planer Airport Travel på suddiga minnen. Istället måste du hålla dina flygbiljetter på ett säkert och lättillgängligt ställe så att du vet vilken tid att nå flygplatsen för. På ett liknande anmärkning, se till att du kommer till flygplatsen i god tid, lämnar gott om ersättning för eventuell checka in förseningar eller långa köer som går genom tullen. Skapa andrum är det perfekta sättet att börja din semester stress gratis.

Boka en flygplats överföring i god tid

När du har sorterat ut den exakta tidpunkten för din avgång, se till att du också har en bestämd plan på hur du faktiskt kommer att komma till flygplatsen. Om du har tur nog att ha en vän eller familjemedlem som kan köra dig så är det bra. Men, om du ska lita på en flygplats överföring, se till att du bokar en taxi i god tid före din flygning dagen, helst från ett företag du litar på. Bara för att vara dubbelt säker, ge dem en ring dagen innan du ska resa, bara för att vara säker på att de mindes din förfrågan.

Ändra din valuta innan du flyger

Det finns inget värre än att hoppa på ditt plan utomlands och sedan inse att, i stor brådska att komma iväg till solen, har du faktiskt inte brytt sig om att ändra dina pengar i utländsk valuta. Så se till att du är pengar-wise genom att ändra dina pengar i förväg på någon välkänd växlingskontor. Lägg inte bort det förrän flygplatsen eller kommer du att hamna lider skyhöga provisioner. Och absolut inte lämna det tills du når ditt mål som, beroende på var du är på väg, kanske deras valuta utbyte faciliteter innebär en rangliga skjul i en luggsliten fält fullt av getter.

Var artig i tullen

Med den fortsatta kriget mot terrorismen, tullkontroller är ofta påtagligt po-faced frågor dessa dagar, med askgrå-faced bruisers kontroll väskor och pass med extrem noggrannhet. Det kan vara frestande att försöka rusa igenom tullen för att komma till taxfree-butiker på andra sidan, eller ens behandla hela processen som lite av ett skämt.

Ett gott råd: närma er inte tullkontroller med allvar de kräver. Var artig med tulltjänstemän, följa deras regler och du kommer att vara på väg till din destination på nolltid.

Överdriv inte på flygplatsen bar

Ni vet hur det är... Du har lyckats pressa igenom rusningstrafiken precis i tid för att göra din check-in och nu är du räknar ner timmarna tills ditt flyg verkligen tar fart. Det kan vara frestande att fördriva långa minuter vid en av de många flygplatser barer du har sett, men en snabb berusningsdrickande session är verkligen inte svaret på din tristess (ärligt!).

Medan den udda flygplatsen drycken kan lugna eventuella kvarvarande flygande nerver du kan ha, är en multi-shot session verkligen inte kommer att göra din kropp något bra. Vill du verkligen att passera ut på planet och sedan få hit med en rasande baksmälla så snart du trycker ned på utländsk mark? Spara ditt drickande tills din resa ordentligt börjar... eller annat du kan verkligen känna de negativa effekter!

Se till att du har en stressfri resa utomlands egentligen inte kräver alltför mycket ansträngning eller detaljplanering. I själva verket, så länge du håller dig till lite sunt förnuft principer, kommer du att vara välorganiserad för en frisk och lycklig tid borta. Så var resor kunniga och lämna bakom de potentiella fallgropar för utlandsresor!

Aktuella artiklar