Bästa valet - 15 tips för att göra din nästa resa stressfri

Har du nästan aldrig gå någonstans och ha en stor resa som kommer upp så att du är rädd att du glömt något? Eller är du en flitig resenär som har varit runt i världen fler gånger än du kan räkna och du vill hitta ett sätt att göra det mindre stressande?

Bästa valet - 15 tips för att göra din nästa resa stressfri

Resor kan orsaka den lugnaste personen att bli orolig. Det är lätt att få tillgång till det du behöver när du är hemma, men tanken på att resa till främmande platser där du inte vet var allt är kan vara skrämmande minst sagt.

Ju mer förberedd du är innan du går, desto bättre är du. Du kommer att kunna lämna och njuta av dig själv att veta att allt du kan tänkas ta hand om hanteras och redo att gå.

Hur kan du vara säker? Följ dessa femton tips:

Ett. Gör en packlista

Om du fortsätter att gå igenom de objekt som du behöver för att ta i ditt sinne, kommer du att mentalt avgassystem själv redan innan du reser. Och, du är mindre benägna att glömma något, om du skriver ner det. Så, gör en lista och dela upp den i två delar: vad du kan packa i förväg och vad som behöver läggas till i resväskan den dag du lämnar. Så att du kommer ihåg även de minsta saker som normalt är kvar (som solglasögon och tandborstar). Här är fler tips.

2. Håll objekt rättegång storlek på sidan

Det finns inget värre än att vara i mitten av packning och inse att du inte har små flaskor av din favorit schampo eller balsam på plats för att ta med dig. Visst, du kan ta dina chanser och gå utan dem, men du är inte riktigt säker på vad bekvämligheter din destination har att erbjuda, så hur lycklig känner du dig? Du kan undvika detta hela processen om du håller några paket rättegång storleken på din favorit-objekt till hands hela tiden. På så sätt, de är där när du behöver dem.

Tre. Forskning på området du ska i fall du behöver något när du är där

Använd din internet kunniga färdigheter och kolla vad din destination har att erbjuda. Till exempel finns det en bekvämlighet butik i närheten av hotellet i fall du glömmer något litet och måste köra ut och plocka upp den? Eller är det en tvättstuga i området i händelse av att du får något på den enda klänning outfit som du tar och behöver ha det rengöras snabbt? Det är bättre att veta i förväg vad du har tillgängliga för dig när du kommer dit så du inte tiggde sista minuten försöker hitta något du behöver.

4. Packa förväg

Om du väntar till sista minuten att packa och ta reda på att resväskan är för liten, det är dåliga tider för dig. Du kan "mock packa" ett par veckor i förväg för att se till att du inte försöker att klämma för mycket saker i ditt fall. Ett extra tips för att hjälpa dina kläder passar bättre är att rulla upp dem i stället för att vika dem. De tar mindre plats och har färre rynkor, gör din strykning jobb i andra änden mycket lättare.

Fem. Tuck lite extra pengar i plånboken

Även om du inte tror att du behöver det, underlättar det alltid ditt sinne lite mer för att veta att det är tillgängligt. Flygplats inköp av mat och dryck är alltid ungefär dubbelt vad de normalt är och kan zappa dina pengar snabbare än en groda kan fånga en fluga. Se också till att du har tillräckligt med mindre räkningar (som 5€ och 5€) för Tip ändamål.

6. Håll ett kreditkort någonstans annat än din plånbok

I den olyckliga även att du förlorar din plånbok eller den blir stulen, åtminstone du inte utan tillgång till pengar om du har ett extra kort någon annanstans. Lägg den i ett dolt fack i resväskan eller kasta det i en osannolik ficka på din makeup väska. Ett varningens ord om att använda lådor hotel lås: uppenbarligen hotellet har nycklar till dem så att du löper risken att någon annan har tillgång till dina värdesaker. Inte att alla är en tjuv, men ibland lönar det sig att tänka utanför boxen och stuva saker i okonventionella platser.

7. Gör en kopia av alla dina viktiga dokument

Ta kopior av ditt körkort, kreditkort (fram och bak) och pass, om du planerar att ta den. Lämna en kopia hemma och ta den andra kopian med dig. På så sätt om något händer, du har all information framför dig att anmäla det både till myndigheterna och kreditkortsföretag. Dessutom, om du är på utlandsresor och förlorar ditt pass, hittar du det mycket lättare att hitta hem när du kan bevisa vem du är.

8. Ge dig själv mer än tillräckligt med tid för att komma till flygplatsen

Ingenting kan kasta din stress in överväxeln mer än oroande att du kommer att sakna ditt flyg. Vänta inte till sista minuten för att lämna. Försök att ge dig själv en extra 30-60 minuter i händelse du möter trafiken förseningar eller problem bil.

9. Glöm inte munchies

Ibland i liv och rörelse du inte får tid att äta. Och, när du är hungrig, ditt tålamod och artighet ta ett baksätet till din mullrande mage. Trots allt, kan blodsockret dalar gör den trevligaste personen elakare än en orm. Kontrollera att du har något med dig att äta, oavsett om det är en protein bar eller någon trail mix, i händelse av att dina resplaner orsakar att du missar en måltid. Alla de andra resenärerna kommer att tacka dig.

10. Ha en plan "B"

Saker går inte alltid som förväntat, så se till att du har en beredskapsplan. Till exempel, om din vän tar dig till flygplatsen, har någon annan i beredskap ifall en nödsituation dyker upp. Eller, om ditt flyg är försenat och du anländer till din destination senare än du ska, har dina alternativ och vet hur du ska ta sig från flygplatsen till ditt hotell. Ju färre överraskningar du har, desto mjukare blir resan går.

11. Se till att du är utvilad innan du lämnar

Om du börjar med minimal energi eftersom du inte får tillräckligt med sömn, du kommer att bli frustrerad och upprörd lättare om något dyker upp oväntat (se # 10). Visst kan det vara svårt att sova när du är upphetsad eller orolig, men åtminstone försöka. På ett minimum, spendera tid avkopplande så att du inte kör runt som en kyckling med huvudet avskurna precis innan avresan.

12. Känn din flygbolagets bagage policy

Till exempel, om du köpt din biljett och märkte inte det finstilta som säger att du måste betala för din retur på, kan du börja din resa på ett dåligt sätt. Eller vad händer om du inte uppmärksamma dimensioner och du kommer dit och ta reda på ditt handbagage inte passar? På den motsatta, även vet vad de kommer att göra för dig i händelse av att ditt bagage försvinner eller flygningen är inställd.

13. Mentalt gå igenom resan

Gå igenom dina dagar i ditt sinne för att se om något hoppar ut på dig att du måste ta, men skulle inte vanligtvis tänker på. Till exempel, om du vet att du kommer att spendera lite tid utanför en dayvand det är regnperioden i din destination, kanske du väljer att ta ett paraply.

14. Sikta på nära nog

Släpp perfektion och "tänk om". Du kan försöka att planera för oväntade omständighet du kan stöta på, men du kommer aldrig att träffa dem alla. Bara göra det bästa du kan och ha tron ​​att om något kommer upp du inte förväntar, ska du hantera det på bästa sätt du kan.

15. Kom ihåg att andas

Du är inte bedriva hjärnkirurgi här. Din resa är inte ett liv eller död situation så se till att du andas. Komma själv alla stressade och spända kommer inte att hjälpa någon, särskilt du. Förvara saker i perspektiv och undvika känslan av överväldiga att resa ibland kan ge.

I slutändan är resor vad du gör av det. Gör det till en rolig upplevelse där du tar utmaningarna i steg och du kommer att njuta av dig själv. Gör det negativa och stressande och du kommer att hata den varje steg på vägen. Här är fler tips för stressfri resa.

Så, vad kommer det att bli? Valet är ditt.

Aktuella artiklar