Var Bora Bora är belägen

Du måste ha hört om Bora Bora. Det är utan tvekan den vackraste ön på jorden. Det är en korall ö i Stilla havet, och en plats att tillbringa din nästa semester på. Ta reda på om Bora Bora.

Var Bora Bora är belägen

Ett. Plats

Bora Bora är en ö i Stilla havet. Det ligger i Franska Polynesien, och det är det utomeuropeiska franska territoriet. Dess ursprungliga namn är faktiskt Pora Pora, bokstaven "B" inte ens existerar i det lokala språket, och det betyder "First Born". Ön är 7 miljoner år gammal men upptäcktes först 1722. Den ligger cirka 160 miles nordväst om Tahiti, och omkring 2600 miles söder om Hawaii. Ön är av vulkaniskt ursprung och är omgiven av korallrev. Det är en lyx utväg mycket populär bland turister, så förväntar sig vissa folkmassa. Det officiella språket är franska, men den lokala polynesiska dialekten talas även här.

2. Klimat

Det är ganska mycket, ingen dålig tid att besöka Bora-Bora, men ändå, kanske den bästa tiden att besöka är i juni, juli, augusti och oktober. Sommaren varar från november till april och är ganska varmt och fuktigt, medan resten av året är lite svalare och torktumlare. Sommaren är regnperioden, så det är molnigt nästan varje dag och stormarna är korta, starka och oförutsägbara. Den genomsnittliga höga årliga temperaturen är 84.7F, medan den genomsnittliga låga är 74.5F. Bora Bora har i genomsnitt 109 regniga dagar under hela året, och de regnigaste månaderna är från januari till april.

Regnperioden anses vara "off season" men det har också ett par fördelar. Först och främst, är ön mindre trångt under denna period, så det är lättare att hitta boende. Priserna är dessutom lägre under regnperioden. Du kanske tror att det inte blir någon sol under regnperioden, men det är inte riktigt sant. Du kommer att få din beskärda del av solen, bara förvänta sig mindre av det än under torrperioden.

Torrperioden, å andra sidan, är toppen av turistsäsongen. Under denna period Bora Bora är packat med folk. Regn är sällan och fluktuation mellan dag och temperaturer natt är minimal. Det är också den bästa perioden för dykning, eftersom vattnet kommer att vara kristallklart. Den mest trångt månaden är juli, eftersom en hel del lokala firandet hålls under denna månad.

Räkna med vinden under hela året i Bora Bora. Tänk också på att denna region är benägen att cykloner och orkaner, men inte riktigt lika mycket som söder eller Mellanvästern i USA till exempel. Så, det finns ingen en verklig anledning att oroa sig, men försiktighet och en vindtät jacka är tillrådligt.

Tre. Turism

Bora Bora lever i princip på turism och det finns så många roliga saker att göra, från det oundvikliga dykning, snorkling och fantastiska resor till fjällen i 4 × 4 jeepar, att mata hajar och stingrockor. Ön i sig är så fantastiskt att du absolut kommer att vara nöjda att inte göra någonting alls än att sola och bada i det kristallklara vattnet. Fortfarande finns det verkligen en massa bra saker att göra och se och du bör inte missa dem. För mer information om detta, kolla in artikeln om Att göra i Bora Bora. Jag är säker på att du hittar något du gillar.

Kolla in denna fantastiska reseguide om Bora Bora och ta reda på mer.

Letar du efter något precis lika söt men mer plånboksvänlig? Välj mellan dessa tre alternativ till Bora Bora.

Aktuella artiklar