Hur man gör vänner när du reser solo

Reser ensam betyder inte nödvändigtvis att du kommer att vara ensam. Det finns resenärer och vänliga människor överallt och om du vill träffa dem, behöver du bara söka upp dem och vara öppen för nya upplevelser. Inte bor din semester liv i en bubbla. Gå ut och ha kul samtidigt som nya vänner på vägen.

Hur man gör vänner när du reser solo

Solo resor har blivit mycket populärt. Folk lämnar sina liv bakom sig och reser på heltid och lika många tar en avkopplande semester ensam för att ha lite mig tid. Om du aldrig har rest ensam, kan det vara väldigt befriande, eftersom du inte behöver svara på alla och kan göra vad det är du vill.

Kanske du inte har en reskamrat och vill komma ut och se världen. Låt inte det hindra dig, eftersom du är aldrig ensam när du reser.

Här är några sätt att göra vänner när du är jet inställning runt om i världen.

Använd sociala medier

Du använder det för att göra vänner runt om i världen, ber om förslag på var att äta middag och diskutera det senaste avsnittet av The Walking Dead, så varför inte använda den för att hitta folk att umgås med när du reser?

Om du är osäker på var du vill åka, se var du har Facebook-vänner i svala platser och budskap dem om vad de skulle rekommendera att göra på ditt besök och föreslår att få ihop när du är där. De förmodligen skulle hoppa på chansen att visa sin stad och träffa dig personligen.

Vänd dessa virtuella vänner i verkliga!

[Läs: Hur du tar en paus från teknik ]

Haka upp med vänners vänner

Bara för att du inte har vänner i semesterorter betyder inte dina vänner gör inte. Fråga dem om de har en vän, kusin eller syster där som kan vara intresserade av att träffa dig. Chansen är dina grymma vänner har lika grymma vänner och familj.

Utöka din umgängeskrets och kanske göra en tjänst för din vän genom att leverera en present till dem. Det är nästan säkert att dina vänner kommer att ha pratat dig upp och deras vänner kommer att peppad att träffa dig och eventuellt spela tour guide för dig när du är där.

[Läs: Hur göra mål ett hotell fynd ]

Volontär

Du gillar att göra goda gärningar, eller hur? "Voluntourism" är enorm just nu och det är ett bra sätt att hjälpa människor och resor samtidigt. Gå med i en grupp frivilliga som helst i världen där man kan göra saker som att bygga hus, undervisa i engelska eller arbeta på en gård.

Det finns massor av sätt att ge din tid och ofta du kan bo och äta gratis i utbyte mot ditt arbete. Du behöver bara komma upp med pengar för att komma dit och tillbaka och för utomstående aktiviteter du vill göra när du är där.

Ta en rundtur

Sightseeing hela dagen själv kan vara kul. Du kan gå i din egen takt, se allt du vill se, sluta att ta så många bilder som du vill eller sitta i parken hela dagen tittar på människor. Boka en stadspromenad och träffa en massa likasinnade människor som är intresserade av samma saker som du är.

Inte alla turer är skapade lika, så om du har tagit en innan och gillade det inte, försök igen. Rundvandringar är perfekt sätt att träffa andra och även få motion samtidigt som du gör det. Bli vän med dina kolleger turister. Det är också ett sätt att få lite bättre bilder på dig själv på din destination.

[Läs: Hur att resa i världen oftare ]

Meetup

Det finns solo människor överallt. Använd Meetup att hitta personer som är intresserade av samma saker som du är. Någon startar en möts upp och samlar roliga människor genom webbplatsen för att njuta av en aktivitet.

Dessa kan vara lokalbefolkningen eller turister eller en blandning av båda. Det är svårt att vara anti-social när du umgås med en grupp människor som du har något gemensamt med. Heck, kan du även använda Meetup hemma också.  

Bjud in en bit

Massor av människor tycker inte om att äta ensam. Det finns ingen skam i det. Det finns bara så många måltider du kan äta när man läser tidningen, surfa på Internet på din telefon eller gör ett korsord. Komma take-out är ett alternativ, men skulle det inte vara roligare att ha en middag med?

Logga in på Invite för en bit och hitta andra solo damer som vill träffas för en måltid. Du kan använda den för andra aktiviteter också. Det är ett säkert och enkelt sätt att träffa vänner runt om i världen och dela dina reseberättelser med någon. De kanske kan ge dig idéer om vad du ska göra härnäst.

Sitta i baren

När du äter ute ensam, sitta vid räknaren eller baren och prata med lokalbefolkningen, vänta personal och bartenders. Det är ett bra sätt att lära sig mer om din destination, få förslag på andra bra ställen att äta och kanske hitta någon som skulle vilja göra det med dig.

Du kan verkligen få en känsla för en stad genom att umgås med människor i lokala pubar och matställen. Du skulle bli förvånad över hur många människor kommer att slå upp en konversation med dig att se dig där ensam. Det är definitivt ett enkelt sätt att träffa människor, eftersom de mest utgående människor sitta vid räknaren.

Ta en klass

Kanske du alltid velat lära sig att göra coq au vin eller macarons. Kanske vill du lära dig hula eller hur man gör en traditionell lei.

Oavsett låter kul för dig, det finns förmodligen en klass kan du ta när du reser. Det är också en annan fab sätt att träffa lokalbefolkningen och även andra turister. Du kommer att lära en färdighet som du hoppades att förvärva och att kunna chatta med andra gör det också.

[Läs: Hur att hålla formen när du reser ]

Gå all-inclusive

Om du är orolig för att vara ensam när du reser solo, omge dig med människor som är intresserade av att göra liknande aktiviteter genom att gå till en all-inclusive. Du kommer att träffa andra resenärer som njuter av att tillgodoses och du kan hänga runt resort med dem.

Detta fungerar även på en kryssning. Eftersom de flesta fartyg har matsal arrangemang, har du chans att prata med andra kryssare vid varje måltid. Hitta ditt bord märkligt tomt? Din vänta personal är glada att tala om verkliga livet med passagerare. De kan vara från en av dina hamnstäderna och, även om de inte är, det är kul att utbyta förslag på vad du kan göra i era hemstäder.

[Läs: 10 prisvärda helgresor i Europa ]

Prata om dina favorit tv-program och böcker, om de letar efter något att göra på sin driftstopp. När borta från matsalen, kontakt med andra under fartygets aktiviteter som bingo, trivia, klasser, vinprovningar alkohol och även utflykter på port dagar.

Det finns massor av sätt att göra vänner under resa om du inte vill ha ensam tid. Du behöver bara vara villig att sätta i arbete eller vet hur man ska möta likasinnade turister och lokalbefolkning. Gör några nya bekanta eller ens vänner för livet bara genom att ha modet att komma ut och göra det på egen hand.

Aktuella artiklar