Makeup för ljus hy

Med rättvis och blek hud kan komma med en massa frågor. Alla brister är mer synliga, kan påsarna under ögonen ser slående och till råga på allt - du behöver för att välja speciell makeup. Här är vad du behöver veta om det. Kom ihåg att makeup du ska bära är inte enbart beroende på din hudton, men på din hårfärg också. Det finns dock några allmänna tips för makeup för rättvis hy. De är som följer.

Makeup för ljus hy

Ett. Foundation

Det viktigaste när det gäller flickor med ljus hy och foundation är följande - aldrig försöka ge dig själv en mörkare hudton med foundation. Flickor brukar göra samma misstag när du gör detta. De glömmer att applicera foundation på halsen och käklinjen. Linjen mellan ditt ansikte och din hals är så mycket synlig och alla kan se att din hud är lättare än vad du försöker visa.

Även om du använder din foundation perfekt, kommer färgen på dina ögon och hår ger dig ut. Välj en foundation som är närmast din naturliga hudton. Det kan vara lätt rosafärgad. Ljus hy är inget att skämmas för, det är faktiskt väldigt vacker.

2. Ögon

Inte allt måste vara så rättvis som din hud är - dina ögon ser bra ut med ett par olika kombinationer. Visst, rättvisa färger för ögonskugga gäller även här - skonsam beige och hudtoner blir bara fina. Å andra sidan, kommer jordnära färger, som mjuka bruna och gröna ser också bra, precis som pastellfärger kommer.

När det kommer till eyeliner, kan du använda i stort sett vilken färg som helst, så länge det går bra med färgen på din ögonskugga. För en dramatisk look väljer svart eyeliner och till vardags look, kan du även använda vitt. Mascara bör snarare vara brun än svart.

Tre. Läppar

Du kommer att höra från en massa människor hur damer med ljus hy bör aldrig bära rött läppstift. Jag personligen håller inte med om det. Det finns tillfällen och stilar när du kan bära rött läppstift utan bekymmer.

Dock kommer läppstift som är nära tonen i dina läppar vara bäst. Klart läppglans är perfekt, liksom ljus rosafärgad kära. Orange är kanske inte den bästa idén, men ljusare nyanser av brunt kan vara bra, om väl kombineras med resten av makeupen. Undvik riktigt mörkröda färger, om du letar efter en vampyr look.

4. Kinder

När det gäller att applicera rouge på ljus hy, kanske den bästa gissning vara att inte tillämpa det alls. Något som är alltför slående ser riktigt illa, så du absolut måste vara säker på att du vet hur man ansöker rodna perfekt. Den rodna bör vara ljusrosa, knappt synlig. Orange eller brons toner är ett absolut no-no.

Den generella regeln för makeup för ljus hy är att det ska se så naturligt som möjligt. Naturliga färger och ljus rosafärgad toner är ditt bästa val. Försök inte att dölja den naturliga tonen i huden med smink. Det finns inget att gömma sig i första hand och du kan sluta titta löjligt.

Aktuella artiklar