Hur bli av med hudbristningar

Bristningar är ett smärtsamt ämne för nästan varje tjej på denna planet. Det finns bara några få lyckliga som lyckas fly detta irriterande sak i deras liv. Resten av oss letar alltid efter nya svar och nya sätt hur man kan bli av med hudbristningar.

Hur bli av med hudbristningar

Först av allt, du kommer inte att gilla det här, men jag måste säga det - att ta bort hudbristningar är en mycket lång process. Ingenting kan göras i en vecka eller två, du kommer litterära behöver månader för att se de första resultaten. Här är vad du kan göra.

Ett. Vad är bristningar

För att hitta en lösning för att bli av med hudbristningar, måste du först förstå vad hudbristningar är. Hudbristningar orsakas av att riva av dermis, den mellersta lagret av huden. När den sönderrivna dermis försöker läka, du är kvar med ärr vävnad, som kallas bristningar.

Stretch märken visas oftast på grund av den snabba tillväxten, snabb viktökning eller viktminskning, och vanligast, under graviditeten. När de först dyker upp, kommer de att vara rosa, rött, lila eller ljusbrun, beroende på din naturliga hudton. När de mognar, kommer de att bli ljusare i färgen och mer synliga, och sätt svårare att ta bort.

2. Förebyggande

Förhindra hudbristningar är mycket enklare än att ta bort dem. Bristningar kan orsakas av ett antal faktorer, bland annat genetik, men den främsta anledningen de verkar beror på torr hud. Din hud är elastisk till en viss nivå, vilket gör att du kan böja sig, utan att skapa bristningar till exempel. Men torktumlaren huden är, desto mer benägna att bristningar du är.

Det är av stor vikt att göra något åt ​​din torra hud, eftersom den första raden att förebygga hudbristningar. Ta reda på hur man behandlar alltför torr hud genom att läsa 6 effektiva sätt hur man behandlar alltför torr hud inlägget.

Den andra försvarslinjen mot hudbristningar ligger i fukt. Detta är särskilt viktigt om du är gravid. Vänta inte för hudbristningar att synas för att ta itu med dem. Applicera anti grädde stretch märke, eller en enkel fuktkräm, från det ögonblick du upptäcker att du är gravid, och du kommer att förhindra att mer än 90% av hudbristningar som kan dyka upp under graviditeten.

Slutligen, undvika att gå upp för mycket i vikt. Inte bara att det leder till bristningar, kan det också allvarligt skada din hälsa. Leva ett hälsosamt liv, med hälsosam kost och utövar.

Tre. Tidig reaktion

Om du vill bli av med hudbristningar, är nyckeln till att börja göra något åt ​​det så fort du märker dem. Rosa bristningar är långt lättare att ta bort än de stora vita. Oavsett vilken lösning man väljer, kommer alla av dem arbetar mycket bättre på färska hudbristningar än på dem som du har haft under en tid. Och här är den verkliga åtgärder.

4. Krämer och lotion

Det finns massor av krämer, lotion kropp och moisturizers som kan hjälpa dig med hudbristningar. Men kom ihåg att inte alla av dem har visat sig ge resultat, och för bästa resultat konsultera en hudläkare.

Krämer och lotion som innehåller kakaosmör är de som är förmodligen bäst. Se till att krämen du köper faktiskt innehåller kakaosmör - ju högre belopp desto bättre. Krämer som innehåller vitamin A, E och C är mycket fördelaktigt också.

Jag skulle föreslå att du alltid försöka med lotion och krämer först. Du kommer att behöva ge dem åtminstone en månad för att se resultat. Lotion är långt billigare än någon annan sträcka varumärket behandling, men de fungerar inte alltid.

Fem. Utvärtes behandlingar

Det finns massor av aktuella behandlingar som är tänkta att befria dig från dina hudbristningar. Men bara en handfull av dem som faktiskt visat sig ge resultat. Den bästa idén innan du bestämmer dig för en lokal behandling skulle vara att rådgöra med din hudläkare. Här är vad som finns:

  • Glykolsyra - är det tänkt att öka er kollagen produktionen och förebygga nya hudbristningar att synas. Det också skonsamt avlägsnar det övre lagret av huden, alltså "skrapning" den befintliga hudbristningar bort. Däremot har själva behandlingen inte helt klarlagd ännu. Du behöver minst 3-4 möten med din hudläkare för att se resultat, och var och en kan kosta dig upp till 100 $.
  • Retinoider - dessa är kemiska föreningar kemiskt relaterade till vitamin A. De har visat sig öka epitelcelltillväxt, och öka mängden kollagen i huden. De kunde visa resultat i tidiga skeden, men måste undvikas om du är gravid eller ammar.
  • Utvärtes tretinoin - finns i krämer, detta är en annan produkt som ökar din kollagen produktionen och minskar synligheten av rosa hudbristningar. Det fungerar bäst på hudbristningar som är mindre än 6 veckor gamla, och absolut inte har någon effekt på gamla hudbristningar. Gravida kvinnor bör undvika det.

6. Laserbehandlingar

Laserbehandlingar kan vara det mest effektiva sättet att bli av med hudbristningar. Dock kan dessa behandlingar vara ganska dyra och tyvärr ingen kan garantera dig resultat, eftersom de flesta av det beror på hur din hud reagerar på laserbehandling. De kan vara ganska smärtsamt också.

Dessa är de vanligaste laserbehandlingar mot bristningar:

  • Pulsade laser - detta är en laserbehandling som ger minst skador på omgivande vävnad, samtidigt som de påverkar din hudbristningar. Det ger bättre resultat på rosa hudbristningar, men kan också vara effektivt med vita. Du behöver minst 5 behandlingar, och varje kostar mellan 500 $ och 800 $. Det rekommenderas inte om du är gravid, ammar, eller om din hudton är mörkare, och om du använder en bild känsliga droger. Detta innebär att alla flickor på preventivmedel måste glömma det.
  • Excimerlaser - denna laser egentligen inte ta bort dina hudbristningar, utan snarare öka produktionen av melanin, vilket gör det möjligt för hudbristningar att förvärva färgen på surround hud. Du kommer att behöva 10-20 behandlingar, 200-700 $ varje, men det skulle kunna vara effektiva på gamla hudbristningar också.
  • Fraktionerad laser - detta är den dyraste laserbehandling mot hudbristningar. Varje kostar runt 1000 $ och du behöver minst 3 sessioner för att se en förbättring på 30%. Om du bestämmer dig för detta, se till att du får det gjort av en laser av den senaste generationen, eftersom de visar mycket bättre resultat, än de som är lite äldre. Fungerar på färska och gamla bristningar också.

Så, nu vet du. Det är en process, behöver det tid och pengar, men det är genomförbart. Om du vet om en lotion eller någon annan behandling som du har provat det har visat sig fungera på hudbristningar, gärna dela i kommentarerna. Trots allt kan en tjej aldrig för mycket råd om hur man ser bättre, eller hur?

Aktuella artiklar