Okonventionella bröllopsresor av okonventionella par

Du får inte bli chockad av det faktum att alla inte är lika. Det är det som gör världen intressant. Eftersom varje par bröllop är olika, bör det inte komma som någon överraskning att idén om en stor smekmånad inte passar in i en låda.

Okonventionella bröllopsresor av okonventionella par

Medan många nygifta vill sparka tillbaka på en strand med en öl eller paraply drink i en vecka, andra vill definitivt en resa som är mer minnesvärd och innehåller några åtgärder utanför bröllopssviten, alltför. Du behöver inte åka till Hawaii eller Västindien för att hitta en liten romans.

Om du inte är en traditionell par eller bara letar efter en smekmånad som är unik och budget-vänlig, men ändå romantisk, det finns en mängd olika destinationer som passar dessa behov.

New Orleans

New Orleans har fått något för varje par: voodoo, vampyrer, mat, alligatorer och jazz. Med de enorma Cajun accenter du kanske känna att du är i ett främmande land. Det finns äventyr av något slag och kul runt varje hörn. För mindre än du kanske tror, ​​kan du ta en rundtur stad promenader för att lära sig om vampyrer, historia The Big Easy och mer. New Orleans är också känd för sina träsk, och du kan ta en rundtur av dem också på en airboat. Gorge själv på beignets och sedan besöka rom destilleri eller chef över till Mardi Gras World för att kolla in några av de fantastiska flöten och delar av den berömda paraden.

Island

För en miljömässig twist på romantik, är Reykjavik en prisvärd semester som inkluderar alternativ energi. Massor av par som tycker om att gå till en avkopplande spa tillsammans. Huvudstaden är full av geotermiska ventiler som skapar ånga och används för att värma pooler, bostäder och även laga mat i restauranger.

En viktig dra är den stora varma källor som är perfekt för avkoppling och lindra ledvärk. Om du tillbringar långa dagar sightseeing, kan dessa verkligen hjälpa med ömmande fötter och ryggar. Reykjavik har också vackra landskap, en aktiv vulkan, en blomstrande stadskärna med massor av fiskrestauranger och tro på tomtar - du kan se de små dörrar där de rapporteras att leva. På kvällarna, ta i hisnande norrsken medan du gosa med din nya make.

Ecuador

Det bästa sättet att spara pengar på din smekmånad är att välja en riktigt prisvärd destination. Om du vill pränta in dig i historien, träffa några av de vänligaste människor överallt och äta fantastiska (och billig) mat, är Quito för dig.

Bo i fem-stjärniga hotell till priset av ett två-stjärnigt någon annanstans, ta förarhytter från ena änden av staden till den andra för bara dollar och få ditt pass stämplat i mitt i världen. Shopping i Quito är otroligt billigt, även för fina smycken och vackert handgjorda varor. Bara några timmar bort hittar du på stranden, i regnskogen eller ovanpå en vulkan.

Peru

Precis som Ecuador, kan du spara mycket pengar här. Bortsett från den historiska aspekten av landet, är det en av de bästa ställena att gå om du är en älskare av vandring och antika ruiner. Machu Picchu lockar turister från hela världen för att uppleva vandringen till toppen och den spektakulära utsikten. Lär dig mer om Inca och hur platsen hölls ett hemligt från den spanska erövringen. Beroende på hur hårda kärnan du är du kan vandra hela vägen eller bara en del av det.

Dublin

Nästan alla påstår sig ha vissa irländska arv och jag tror inte att du kommer att träffa någon som inte vill besöka Emerald Isle, med sina böljande kullar, hav svårslagna med lätt synlig sjöliv, slott och, förmodligen viktigast, Guinness. Dublin är där par går att göra vänner av främlingar, lyssna på levande musik och utbilda sig på de keltiska traditioner. Staden är mycket walkable, vilket innebär att du kan spara pengar på en hyrbil och kollektivtrafik, men det är lätt att göra dagsutflykter till andra delar av Irland om du vill sightseeing på jätte Causeway eller Cliffs of Moher.

Dublin är en vacker stad med så många saker att erbjuda, några av dem även för gratis. Kolla in dem.

Las Vegas

Live stort för ett par dagar i Sin City och göra en massa gratis saker och några dyra saker och ändå gå hem med lite pengar på ditt bankkonto. Las Vegas har mycket att erbjuda dem som inte eloping eller försöka "vinna allt igen". Här är bara en kort lista över freebies du kan hitta där: The Sirens of TI pirat strid på Treasure Island, konservatoriet och botaniska trädgårdar i Bellagio, Hawaiian Marketplace, Fremont Street Experience och en promenad genom gatorna i Paris eller New York.

Los angeles

Visst, du kan planera bara en resa till Disneyland och göras med det, men det finns så mycket mer att göra i Los Angeles-området. Upplev gamla skolan glamour med en bakom-kulisserna rundtur i filmstudior eller en busstur i Hollywood hotspots och hem kändis. Ta en promenad längs Walk of Fame och se hur många namn du känner igen. Jämför dina fötter mot de berömda fotspår framför Manns Chinese Theater. Så mycket som LA är känt för sin rikedom, kan det vara ganska billigt när du dra nytta av de många gratis och billiga saker det finns att göra runt staden. Hyr en bil och tillbringa dagen på Venice Beach - där du kan meander längs kanalerna - eller fönstershoppa på Rodeo Drive i hopp om att se en berömd ansikte eller två. Du lämnar önskar att du hade mer tid att spendera bara njuta av känslan av staden.

För cinephile par

Om du och din älskling älskar TV och filmer, då du kanske vill åka på en smekmånad där destinationen är med i några av dina favorit stora och små skärm stunder. Bara ett fåtal av dem kan vara:

  • London - En av de mest populära inspelningsplatser är Portobello Road Market. Med hundratals stånd, kan du hitta nästan vad du vill där, från framställning till antikviteter, tillsammans med minnet av Hugh Grant och Julia Roberts i filmen Notting Hill. Och om du är ett fan av Harry Potter-filmerna, kan du besöka nu uppsättningarna på Leavesden Studios, bara några minuter utanför huvudstaden. Förresten, är London en av de dyraste resmålen. Vill du bli pound-wise på din London semester? Kolla här.
  • Las Vegas - Ta dig själv på en rundtur i Vegas inneställen där filmer gillar What Happens in Vegas, The Hangover, Oceans Eleven, Casino och rädsla och avsky i Las Vegas och TV-program, inklusive Las Vegas och CSI: Crime Scene Investigation sköts.
  • New York - Det verkar som varje annan film du ser är filmad i New York, från När Harry mötte Sally till Sex and the City och Date Night.
  • The Pacific Northwest - The Northwest blir lite kärlek från filmer och TV samt. Vi har haft filmer som Sömnlös i Seattle, Mr Hollands Opus, Burn After Reading, The Ring och svärdfisk och visar bland annat Leverage och Portlandia. Varför inte gå kolla vad Portland, Seattle och allt däremellan har att erbjuda?

En annan idé för att ta smekmånaden du alltid velat är att registrera delar av din resa. Detta är särskilt användbart för par som redan bor tillsammans eller redan har allt de behöver för att börja sitt liv tillsammans. Bröllop är dyrt och du kanske inte tycker tanken på att få en ny uppsättning handdukar eller en mixer allt det spännande. Dina gäster kommer att förstå.

Välj din destination och skapa din perfekta resplanen, sedan börja bryta ner de delar av den resan i lätt-till-present portioner. Detta kan vara en natt på ditt hotell eller middag på en flott restaurang eller ens en massage på spaet. Se bara till att det finns saker i olika prisklasser för dina gäster att välja mellan. Dina vänner och familj kommer att ha roligt att se vad du har planerat och bli glada över att vara en del av din smekmånad, utan att vara en del av din smekmånad. De "köp" från listan och sedan kontanter insatta på ditt konto för att du ska lägga till de komponenter som du har tillräckligt med pengar för att göra det. Om du är helt beroende på gäst bidrag, då kan du sluta med endast partiell pengar för vissa saker och måste sparka in några av dina egna pengar eller vara lite kreativ.

Du hoppas bara att gifta sig en gång, så gör din smekmånad minnesvärd och speglar vem du är. Oavsett vad du gillar att göra, det är en destination för dig. Inte känna att du måste gå till Honolulu bara för att alla förväntar sig att du. Om du vill gå eftersom du älskar dykning eller tropiska växter, då kan du bygga en resa runt dessa intressen. Du kan vara unik och även hålla sig inom din budget. Din belöning för att planera det perfekta bröllopet och smekmånaden kommer att njuta av saker som du älskar att göra... tillsammans.

Kontrollera även dessa 3 lite kända grymma ställen att gå till din smekmånad och dela dina idéer med oss.

Aktuella artiklar