Dykning i gatan mat

Det tar verkligen modiga hjärta att slå in på gatan livsmedel. Det finns några uppenbara problem med friskhet och renlighet när få din måltid från allt med hjul. Men, om du kan komma förbi den ryska rouletten i matvärlden, är du nästan alltid i för något verkligen läcker.

Dykning i gatan mat

Ett genomsnitt cirka 2,5 miljarder människor äter street food på en daglig basis.

Det är något mer intimt och exotiskt till upplevelsen, jämfört med din genomsnittliga resa till en drive-through. Tusentals turister tar resan årligen för att uppleva Alley Food Vendor i Nanchang, Kina. Här hundratals och åter hundratals gatuförsäljare samlas på ett ställe som säljer allt från nudlar till friterade syrsor. Erfarenheterna är högljudd och kaotisk men säkerligen en för kulinariska bucket list.

En annan otrolig säljaren erfarenhet? Res till nästan alla delar av Mexiko och du kommer att upptäcka att hitta en stor måltid inte alltid involvera dina ögon eller din näsa, men dina öron. Gatuförsäljare i Mexiko är unik på det sätt att de meddelar sig genom horn, flöjter, och klockor. Det kommer till en punkt där lokalbefolkningen vet exakt vad mat i närheten är baserad på ljud som de hör. Resenärer behöver bara följa ljudet av en gnisslande horn för att uppleva några av de färskaste bakade bröd finns tillgängligt.

Dykning i Street Food (via www.stolaf.edu)

Allt som allt, det är värt risken.

De flesta av dessa måltider var beredda hemma i någons kök, med mycket traditionell matlagning tekniker, varför det oftast har "momma matlagning" känsla. Medan många restauranger kommer att erbjuda vad de tror turister kommer att njuta av, mat leverantörer erbjuder måltider som är mer traditionell för deras kultur. Så om din plan är att helt fördjupa dig, bita ihop och njuta av mat gata. Du kan tacka oss senare.

Gourmet Food Truck sammankomster

Om du letar efter något lite mer gourmet, kolla in de dussintals Truck Gourmet Food sammankomster händer i vissa städer. San Francisco erbjuder ett matlastbil provsmakning uppleva varje dag i veckan med "Off the Grid". Gå bara till webbplatsen och spåra exakt var sammankomsten äger rum beroende på veckodag. Maten är eklektisk från sushi till insekt-täckta tostadas.

I Prospect Park, New York finns det en liknande händelse som äger rum vart tredje söndagen i juni till oktober. Några av stadens finaste food trucks dyka upp på den här händelsen så om du söker efter den perfekta New York hot dog, är detta rätt plats att vara.

Dykning i Street Food (via thegrindstone.com)

Om du är i Chicago, kolla Food Court Truck Mat i Grant Park. Nya lastbilar läggs till scenen nästan varje vecka, så du är säker på att alltid hitta något nytt.

Skäm bort dig i din riskabla foodie sidan, och uppleva något bra för din plånbok och dina smaklökar. Du kommer att älska att vara den enda av dina vänner veta var du hittar de bästa thailändska nudlar i stan. Sedan dela erfarenheter med dem!

Aktuella artiklar