Hur man ser bra utan smink

Använda smink hela tiden kommer bara att skada din hud och skönhet i det långa loppet. Lär dig vad du behöver göra för att se fräsch och vacker utan smink alls.

Hur man ser bra utan smink

Makeup är alltid ett enkelt sätt att förvandla en trött och tråkig ansikte till en snygg en. Men även om vi sätter på massor av smink, kommer vi aldrig att uppnå den briljans och lyster i en sund och naturlig hy. Dessutom är det inte smink som kommer att få oss att se vacker, men vår inre strålglans, liksom hur mycket bryr vi tar av vår hud.

Men mindre är alltid bättre och en lysande ansikte utan smink kommer alltid att inspirera till mer beundran än ett ansikte täckt med pulver och färger. Men låt oss se hur man uppnår hudens lyster och briljans och hur man ser bra utan smink.

Ju mer hydratiserade huden är mindre rodna du behöver

Först av allt, aldrig glömma att återfukta huden inifrån och ut och dricka lest 8 glas vatten om dagen. Vatten återfuktar din kropp och hindrar huden från att titta ashy och ogenomskinlig. Undvik stora mängder alkoholhaltiga drycker, för de kommer att torka ut huden och orsaka ett utbrott av fläckar.

Att hålla huden återfuktad och fräsch kommer att göra att din hy mycket mer än någon puder och rouge. Du kan hjälpa din hud med antioxidanter, C-vitamin och öljäst, men den viktigaste gesten är att regelbundet rengöra och återfukta den.

Applicera en fuktgivande toner i ansiktet varje kväll och följer med en mjukgörande kräm som passar din hudtyp. Satsa på en energigivande lotion på morgonen. Det kommer att fräscha och vitalisera huden.

C-vitamin är en mycket kraftfull antioxidant, som förbättrar hudens densitet elasticitet och fasthet. Det lyser också hudton och återupplivar hud hy. Prova att göra din egen C-vitamin serum, men aldrig använda den för mer än tre dagar, för C-vitamin kommer att börja oxidera och förlorar sina goda egenskaper.

Lös 1 g C-vitamin pulver i 4 ml ljummet destillerat eller oligomineral vatten och tillsätt 5 ml av vegetabiliskt glycerin. Förvara i en mörk flaska och förvara på en sval plats. Skaka väl före användning, tillämpas på en bomullstuss och torka över ansiktet en gång om dagen. När huden vänjer sig, öka ansökan till två gånger om dagen. Om din hud är känslig, minska mängden vitamin C.

En bra peeling fungerar bättre än en dyr foundation

Om du djupt rengöra, rena och exfoliera huden en eller två gånger i veckan, kommer ditt utseende förändras drastiskt. I själva verket, genom att regelbundet exfolierande huden, kommer du att eliminera döda hudceller, minskar hudens tjocklek och råhet och återställa hudens naturliga lyster, vitalitet och fräschör.

Vit lera är mycket bra att använda vid rening av masker och är lämplig för alla hudtyper. Det är rikt på mineraler som kiseldioxid, aluminium, järn, kalcium, magnesium och kalium och har kapacitet att absorbera gifter, dog av epidermis celler, överflödig olja, orenheter och smuts. Du kan blanda det med kamomill, ringblomma eller Hamamelis hydrolate om du vill uppnå en mer smärtstillande och anti-inflammatorisk effekt eller lägga till några renande eteriska oljor som tea tree eller lavendel till djupt RENA huden.

Du bör också exfoliera huden en gång i veckan med en naturlig scrub gjord med 1 tsk socker, 1 tsk natriumbikarbonat, 1 tsk honung, 2 droppar neroli eterisk olja, 2 droppar lavendel eterisk olja och lite färskpressad citronsaft. Massera försiktigt över ansiktet och skölj sedan med ljummet vatten.

En god natts sömn kommer att belysa dina ögon mer än smink

Nyckeln till vacker hud är: sömn! Det är den mest effektiva skönhetsvård, som vi ibland tycks undervärdera. Om du sover 7-8 timmar per natt, kommer huden verkar mer ungdomlig, mjukare och fräschare, samtidigt som din ton kommer att uppnå en hälsosam rosig färg.

Den andra stora fördelen med att sova bra är att våra hudceller att växa snabbare på natten än på dagen. Natt tid är den tid då huden är mer mottaglig för aktiva ingredienser, vilket gör krämen att absorberas mer effektivt.

Men om du inte sover tillräckligt, kommer din hud verkar tråkig, ohälsosamma och ogenomskinlig.

Brist på tillräcklig sömn kommer också att orsaka svullna, pösigt och shineless ögon, samt mörka ringar. Och det värsta av allt, kommer du ser äldre och mindre vackra!

Så, få en god natts sömn, återställa naturlig och hälsosam glöd och dina ögon kommer att vibrera av liv. Inget smink behövs!

Slutsats: Hydrate, exfolierar och sömn - det är de magiska nycklarna som hjälper dig att se bra ut utan smink! Håller du med? Dela dina personliga trick med oss ​​och berätta vad du tycker i kommentarerna nedan.

Aktuella artiklar