Topp 5 karibiska stränder

När du behöver komma bort från allt, inget slår en underbar karibisk strand. Här är fem av de bästa karibiska stränder, garanterat att behaga och vara allt du behöver på en tillflyktsort.

Topp 5 karibiska stränder

När din chef driver dig till vansinne och stressiga vardagen hopar sig, du behöver en paus och ingenting är ett större avbrott för de flesta av oss än en vecka av idel surf och sol, helst med en söt kille att gnugga solkräm i ryggen. Vid tillfällen som detta, kan den karibiska ge en prisvärd semester med massor av vackra stränder att välja mellan.

Ingenting är värre än att komma dit och upptäcka att stranden bara inte leva upp till dina förväntningar. Anläggningen får inte vara gudomlig men du är där för stranden. Du kommer inte att spendera så mycket tid i ditt rum. Du behöver äta men du är inte bunden till den mat som finns på orten heller. Det finns alltid lokala barer och restauranger att välja på om orten inte har den bästa maten.

Men stranden måste vara perfekt. Det är där du planerar att spendera dina dagar. Du har för avsikt att gå till stranden, njuta av surfingen, och njuta av solen. Det kan finnas några besvikelser här.

Stränderna diskuteras nedan har alla döpts bäst i Karibien på en gång eller annan. De är kända för sin skönhet, de bekvämligheter som de erbjuder och lugnet på dagen ligger på dem kan medföra. De listas nedan utan inbördes ordning.

[Läs: Topp 5 semesterorter för astmatiker ]

Ett. Trunk Bay Beach - st. John ö i europa Jungfruöarna

Trunk Bay Beach (via blog.greatexpectationsusvi.com)

National Geographic Society har betygsatt denna strand världens vackraste och när det kommer till vackra vyer, de vet sin verksamhet. Det är ett populärt stopp för kryssningsfartyg och mycket populär. Det är omgivet av Virgin Islands National Park och som en del av ett besök i parken du kan läger över natten på stranden.

Gorgeous blågrönt vatten, vacker vit sand, vad mer kan man begära? Den har alla vanliga bekvämligheter som mellanmål barer, toaletter, duschar, och även vakter liv. Det bästa är om vattnet snorkling spår. Det har även undervattens tecken att vägleda dig i din utforskning.

2. Engelsman bay - tobago

Engelsmannens Bay - Tobago (via www.welcome2bago.com)

Tobago är inte alls lika populär som Trinidad trots att bara en tjugo minuters flygning bort. Det är en fantastisk plats att gå och fly turist massorna. Engelsmans Bay handlar om lugn både på och utanför stranden. Vattnet är ovanligt lugn och lämplig för dem som vill ge snorkling ett försök men är lite nervös.

Reven är underbara och det är en fantastisk plats att bekanta sig med sporten. Det är också en bra plats för simning. Mandel och kokospalmer omger stranden, ger ett skuggigt område för att ta en paus från solen i. Det finns lokala hantverk bås för lite shopping och restauranger med stora lokala köket.

[Läs: Hur man planerar en låg budget resa till Ecuador ]

Tre. De bad - Brittiska Jungfruöarna

The Baths - Brittiska Jungfruöarna (via www.tripadvisor.com)

Brittiska Jungfruöarna har mycket att erbjuda resenärer såväl som en rik historia som en pirat fristad. De inspirerade även RL Stevensons klassiska Treasure Island. Liksom Tobago, de är inte så trångt som många andra mer populära turistmål. The Baths erbjuder en kombination av stränder och block för dem som vill ha något lite annorlunda.

Blocken är gigantiska, med vissa med diametrar på så mycket som 40 ft De tros vara ett resultat av vulkanisk aktivitet. Nu bildar de tunnlar och grottor perfekt för bad, snorkling och bara koppla av ensam. De förklarades en nationalpark 1990 och omfattar 7 hektar mark. Förutom de unika stenblock, erbjuder stranden stora simning, snorkling och segling.

4. Grand Anse - Grenada

Grand Anse - Grenada (via caribbeanwarehouse.co.uk)

Grand Anse ligger på läsidan av ön. Detta ger den otroligt lugna vattenförhållanden lämpliga för även de mest junior snorklare och nervösa simmare. Den vita sanden kommer att ringa ditt namn i mellan nedsänkt i vattnet. Det finns en dykplats där du kan ordna resor till många lokala öar och andra dykplatser.

Vattensporter är populära bland annat dykning, snorkling och segling. Det finns också en stor leverantör på marknaden som erbjuder många lokala hantverk. Detta innebär färre människor som säljer saker på stranden och avbryta din solbränna.

[Läs: romantiska Paris på en budget ]

Fem. Seven Mile Beach - Grand Cayman Island

Seven Mile Beach - Grand Cayman Island (via gallery.egyptsons.com)

Caymanöarna är visserligen inte billig, men de har så mycket att erbjuda att det är värt att förstöra sig själv. Tänk sju miles av mjuka koraller sand mellan tårna och några av de bästa snorkling i Västindien. De rev erbjuder en vacker samling av tropiska fiskar för bildupplevelsen. Om vattnet blir för grovt, kan Smith Cove erbjuda ett alternativ.

Det finns lekplatser, restauranger, barer, toaletter och duschar. Du är också inte så långt från Stingray City. Det senare är en webbplats där du kan få i vattnet (ca 3 meter djup) med vilda stingrockor som regelbundet besöker området för att föda. Det finns scuba även dykning och parasailing tillgängliga för de mer äventyrliga.

Runner-ups

Dessa fem kan vara de bästa stränderna men Karibien har tusentals underbara stränder att koppla av på. Tow som inte riktigt göra listan men är fortfarande verkligen värt att överväga är Maundays Bay i Anguilla och Pink Sand Beach i Bahamas.

Anguilla har embargon på kryssningsfartyg, kasinon och höga hotell. Det tenderar att erbjuda en mer autentisk ö upplevelse. Det är också platsen för en blomstrande levande musikscen. Det finns flera fina stränder i Anguilla. Maundays Bay är omgiven av höga villor End Beach men är öppen för allmänheten. Det är en fantastisk plats att koppla av under dagen och sedan dansa hela natten.

Bahamas är en perenn turist favorit. De har fantastiska stränder, massor av vattensporter, och alla normala saker du leta efter i en utväg. De har också massor av en röd art av foraminifera som lever i korallreven. Dessa är små mikroorganismer som får spolas i land efter att de dör. De röda testerna av foraminifera blandas in med den vita sanden, vilket skapar en rosa strand. Tre och en halv miles av rosa strand, för att vara mer exakt.

Alla stränder nämns i denna artikel är offentliga stränder, öppna för alla. Du kan bo på någon resort och besöka dem. De flesta av dem är omgivna av hotell, villor och resorts. Det är definitivt lättare att bo på en närliggande plats om din avsikt är att besöka en viss strand.

Som alltid, när solen dyrka se till att använda en bra solkräm för att skydda huden och bära en hatt. Det bör vara vattentät eftersom du kommer att få i och ur vattnet. Tillämpa det ofta - faktiskt, få honom att återanvända det ofta för dig. Åh, och har en strand cocktail för mig snälla.

Visserligen finns det dagar då någon strand kommer att göra när alternativet är en annan dag på jobbet, men om du kommer att spendera pengar, bör du gå till en som kommer att ge dig allt du vill ha och så väl förtjänar. Trots allt, när du kommer tillbaka din chef kommer fortfarande att vänta.

[Läs: Topp 5 fantastiska sevärdheter i Balearerna ]

Omslagsbild: http://www.bvimusic.com/

Aktuella artiklar