Hur bli av med rakkniv gupp snabbt

Rakning kan ofta leda till utveckling av oattraktiva, kliande och smärtsamma rakkniv gupp eller inåtväxta hårstrån. Dessa fula knölar uppstår när hårsäckarna blir infekterade med bakterier, som sedan orsakar rodnad och inflammation i det drabbade området.

Hur bli av med rakkniv gupp snabbt

Om du vill lära dig att bli av med rakkniv gupp snabbt, läs följande tips - de kommer att hjälpa dig att förhindra rakning irritation, undvika inåtväxande hårstrån, och främja snabb hudens läkning!

Förebyggande

Det finns några tips och tekniker som du absolut bör tänka på före, under och efter rakning, eftersom förebyggande är det bästa sättet att undvika rakkniv gupp. Nedan är de viktigaste.

Raka inte varje dag

Raka inte så ofta och låta håret växa ut lite innan du gör det igen. Ge din stötar tid att läka och använda rakhyvel varannan dag, som mest.

Raka under den varma duschen och skölj med kallt vatten

Varmt vatten kommer att mjukna ditt hår och gör huden mindre benägna att irritation. När du är klar rakning, kommer kallt vatten stänga porerna, förhindrar infektion och irritation.

Använd en rakkräm

Rakkräm kommer också återfuktar huden och mjukar upp ditt hår, vilket gör dem lättare att eliminera. Gupp verkar lättare när huden är torr och benägna att irritation.

Se till att din rakkniv är vass

Använd alltid nya och vassa rakhyvlar. Dull rakhyvlar irriterar huden runt hårsäcken och orsaka inåtväxta hårstrån. Men bortsett från detta, kan gamla och rostiga blad bär också stora mängder av bakterier, som kan överföras till huden under rakning. Detta kommer inte att hjälpa på alla dina befintliga rakhyvelsutslag att läka! Om du inte har ett nytt blad, alltid använder alkohol för att rengöra din rakhyvel.

Använd en återfuktande lotion när du rakar

Det kommer att minska rodnad och irritation, och minska risken för rakkniv gupp.

Inte plocka och repa din rakkniv gupp

Motstå frestelsen att plocka din rakkniv gupp och inte repar och gnugga det drabbade området. Du kommer att sakta ner läkningsprocessen och orsaka ytterligare irritation.

Ändra din rakning teknik

Istället för rakning i en uppåtgående rörelse, börja raka nedåt, i riktning mot hårväxten. Detta kommer att bidra till att förhindra rakkniv gupp.

Rakkniv bump behandlingar

Det finns många effektiva krämer och naturläkemedel hem för att behandla rakkniv gupp och minska uppkomsten av ärr och märken kvar av infekterade inåtväxande hårstrån. Prova de som anges nedan. De kommer säkert att hjälpa dig.

Antibakteriella och antibiotiska krämer

Du kan effektivt bota infektion med en daglig applicering av olika över disk antibakteriella och antibiotiska krämer. Alltid rådfråga apotekspersonalen innan någon av dem.

Näthinnekräm

Prova att använda Retin-A kräm för att behandla rakhyvelsutslag. Det är en aktuell derivat av vitamin A som hjälper kallare irriterad hud och minska, eller till och med förhindra rakkniv gupp ärr.

Hydrokortison kräm

Hydrokortison kräm kan bidra till att minska svullnad och rodnad som orsakas av inflammation. Det lugnar irriterad hud, lindrar klåda och hjälper dig att bli av med rakkniv gupp snabbt.

Aspirin

Salicylsyra, huvudmetaboliten av aspirin, är också en aktiv ingrediens i många akne produkter. Den tar bort döda hudceller, frigör porerna och dödar bakterier som har attackerat hårsäckar. Det minskar således rodnad och inflammation.

Crush upp en aspirin och blanda det med vatten för att bilda en pasta. Applicera blandningen över rakhyvelsutslag, låt torka och skölj sedan av med ljummet vatten. Detta kommer att hjälpa gupp försvinner snabbt.

Trollhassel

Trollhassel har antiseptiska, antiinflammatoriska, anti-bakteriella och sammandragande egenskaper, som hjälper lugna irriterad och inflammerad hud.

Häll lite hydrosol trollhassel på en bomullstuss och torka den över rakhyvelsutslag.

Aloe Vera lotion eller gel

Aloe vera är också en bra antibakteriell och anti-inflammatoriskt medel som hjälper till att lindra och läka hudinfektioner och inflammationer. Bara applicera en liten mängd av aloe vera gel eller lotion till det drabbade området och låt huden absorbera det. Detta kommer att hjälpa dig bli av rakhyvelsutslag ganska fort.

Tea tree olja

Tea tree olja antiseptiska och antibakteriella egenskaper kan också vara mycket användbara för att förebygga och behandla rakhyvelsutslag och infektioner.

Frisk hud underhåll

Skrubba huden två gånger i veckan med en bodyscrub, en luffa svamp, eller en mitt.

  • Peeling tar bort döda hudceller, ger en närmare rakning. Det kommer också att hjälpa knivar skär hårstrån lättare och med mindre irritation på huden.
  • Regelbunden peeling kommer också att öppna upp tilltäppta porer och förhindrar existerande infektioner rakkniv bump, samtidigt som den avskräcker utvecklingen av de nya.

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälper dig att bli av oattraktiva rakhyvelsutslag snabbt och effektivt. Om du har några fler användbara förslag, vänligen dela dem med oss ​​i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar