Hur berätta om du har för mycket smink på

Pulver, rouge, ögonskuggor och läppstift kan minska någon ofullkomlighet, liksom, accentuera varje vackert inslag i ditt ansikte. Men om du överdriver och tillämpa stora mängder smink, kommer du sluta se ut som en clown och gör ett extremt dåligt intryck. För att se naturligt vacker, kolla in följande förslag på hur man kan berätta om du har för mycket smink på, och tillämpa dem regelbundet.

Hur berätta om du har för mycket smink på

Betona endast en funktion i ditt ansikte

Om du har accentuerats båda dina läppar, ögon och kinder, är det definitivt ett tecken på att du har för mycket smink på.

När du ansöker makeup, bör du alltid välja en funktion som du vill ta fram det mest, och koncentrera sig enbart på det. Aldrig på hela ansiktet! Om du markerar dina ögon med en starkare nyans, undvika att sätta något på dina läppar eller välja neutrala och naturliga färger. Om du istället vill framhäva dina läppar, och sedan hålla sig borta från mörka eller färgglada ögonskuggor, och tillämpas bara lite mascara på fransarna.

Balans är mycket viktigt och du kommer aldrig vill övermanna din look med överdrivna mängder av olika färger.

Bär stiftelser som matchar din hudton

Om du har en självklar stiftelse linje på din hud och ditt ansikte ser ut som en mask, har ni överdrivit absolut.

Stiftelsen är tänkt att förbättra din hy och jämna ut din hudton, men inte för att få dig att se ut som om du har tillämpat den med en extra tjock pensel.

När du är klar lägger grund på ditt ansikte, se till att alltid torka av överskottet genom att försiktigt passera en mjuk vävnad över ansiktet. Medan du gör det, koncentrera sig på hårlinjer, ögonbryn, samt på området ovanför överläppen.

Välj stiftelser som exakt matchar din hudton - de ska varken vara mörkare eller ljusare. Det finns inget värre än att märka att ditt ansikte och hals är två olika färger.

Välj ögonskuggor efter din hud och hårfärg

Bära överdrivna ögonskuggor under dagen är ett annat sätt att säga att du absolut har för mycket smink på.

Känn dig fri att experimentera med färger och spela med mer extravaganta nyanser på kvällen, men aldrig övermanna dina ögon under dagen.

Satsa på naturliga och enkla ögonskuggor på dagtid, och se till att de matchar din hudton och din hårfärg. Det bästa är att begränsa dig till 2 olika nyanser och gäller bara en liten skvätt mascara på tips av dina fransar.

Din avsikt är att se naturligt, fräsch och vacker under dagen, och aldrig att verka som om du har spenderat hela natten utan att ens ta din makeup bort.

Var försiktig med din läppstift

Om du har läppstift på tänderna, än du verkligen har för mycket smink på. Dubbelkolla hela ansiktet omedelbart och torka av allt överflödigt.

  • När du sätter på ditt läppstift, endast ett tunt lager färg med en lämplig läpp pensel.
  • Definierade läppar kan vara lockande, men aldrig överdriva med fodret. Se till att den matchar ditt läppstift och alltid använda en bra läpp pensel för att blanda upp det väl.
  • När du är klar markerar dina läppar, använd en mjuk vävnad för att utplåna dina läppar och ta bort överskottet läppstift innan det blir på dina tänder. Du kan också dyka pekfingret i munnen och tryck lätt på dina läppar mot den. Överskottet färgen kvar på fingret.

Observera!

Aldrig gå ut utan att först titta i en spegel och alltid kontrollera din makeup i dagsljus om du har möjlighet att göra det!

Gjorde dessa förslag fungerar? Berätta om ditt bästa tips på hur man kan berätta om du har för mycket smink på. Skriv i kommentarerna och låt oss prova det.

Aktuella artiklar