Semester shopping på en budget

När du är på en budget du är förmodligen glada att ha gjort det till din destination, men det betyder inte att du inte vill ta hem fler souvenirer än bara bilder och minnen.

Semester shopping på en budget

Vi gillar alla att peka på saker som vi har i vårt hus och säga "Jag köpte den på min fantastiska resa till..." Om du har blivit en jetsetter som vet var man kan spara pengar på flyg, hotell och aktiviteter, då du kommer att ha lite pengar över till en liten sak här och där. Här är några sätt att handla på din resa för mindre.

Plocka upp saker du kan använda

Vem skulle inte vilja lägga till sin garderob eller smycken. Beroende på hur mycket du sparat under din reseplanering, kunde detta ser dig komma hem med några t-skjortor, ett par nya handgjorda skor eller, som på en av våra senaste semester, en ny vigselring set.

Hitta något som du kommer att få mycket användning av. Kanske är det inte kläder. Kanske är det ett fint linne bordsduk eller en uppsättning ljusstakar. Endera av dessa saker är mer användbar än en kassar - du förmodligen har ett gäng som redan - eller en penna emblazoned med stadens namn.

Dekorera ditt träd

En av mina favorit souvenirer från semestern - och ett roligt uppdrag - är att föra tillbaka smycken för min julgran. Varje semesterperioden Jag påminns om mina fantastiska resor och varje år mitt träd blir mer och mer internationell. Om du går till mer än en destination i en resa, försöka hitta en prydnad för var och en.

Även om detta inte alltid fungerar (på något sätt jag kunde hitta en rolig en i Honduras, men absolut ingen i Belize), kanske du kan hitta något annat lämpligt. Kanske en stor nyckelring skulle göra ett bra substitut, eller använda en bild du har tagit och lägga den i en prydnad ram istället.

Om du har barn, kommer de att få söka varje butik du går till för något för att få tillbaka. Som en skattjakt! Speciellt om du reser under sommarmånaderna när ferieobjekt är knappa. Ornament är också små, så de är lätta att packa. De instabila kan skyddas genom att linda dem i vävnad och förpackning dem i en sko.

Lagra ditt kök

Om du äter ute varje kväll - och om du gör det, kan du förmodligen råd med en mindre budget från resan - du måste laga mat hemma. Gör det roligare genom att lokala smaker med dig hem. Hitta några kryddor som du inte kan köpa hemma, en kokbok för att göra din nya favorit rätter eller ens några paket av något du hittat och älskade.

När vi besökte Storbritannien, kom vi hem med några stora indiska kryddor som var äkta och bättre än vad som kan hittas på hemmaplan - Fakta: London har den största indiska befolkningen utanför Indien - och lådor med kakor och finare granolastänger att vi var tråkigt att aldrig äta igen när vi återvände hem. Om du är villig att ta en påse eller skicka en låda med godsaker, tyger dina alternativ för livsmedel öppnar upp lite mer.

Handla på marknaderna

Open-air marknader är inte bara roligt att bläddra, de är fulla av lokalt tillverkade produkter som vanligtvis är mycket rimligt prissatta. Få en ännu bättre affär genom köpslående med handlarna, om det är brukligt att göra. Inte bara kan detta spara pengar, men det gör att du kan samarbeta med de lokala invånarna.

När du besöker ett främmande land, detta är också ett perfekt tillfälle att öva dina språkkunskaper. Du kan hitta många saker på marknader från vintage tchotchkes och smycken till handgjorda kläder och leksaker.

Välj en sak

Om du verkligen ont om kontanter utanför nödvändigheter, begränsa din souvenir loot bara en sak. I dina resor du kommer sannolikt att se något som du bara inte kan få ur huvudet. När det händer, vet du att du har hittat din heliga graal. Din perfekta en sak. Köp den och lovar dig själv att du är klar shopping för hela din resa. Naturligtvis är detta också rätt väg att gå om du reser ljus och bara inte har utrymme för mycket mer än vad man ursprungligen tog med dig.

Ta tillbaka souvenirer för andra

Om du bara älskar shopping, sedan göra dig en lista över personer som du vill köpa presenter till. Vi reser normalt under hösten, vilket innebär semester - och flera födelsedagar - är precis runt hörnet.

För att undvika att behöva köpa dubbla presenter (souvenirer och presenter semester), använder vi vår semester att köpa båda på samma gång. Familj och vänner älskar att vi tog timeout av vår resa att tänka på dem och hitta något personligt för dem. De får en souvenir och en jul eller födelsedagspresent allt i ett.

Hitta försäljningen

Det är normalt en säsong för försäljning. Det kan vara de månader efter semestern eller någon annan gång. Det varierar beroende på destination, men om du kan spara massor på din resa som också sammanfaller med deras rabatt tid, kan du komma hem med en massa skatter för dig själv och andra, och din plånbok kan fortfarande ha några räkningar i det när du går hem!

Res till utvecklingsländer

Allt är billigare i utvecklingsländer. Deras ekonomier är beroende av turismen, så om du har en shopping budget du behöver för att hålla sig till, kommer dina dollar att gå mycket längre än väntat på en plats där det mesta är långt mer överkomliga.

Vi var så imponerad av de låga prislappar på saker i Ecuador som vi beslutat att gå fina smycken shopping. Det är där vi plockade upp den matchande vigselringar som jag talade om tidigare. Hemma skulle vi ha betalat tre till fyra gånger så mycket för dem. Budgeten pris för uppsättningen gjorde det värt resan till ATM att betala kontant.  

Settle för konst särtryck

I dina resor du kan hitta dig själv i ett museum eller konstgalleri där du hittar något som du älskar. Som en budget resenär, du har antagligen inte utrymme i din ekonomi för att plocka upp ett originalkonstverk. Heck, kan vi inte alltid ens råd med nästa billigaste sak från konstnären.

Se en utskrift du vill, men prislappen gör dig att gråta? Titta och se om de har en kalender av konstnärens verk. Om de gör det, plocka upp det för en bråkdel av priset och få 12 bilder för priset av en. En gång i en ram, kommer ingen att kunna berätta att det inte är en utskrift, och du kan byta ut när du vill för en av de andra 11 reproduktioner du har.  

Gå all-inclusive

Traveling kan vara dyrt, men det finns många sätt att sänka kostnaderna och gå på stora helgdagar för mindre. Ett av de enklaste sätten att göra detta är genom att söka all inclusive resorts som sammanställer alla dina måltider, underhållning, logi och, om du har tur, flygbiljetter till en hanterbar förpackning.

Du vet exakt hur mycket du har betalat och eventuella överblivna pengar i din budget kan sätta mot verksamheter som inte ingår i priset, som shopping.  

Handla lokalt

Du hör förmodligen detta hela tiden: Handla lokalt och stödja din lokala lantbrukare, andra arbetstagare och ekonomi. Vettigt. Shopping var du bor kan vara till nytta för dig och andra i din grupp.

Tja, går samma för resor. Handla lokala livsmedelsaffär, jordbrukare marknader och familjeägda butiker. Inte bara kommer du att hjälpa den lokala ekonomin frodas, men du kommer också att få bättre erbjudanden om lokala livsmedel, samarbeta med lokalbefolkningen, hitta äkta varor som är rimlig handgjort eller, åtminstone, som gjorts på området och gå hem med minnen av de pittoreska butiker du handlat i, i stället för minnen av irrande de oändliga gångarna av en Wal-Mart (eller liknande).

Oavsett var du går, kan du köpa något unikt till den destination som kommer att göra dig en glad resenär och att du kan njuta av när du kommer hem.

Se till att sätta din gräns för vad du kan spendera innan du ger dig av på din resa och forskning några av de mest populära souvenirer i regionen du reser i. Detta kan ge dig ett ställe att börja när du vet att du har bara så mycket att ägna åt vad du vill köpa. Du vill inte att tömma din shopping dollar innan inse att du missat något du verkligen önskar att du kunde komma tillbaka med dig.

Med Internet, är det enklare än någonsin att se vad andra säger är måste-ha souvenirer. Om du har tur kan du även hitta några tips om var eller hur man får det bästa erbjudandet.

Aktuella artiklar