Viktiga tips för att köpa löparskor

Löpning är tufft. Det tar tid, vilja, engagemang, egen övertygelse och konsekvens. Åh, och skor. Löparskor, är det. Men, med så många olika typer av löparskor ute, är det nästan omöjligt att välja de rätta.

Viktiga tips för att köpa löparskor

Att inte veta om du har rätt skor är som att starta en bil ras med en opålitlig bil. Så, här är några viktiga tips om hur man inte förstöra din körning.

Det är i detaljerna

Även de dyraste löparskor kommer inte göra jobbet åt dig, eftersom det i slutändan det kommer ner till dina förmågor och behov. Så fråga dig själv - vad behöver jag? Tänk på att terrängen - det är asfalt, gräs, löpbandet? Tävlingen vinns av bråkdelar av en sekund. Allt räknas.

Hur kör du?

Tänk på hur du kör - hur gör du vidrör marken? Med hälen, tårna, din pinky? Ta tips från hur du går. Om, till exempel, medan du kör, du oftast använder din spetsen, köpa skor som har lämplig form. Prova dem, känna kudden. Om du använder hela foten medan du kör, välja något mer balanserad.

Trick eller testa

Visste du att de löpande skoaffärer har tester för att bestämma din exakta mått?

Oroa dig inte, testerna är ganska enkel. När du ser på din fot ser du bågen som går från häl till tå. Denna båge, om den inte mildras, kan faktiskt orsaka skador. En så kallad "wet test", där de fukta din fot och satte den mot en bit papper, kommer att hjälpa dem att känna igen vilken typ av sko din båge behov.

Ett annat test, som kallas 360 grader, kan tyckas självklart, men ofta förbisett. Det räcker inte bara kontrollera tårna för rätt passform. Gör samma kontroll för resten av foten, och se till att dina ben passar på plattformen.

Den senare desto bättre

Väntar till sista stund för att köpa dina skor, är inte en så dålig idé. Egentligen, på grund av det faktum att fötterna sväller under dagen, är nära det så som det blir till din riktiga passform.

Storleken har betydelse

Tanken att våra fötter inte förändras efter en viss ålder är en myt. Fötterna gör i själva verket gå igenom en hel del mindre förändringar under åren. Dessa förändringar, tillsammans med de inkonsekventa storlekar av olika skoföretag kan verkligen skapa problem i det långa loppet. Pun intended.

Ta din tid

Reckless val gör för rastlös hjälp. Glöm inte - du köper verktyget för jobbet. Om du tänker gå med blåsor och sår gör ont, prova att köra sånt. Eller snarare - inte. Bara sitta ner, slappna av och ha roligt att välja. Tror inte om mode, eller hemsöka över priset, och glömma tid.

Aktuella artiklar