Så för att hålla dina naglar friska - 10 fantastiska tips

Den grundläggande regeln för böljande vackra naglar är att ha friska naglar. Det är därför det är mycket viktigt att veta hur man ska hålla dina naglar friska. Jag har ett par tips för dig.

Så för att hålla dina naglar friska - 10 fantastiska tips

Det är viktigt att ha i åtanke att en del tjejer har bättre naglar än andra. Några av oss är välsignade med bra genetik, medan andra behöver lägga lite mer ansträngning i. Oavsett vilken grupp du tillhör, kan dina naglar verkligen bara dra nytta av dessa tips, så tillämpa dem med alla medel.

Ett. Starta en hälsosam kost

Äta dåliga visar på hela kroppen. Din hud, ditt hår och dina naglar också. Om du vill ha friska naglar, måste du starta en hälsosam kost.

Ät så mycket färsk frukt och grönsaker som du kan och håll dig borta från stekt och förädlade livsmedel. Laga mer, för mindre och öka mängden kalcium du tar. Det är mycket viktigt för dina naglar.

2. Bit inte på naglarna

När jag var liten, hotade min mormor mig att hon skulle gnida Hot Chili Peppers på mina naglar om jag inte sluta bita dem. Hon har aldrig faktiskt gjorde det, men jag gjorde så småningom sluta bita på naglarna. Om du fortfarande har inte - vad kan jag säga, du kan prova chilipeppar åtgärda.:) Nu är allvarligt, bita på naglarna är definitivt inget bra, så gör vad du kan för att bli av med denna otrevliga vanan. Du kan göra det, bara prova!

Tre. God personlig hygien

Som med någon annan del av kroppen, hålla god personlig hygien är av stor betydelse för att ha friska naglar. Tvätta händerna regelbundet och avlägsna smuts som kan fastna under dina naglar.

4. Håll dina naglar torra

Försök att inte blöta naglarna för mycket. Självklart måste du tvätta dina händer, men se till att du också torka dem väl. Har aldrig sätta gummihandskar på våta händer eller göra något liknande som hindrar naglarna från att andas. Våt, varm miljö är praktiskt taget himlen för odling av bakterier och svampar, och ingen av dem kommer med något gott till dina naglar.

Fem. Nail krämer och geler härdare

Om dina naglar är speciellt känsligt är det en bra idé att tillämpa särskilda spik krämer och geler härdare. Fråga din manikyr eller din hudläkare om ett råd vilka produkter som är bäst för dig att använda.

6. Nagelband

Varje tjej som vill friska naglar måste komma ihåg att nagelbanden inte ska skäras, utan snarare försiktigt pressas med specialverktyg. Först tillämpa speciell gel nagelband sköljmedel eller grädde och sedan försiktigt in nagelbanden mot roten av nageln.

7. Använd inte naglarna som verktyg

Dina naglar bör inte användas som ett verktyg för att öppna burkar, burkar eller något liknande. Det är vad verktygen är till för. Dina naglar har en annan roll i ditt liv.

8. Var försiktig

Ge ditt bästa för att vara försiktig med naglarna. Försök att undvika alla situationer där dina naglar kunde få kläm, klämde eller trasig. Även om du inte lider omedelbara konsekvenser, kan långsiktiga ettor visas.

9. Ignorera inte problemen

Om du märker någon form av förändringar på dina naglar bör du med alla medel boka ett besök med din läkare. Gula och tjocka naglar kan tyda svamp infektion medan vissa andra förändringar, oavsett hur liten du tror att de kan vara, skulle kunna vara en indikator för vitaminbrist eller en sjukdom. Så fort du märker något annorlunda med dina naglar - se din läkare.

10. Ta väl hand om dina naglar

Slutligen, är det sista steget för att hålla dina naglar friska att ta ett övergripande bra hand om dem. Du kan läsa mer om detta i 10 tips på att ta hand om dina naglar.

Tror du att du kan hålla dina naglar friska? Naturligtvis kan du! Det är inte rocket science, rätt? Berätta vad du tycker om dessa tips och gärna lägga några av dina egna.

Aktuella artiklar