Hur brazilian wax själv hemma i 12 enkla steg

Brasiliansk vax gör många kvinnor känner sig mer attraktiv, sexig och sensuell. Om du är generad av att utsätta dig för en professionell eller du har beslutat att göra brasiliansk vax hemma av någon annan anledning, bör du vara medveten om att det är lite smärtsamt och lite komplicerat. När allt du har att göra med de mest känsliga delar av kroppen.

Hur brazilian wax själv hemma i 12 enkla steg

Men, om du är modig nog att gå vidare, kommer du att upptäcka att det är inte en så svår uppgift alls och att det är ett perfekt alternativ till att gå till en skönhetssalong. Bara se till att göra det rätt och noga följa tipsen nedan för en brasiliansk vax hemma i 12 enkla steg.

Viktiga tips:

Ett. Vaxa inte när du har mens. Det är mycket mer smärtsamt.

2. Om du är mycket känslig för smärta, ta en smärtstillande, såsom Tylenol eller Alvedon. Många kvinnor gör det.

Steg 1

Undvik rakning under minst två veckor före brasiliansk vaxning, och försiktigt exfolierar vaxning området två dagar före hårborttagning för att ta bort döda hudceller och förhindra stötar.

Steg 2

Förbered bomull eller tyg remsor som kommer tillsammans med den brasilianska vax kit. De bör vara liten och du kan behöva för att trimma dem. Om du vaxa mindre delar av skrevet, kommer du att känna mindre smärta.

Steg 3

Ta en varm dusch och tvätta och städa väl hela blygdområdet med en mild tvål. Applicera inte någon lotion, krämer eller oljor.

Steg 4

Om ditt könshår är för lång, trimma den med en sax till ca ¼ tum lång.

Steg 5

Applicera lite babypuder till området du ska vaxa. Det kommer att absorbera allt överflödigt den olja och fukt, så att vaxet att hålla bättre till håret.

Steg 6

Värm vaxet enligt tillverkarens anvisningar, med hjälp av vax varmare eller mikrovågssystem. Låt den svalna i 1 minut.

Steg 7

Placera en spegel mellan benen, så att du kan se hela området du vill vaxa.

Steg 8

Doppa träpinne (ingår i paketet) i vax, och sedan applicera ett tunt lager vax på ett litet område av din blygd regionen. Det bör vara aningen mindre än de tygremsorna du har förberett innan. Alltid applicera vax i riktning mot hårväxten.

Börja med de mest tillgängliga delarna och arbeta dig mot anus.

Kom ihåg att om du använder för mycket vax, kommer smärtan vara större.

Steg 9

Tryck omedelbart på remsan på det vaxade området och släta ned väl i samma riktning som håret växer.

Steg 10

Låt vaxet svalna, och sedan sträcka huden lärt med en hand. Plocka upp kanten av stickan med den andra handen, och slita bort det tillsammans med vax i motsatt riktning mot hårväxten. Det är viktigt att göra det med en snabb och flytande rörelse. Det kommer att göra lite ont, men det är inte så hemskt.

Upprepa detta steg tills du har tagit bort allt könshår, eller tills du har uppnått önskat resultat.

Om området blir rött eller smärtsam, vänta lite tills det lugnar ner sig, och sedan fortsätta.

Steg 11

Använd pincett för att plocka kvarvarande hårstrån.

Steg 12

Torka försiktigt bort rester vax med en lämplig efter-vaxning olja.

Avsluta med att applicera en lugnande lotion eller en kräm som innehåller salicylsyra för att förhindra stötar och subkutana hårstrån.

Ett tips till:

Använd en mild scrub exfolierar vaxade området två dagar efter hårborttagning. Detta kommer att minska risken för inåtväxta hårstrån. Fortsätt peeling varannan eller tre dagar.

Där har du det! Följ bara dessa instruktioner och du kommer att ha helt rena och släta blygdområdet du har alltid önskat. Låt oss veta om det har fungerat! Du vet vad du ska göra - bara lämna en kommentar i rutan nedan.

Aktuella artiklar