Livet i Rio de Janeiro

Det första som kommer att tänka på när man tänker på Rio är den största karneval i världen. Folk kommer dit för hedonism, och eskapism. Men i Rio, är livet inte bara karneval och strand. Livet kan vara en bitch också.

Livet i Rio de Janeiro

Alla smaker av rio

Det är inte som du kommer att resa någonstans bara för att äta. Men du måste äta. Och Rio är platsen där sätta på lite extra pounds är väl värt besväret.

Det bästa sättet att börja dagen i Rio är genom att äta frukostbuffé. Variation av tropisk frukt ingår alltid. Och juice i Rio är alltid färskpressad.

Vid varje hörn, hittar du kokos vatten och guarana i alla former. Gas ingen gas, glass, ostkaka. Ett säkert inte behöver guarana tillskott i Brasilien.

Du kan ha din middag från 19:00 på. Det är inte ovanligt att se lokalbefolkningen äter mycket sent på natten.

Middagen börjar ofta med bröd och uppslag. Men det är smart att spara lite utrymme för läckra desserter. Det ser inte ut som någon i Brasilien är koffein känslig eftersom även sen kväll måltider avslutas med kaffe.

Glassar är bättre än italienska. Och en sak du inte bör missa i Brasilien är världsberömda rodizio-stil restauranger. Även om du är vegetarian hittar du alla typer av sallader som man kan äta som en sida skålen eller varmrätt, men sättet att köttet serveras är mycket speciell. Deras "all-you-can-eat"-systemet innebär att de kommer att mata dig mer om T-Bone biffar och filé mignons, bak eller bra gjort, det sätt du gillar dem, tills du sätter skylt på bordet säger - stopp.

De viktigaste områden att utforska restauranger är Ipanema, Leblon Copacabana och Leme.

Hotel Copacabana Palace öppnades år 1920. Det är hemmet av legendariska bollar. En av världens mest berömda stränder namngavs efter det. Om du inte vistas i historiska Copacabana Palace Hotel, lockar det fortfarande rika och berömda, åtminstone du har råd att ha en middag där, eller en drink vid poolen. Även om du ska vara i Copacabana, kan du räkna med att, bland alla bossa-nova, och lätt jazzmusik, kommer du höra låten A Girl from Ipanema.

Livet är en strand

Du kan njuta av en promenad på den långa och breda stranden i Copacabana. Beach leverantörer är många, men allt du behöver för att säga om du inte är intresserad av vad de erbjuder är "nej, tack".

Om man går längs gatan, kommer du att se den igen gatan mosaik. När dess mönster blir förändrats, vet du att du är i annat område.

För människor fågelskådare, är Copacabana inneställe. Skönhet av brasilianare är i mångfald. Det är ofta svårt att avgöra vilken ras man är. Och blandade ettor är många. Speciellt intressanta är Amerindians. Om du ser någon som kommer ut av frodig växtlighet, kan du få en känsla av att du befinner dig i mitten av filmen set.

Bikinis i Rio kan vara mycket liten, men ändå kommer du inte att se nakna solbad. Lite remmar verkar göra en stor skillnad. Skönhet av brasilianare är inte i deras fasta kroppar utan i hur de bär sig själva. De sippra sorglös, avslappnad, må-bra-in-my-skin förtroende. Och det är sexigt.

Ipanema, födelseplatsen för badskor är mer chic än Copacabana. Barra da Tijuca är nästan 11 miles lång strand sträcka som liknar Miami South Beach. Det är modernt Rio och hem av super stora gallerior och lyxig shopping.

Det finns inte många städer där du kan se så många människor i bikini och badbyxor. Nyårsafton är natten när du kan hänga på stranden med ytterligare två miljoner människor. Ändå är det inte lätt att simma i Rio. Vågor är enorma, och strömmarna starka. Men om du flyttar söderut eller norrut hittar du lika spännande Sun Coast och gröna kusten.

Búzios, berömd tack vare Brigitte Bardot, är skryt 23 stränder, och om du tar en båt utanför Angra dos Reis, hittar du Ilhas Tropicais, kristallklart vatten paradis med över 300 öar att utforska.

Dansa, som det finns någon morgondag

Dans är vägen för fattiga människor att komma ur sina favelas. Förberedelserna inför karnevalen förra året runt men på gatorna i Rio bortsett från och med februari har ingen karneval atmosfär.

För smaken av Samba besök Sambodrom eller en av Samba salonger. Det finns också färgstarka föreställningar för turister i plataform och Skala, med hundratals dansare och brasilianska rytmer. Masters of Capoeira utför också.

Varje steg du gör kommer du att se tid och temperatur visas. Medan tiden är korrekt, verkar temperaturen att vara annorlunda, mycket olika, i varje hörn.

Rio de Janeiro är majestätisk i sin naturliga skönhet. Sockertoppen och Corcovado, med berömda Kristusstatyn, är måste-se om du vill veta hur Rio ser ur fågelperspektiv.

Helst du kan klättra dit strax före solnedgången och ta en titt i både dagsljus och i mörker upplyst stad.

Vägen till Corcovado går igenom den största urbana djungeln - skogen av Tijuca. Botaniska trädgården är en annan stor park där du kan komma i kontakt med naturen.

En annan sida av rio

Efter solnedgången hålla sig borta från stranden. Den är tänd, och människor kan vara jogging. Men ändå, om du har något av värde, snart nog kommer du inte ha det längre.

Ingenstans i staterna, det finns en sådan skillnad mellan rika och fattiga. Huge favelan Rocinha som ser ut som själva staden är över São Conrado, den mest eliten delen av Rio, med bevakade hus.

Några besökare går för favela tour. Jag föreslår Guds Stad film istället.

Rio är farligt vacker. Om säker och inte livshotande för vissa, kunde Rio de Janeiro får lätt min röst som den vackraste staden i världen. Det skulle verkligen vara Cidade Maravilhosa.

Aktuella artiklar